Τυρκουάζ Ακτή, η τουρκική απάντηση στη Γαλλική Ριβιέρα

Το D Maris Bay είναι ένα από τα highlights της πιο προνομιακής περιοχής της Τουρκίας.

Esquire Team
Γράφει: Μπάμπης Δούκας 26 Σεπτεμβρίου 2019

Τα παράλια στα νοτιοδυτικά της Τουρκίας, που ξεκινούν από το Τσεσμέ, στον βορρά, και καταλήγουν μέχρι και το τέλος του Κόλπου της Αττάλειας στις μεσογειακές ακτές της χώρας, κερδίζουν ολοένα και περισσότερο ταξιδιωτικό ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια. Η περιοχή είναι επίσης γνωστή ως Τυρκουάζ Ακτή και είναι ασφαλώς ο βασικός τουριστικός πόλος της γείτονος χώρας μετά την Κωνσταντινούπολη, έχοντας το σημαντικό πλεονέκτημα του να βρέχεται από τα νερά του Αιγαίου. 

Τυρκουάζ Ακτή, η τουρκική απάντηση στη Γαλλική Ριβιέρα

Εκεί, και συγκεκριμένα ανάμεσα από το Μπόντρουμ και το Νταλαμάν, φιλοξενούνται κάποια από τα δημοφιλέστερα θέρετρα και resorts της Τουρκίας. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά ξενοδοχεία εκεί είναι το D Maris Bay. Πρόκειται για μία όαση 5 αστέρων σε ένα σημείο όπου το πευκόδασος συναντά τα νερά του Αιγαίου, με κάθε του σημείο να αποπνέει μία μοναδική αίσθηση κομψότητας και 195 δωμάτια και σουίτες όπου τα πάντα είναι εξαιρετικά προσεγμένα.

Εκτός από αυτά υπάρχουν ακόμη πισίνες και αμμουδιές, μοναδικά εστιατόρια, γήπεδα γκολφ και τένις, πλήθος δραστηριοτήτων -καγιάκ, σκι, wake boarding, windsurfing, ιστιοπλοΐα, καταδύσεις- και αρκετές ακόμη υπηρεσίες και παροχές που κάνουν τον επισκέπτη να νιώθει κάτι παραπάνω από άνετα. Τα καλά νέα δεν εξαντλούνται σε αυτά καθώς στο D Maris Bay υπάρχει και το Mytha SPA με μία τεράστια ποικιλία θεραπειών και πακέτων περιποίησης. 

D MARIS BAY 2
D MARIS BAY 3
D MARIS BAY 3

Από τα highlghts του D Maris Bay είναι δίχως αμφιβολία το La Guérite, το beach bar-restaurant που είναι εμπνευσμένο από το ομώνυμο εστιατόριο των Καννών και εκτός από τα θαυμάσια πιάτα του προσφέρει μοναδική θέα στη θάλασσα. 

Εξίσου αξιόλογο είναι και το εστιατόριο Manos που έχει ακριβώς το ίδιο concept με την ομώνυμη ταβέρνα της Σύμης και φημίζεται για τα θαλασσινά του. Στο διεθνούς φήμης Zuma από την άλλη, μπορεί κάποιος να απολαύσει σούσι κορυφαίων προδιαγραφών, όπως συμβαίνει άλλωστε στα παραρτήματα του brand οπουδήποτε στον πλανήτη.

D MARIS BAY 4
D MARIS BAY 5

Ένα τέτοιο ξενοδοχείο-προορισμός δεν θα μπορούσε παρά να έχει και ένα κορυφαίο meat restaurant, που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι το Nusr-Et, του διαβόητου Τούρκου χασάπη Nusret Gökçe, με το μοσχαρίσιο carpaccio και το entrecôte να είναι κάποια από τα best sellers.

Όπως αντιλαμβάνεσαι, όλα τα παραπάνω έχουν και το αντίστοιχο αντίτιμο, με τις τιμές να ξεκινούν από τα €340/διανυκτέρευση.


Διάβασε ακόμη για το πιο εναλλακτικό πολυτελές ξενοδοχείο στη λίμνη Κόμο και για τις 10 πισίνες με την εντυπωσιακότερη θέα στον πλανήτη.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο θάνατος του Αλέξανδρου Ωνάση και οι θεωρίες συνομωσίας

Μοναχογιός και διάδοχος του μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση. Ο θάνατός του σε αεροπορικό δυστύχημα, σε ηλικία 25 ετών, εξύφανε πάμπολλες ιστορίες συνωμοσίας.

3 πράγματα που μπορείς να κάνεις στο LinkedIn για να βρεις δουλειά πιο εύκολα

Οι ειδικοί στην αγορά εργασίας προτείνουν μερικά εύκολα βήματα που μπορείς να κάνεις μέσω του LinkedIn για να βελτιστοποιήσεις τις πιθανότητές σου.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Ξέρουμε πού θα βρεις το πιο φθηνό τσουρέκι στην Ελλάδα

Ψάξαμε την αγορά για εσένα και έτσι σου έχουμε όλες τις απαντήσεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τι είναι πάλι αυτή η μέθοδος των 168 ωρών

Μάθε πώς μπορείς να βελτιώσεις τη ζωή σου μέσω αυτής.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Προστατεύοντας το iPhone σου από χακάρισμα

Το λεγόμενο MFA bombing -σε απλά ελληνικά οι απόπειρες να χακάρουν το iPhone σου- φαίνεται πως είναι σε έξαρση. Εντός βλέπεις, πώς θα είσαι προετοιμασμένος.

Γραφει Παυλος Κρουστης