Τα 5 μυστικά του Κιότο

Ένας οδηγός για να απολαύσεις τη μυσταγωγική πόλη της Ιαπωνίας, μακριά από ορδές τουριστών και selfie sticks.

H πρώην αυτοκρατορική πρωτεύουσα της Ιαπωνίας τυγχάνει να θεωρείται παράλληλα πολιτιστικό κέντρο της χώρας και ένας πυρήνας κουλτούρας και παραδοσιακής κληρονομιάς. Μεταξύ άλλων φιλοξενεί τα κεντρικά της Nintendo (η μόνη βαριά βιομηχανία της πόλης) και συγκαταλέγεται στους δημοφιλέστερους ταξιδιωτικούς προορισμούς της Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου. Στο Κιότο, μία μέτρια σε μέγεθος για τα ασιατικά δεδομένα πόλη (παρότι ο πληθυσμός του ξεπερνά το 1.500.000 κατοίκους), το παλιό συναντά το νέο και το μοντέρνο αναμειγνύεται με τις ρίζες της ιστορίας. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KYOTO (@explorekyoto) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KYOTO (@explorekyoto) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KYOTO (@explorekyoto) on

Αξίζει να αναφερθεί ότι η πόλη δεν βομβαρδίστηκε κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου (αφαιρέθηκε μάλιστα από τη λίστα με τους στόχους για τη ρίψη της ατομικής βόμβας). Ως εκ τούτου έχουν διατηρηθεί ατόφια πολλά από τα μνημεία του καθώς και οι 2.000 παραδοσιακοί ξύλινοι ναοί - 15 εξ' αυτών θεωρούνται Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, μαζί με το Κάστρο (Nijō). Η ευρύτερη περιοχή που περιβάλλεται από βουνά και αποτελείται από καταπράσινες εκτάσεις, κρύβει ωστόσο αρκετές ακόμη εκπλήξεις. 

Arashiyama, το άλσος με τα μπαμπού

Τα 5 μυστικά του Κιότο

Η περιοχή της Arashiyama βρίσκεται στα δυτικά προάστια του Κιότο και μεταφράζεται ως "η καταιγίδα των βουνών". Εκεί βρίσκεται το περίφημο άλσος με τα μπαμπού αλλά και η γραφική γέφυρα Togetsu-kyo, καθώς και ο ναός Tenryu-ji με τους θαυμάσιους κήπους. Καλύτερο εστιατόριο της περιοχής θεωρείται το Komichi, που σερβίρει ελαφρά γεύματα της τοπικής κουζίνας και μπόλικες ποικιλίες τσαγιού. 

Η λίμνη Osawa

ΛΙΜΝΗ ΟΣΑΒΑ ΚΙΟΤΟ

Στην άκρη του δάσους με τα μπαμπού και εκεί που ξεκινά το βουνό, συναντά κάποιος τη λίμνη Osawa, ακριβώς δίπλα από τον ναό Daikaku-ji και σε μία κατάφυτη από κερασιές έκταση. Πρόκειται για ένα τεχνητό τοπίο με έντονο ενδιαφέρον και ατμόσφαιρα πλήρους χαλάρωσης. 

Η αυτοκρατορική βίλα Katsura

ΒΙΛΑ ΚΑΤΣΟΥΡΑ ΚΙΟΤΟ

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά δείγματα ιαπωνικής αρχιτεκτονικής που υπάρχουν στο Κιότο, με εξίσου καλοσχεδιασμένους κήπους. Κατασκευάστηκε το 1645 από μέλη της οικογένειας Katsura, που άνηκαν στον αυτοκρατορικό κύκλο. Πλέον λειτουργεί σαν μουσειακός χώρος και οργανώνονται tours ώστε να ανακαλύψει ο καθένας τα μυστικά της μαζί με ντόπιο ξεναγό.  

Περίπατος κατά μήκος του ποταμού Kamo

ΠΟΤΑΜΟΣ ΚΑΜΟ ΚΙΟΤΟ

Ανάμεσα από την άκρως τουριστική περιοχή του Gion (που κάποτε λειτουργούσε σαν χώρος αναψυχής για τις γκέισες) και εκείνη του Pontocho (η πιο gay friendly γειτονιά του Κιότο), πλέει ο ποταμός Kamo-gawa. Η βόλτα στις όχθες του και τα δρομάκια γύρω από αυτές είναι μία από τις αγαπημένες συνήθειες των ντόπιων, πολλοί εκ των οποίων συνηθίζουν να κάθονται στο χορτάρι και να διαβάζουν τα βιβλία τους τις ηλιόλουστες ημέρες. 

Tofoku-Ji, ο must see ναός

ΝΑΟΣ ΤΟΦΟΚΟΥ ΤΖΙ ΚΙΟΤΟ

Αν πρόκειται κάποιος να επισκεφθεί μόνο έναν ναό στην πόλη του Κιότο, τότε αυτός αξίζει να είναι ο Tofoku-Ji. Τα ιστορικά του κτίσματα (φτιάχτηκαν το 1236 από τον σπουδαίο αντιβασιλέα Kujο Michiie) και οι πανέμορφοι κήποι του (η περιοχή στην οποία βρίσκονται ονομάζεται το δάσος των 2.000 σφενδάμων) γοητεύουν τον οποιονδήποτε, κάθε εποχή του χρόνου. Την δεκαετία του 1930, ο αρχιτέκτονας Mirei Shigemori προσάρμοσε στους χώρους κάποια εικαστικά έργα από πέτρα και ξύλο, με το ευρύτερο τοπίο να γίνεται ακόμη πιο θελκτικό.


Σε περίπτωση που σχεδιάζεις ένα ταξίδι στην Ιαπωνία, διάβασε ακόμη για τα εστιατόρια που έχτισαν το μύθο του Τόκιο, την Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, την ψαραγορά Tsukiji και τα παραδοσιακά ξενοδοχεία ryokan.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Ο Novak Djokovic αφήνει σιγά σιγά τη ρακέτα και πιάνει το κρασί

Μία νέα καριέρα περιμένει τον Nole όταν και αν αποφασίσει να αποσυρθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Λίγη ακόμη Sydney Sweeney στη Χαβάη δεν έβλαψε κανέναν

Την είδαμε να κρέμεται ανάποδα από την οροφή αυτοκινήτου. Δεν περιγράφουμε άλλο.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Κι αν ο Elon Musk εγκαταλείψει την Tesla;

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.