Πριν από περίπου μισό αιώνα, ξενοδοχεία όπως τα παρακάτω βρισκόντουσαν περισσότερο στη φαντασία της πλειοψηφίας των ταξιδιωτών αυτού του κόσμου. Πλέον υπάρχουν εκατοντάδες τέτοια καταλύματα, συνήθως σε εξωτικές περιοχές που πλαισιώνονται με τα ομορφότερα νερά του πλανήτη. Ακολουθούν κάποια από τα ομορφότερα overwater ξενοδοχεία που υπάρχουν.

Το πρώτο: Club Bali Hai Moorea, Γαλλική Πολυνησία

Τη δεκαετία του 1960, οι Αμερικανοί Hugh Kelley, Muk McCallum και Jay Carlisle δημιούργησαν το πρώτο ξενοδοχείο αυτού του ύφους, μετά από μία επίσκεψη στο νησί Πάο Πάο της Γαλλικής Πολυνησίας. Το κατάλυμα λειτουργεί ασφαλώς μέχρι σήμερα, προσφέροντας προσιτή πολυτέλεια και διατηρώντας τον τίτλο του πρωτοπόρου της κατηγορίας.

Το οικονομικό: AVANI Sepang Goldcoast Resort, Μαλαισία

Σε σχετικά μικρή απόσταση από το αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ αλλά και από την ακτή της νοτιοδυτικής Μαλαισίας, το resort με τις 392 βίλες πάνω στο νερό, αποτελεί μία από τις πιο οικονομικές -αν όχι τη φθηνότερη- επιλογή του είδους. Η τιμή της διανυκτέρευσης σε αυτό ξεκινά από τα €104.

Το διασκεδαστικό: Soneva Jani, Μαλδίβες

Πιθανότατα έχεις δει κάποιες από τις φωτογραφίες του στα social media. Ξέρεις, με εκείνα τα πολυτελή σπιτάκια που διαθέτουν νεροτσουλήθρα ώστε να βρίσκεσαι απευθείας από το κρεβάτι σου στα διάφανα νερά του Ινδικού ωκεανού.

Το ρομαντικό: Pangkor Laut Resort, Μαλαισία

Το συγκρότημα στο ιδιωτικό νησί ανάμεσα από τη ζούγκλα και τα θαυμάσια νερά του αρχιπελάγους Άνταμαν, προσφέρει απόλυτη ηρεμία και δημιουργεί συνθήκες απόλυτης ιδιωτικότητας. Το όλο σκηνικό πλαισιώνουν τα ξύλινα κομψά σπιτάκια, η εξαίσια διακόσμηση και ο έξοχα διαμορφωμένος φωτισμός.

Το τεράστιο: Gili Lankanfushi, Μαλδίβες

Αυτό που βλέπεις στη φωτογραφία και μοιάζει με ολόκληρο το ξενοδοχείο, είναι στην πραγματικότητα μόνο ένα από τα "δωμάτια" του 5* resort στις Μαλδίβες. Η συνολική του έκταση ξεπερνά τα 1.500 τμ, για 3 μόλις καταλύματα που περιλαμβάνουν εκτός των άλλων κινηματογράφο, μπαρ, spa, βιβλιοθήκη και πισίνα. Καθόλα λογική λοιπόν η τιμή των €11.000/διανυκτέρευση.

To πλωτό: The FloatHouse River Kwai, Ταϊλάνδη

Στον άκρως κινηματογραφικό ποταμό Κβάι, το εξωτικό συγκρότημα με τις 18 πλήρως εξοπλισμένες βίλες σε παραδοσιακό στυλ, στην ουσία επιπλέει, την ίδια ώρα που η πυκνή βλάστηση της ζούγκλας στο background συνθέτει ένα μοναδικό σκηνικό. Ακατάλληλο προφανώς για όσους ζαλίζονται εύκολα ή εκείνους που δεν αντέχουν τα κουνούπια. 

Το κορυφαίο βάσει αξιολόγησης: Four Seasons Bora Bora, Γαλλική Πολυνησία

Το Four Seasons Bora Bora βρίσκεται στην κορυφή των αξιολογήσεων στο Foursquare. Αυτό, μόνο τυχαίο δεν είναι καθώς διαθέτει όλα εκείνα που περιμένεις από ένα τέτοιο resort, όπου κάθε του σημείο είναι προσεγμένο και πλαισιωμένο με πολυτελείς παροχές και υπηρεσίες, μέσα σε ένα καταπληκτικό φυσικό περιβάλλον.

Το αυθεντικό: Cocoa Island by COMO, Μαλδίβες

Τα σχόλια μάλλον περιττεύουν για το εν λόγω ξενοδοχείο. Δεν είναι μόνο ότι βρίσκεσαι πάνω στο νερό. Οι 8 σουίτες αυτού του θέρετρου στις Μαλδίβες έχουν το σχήμα παραδοσιακής βάρκας. Το ξενοδοχείο είναι επίσης γνωστό και για το εξαιρετικό εστιατόριό του.

Το νεώτερο: Sandals Royal Caribbean, Τζαμάικα

Στα δημοφιλή νησιά του Ινδικού και του Ειρηνικού ωκεανού, συναντώνται αρκετά overwater ξενοδοχεία. Στην Καραϊβική όμως το συγκεκριμένο trend δεν είναι και ιδιαίτερα δημοφιλές. Το Sandals Royal Caribbean, στον κόλπο του Μοντέγο, στην Τζαμάικα, φιλοδοξεί να το αλλάξει αυτό. Τυγχάνει να είναι και μία από τις πιο πρόσφατες αφίξεις του ξενοδοχειακού κόσμου για το 2019.

Η top επιλογή: The Residence, Μαλδίβες

Η ίσως τελειότερη εκδοχή των ξενοδοχείων της κατηγορίας, που συνδυάζει πολυτέλεια, παροχές, ηρεμία και εξωτισμό. Στο μικρό ιδιωτικό νησί Φαλουμάσι, στη μέση του Ινδικού ωκεανού, το The Residence είναι ένα από εκείνα τα μέρη που κάνουν τα θερινά όνειρα, πραγματικότητα.


Διάβασε ακόμη για το πολυτελές ξενοδοχείο που αναβαθμίζει το ταξίδι στο Μαϊάμι και τα 5 μυστικά του Κιότο.