7 γιοτ για εξωφρενικά πλούσιους ιδιοκτήτες

Λένε ότι το χρήμα δε φέρνει την ευτυχία. Μήπως όμως λένε ψέματα;

Αν ήσουν αηδιαστικά πλούσιος τα πράγματα θα ήταν πιο απλά. Θα μπορούσες να επιλέξεις ένα από τα παρακάτω επτά εντυπωσιακά γιοτ που παρουσιάστηκαν στο Boot Düsseldorf (μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις για πολυτελή σκάφη του πλανήτη) και να ξεκινήσεις για κάποια ειδυλλιακή κρουαζιέρα. Γιατί καμιά φορά τα χρήματα, τελικά, φέρνουν την ευτυχία σε αντίθεση με ό,τι λέει η παροιμία.

Azimut 55 Fly

7 γιοτ για εξωφρενικά πλούσιους ιδιοκτήτες

Ιταλικού design, φουτουριστικής αισθητικές και με μήκος 17 μέτρα, το συγκεκριμένο μοντέλο φτάνει τους 31 κόμβους. Στο εσωτερικό του υπάρχουν τρεις καμπίνες, ένα καλαίσθητο σαλόνι, μία πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και τρεις τουαλέτες. Κι αυτό εδώ είναι το πιο σεμνό της λίστας.

Absolute Navetta 58

Absolute Navetta 58 γιοτ

Με την έμπνευσή του να πηγάζει από τα αμερικάνικά 50s και 60s αποτελεί ιδανική λύση για την (πολύ πλούσια) οικογένεια, γιατί παρότι δεν είναι τόσο μακρύ έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει 14 άτομα τα τρία πατώματά του.

Solaris 68

Solaris γιοτ

Άλλο ένα μοντέλο που έκλεψε τα βλέμματα στο σαλόνι του Düsseldorf. Πέρα όμως από τα 21 μέτρα καλαισθησίας και τις τρομερές ανέσεις που προσφέρει, το μυστικό του κρύβεται αλλού: στα 40 χρόνια εμπειρίας της Ιταλικής Solaris στο πως να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες στη θάλασσα.

Progetto Bolide Concept

Progetto Bolide Concept γιοτ

Κάτι πολύ περισσότερο από ένα πολυτελές γιοτ, το συγκεκριμένο μοντέλο των 72 μέτρων είναι τόσο εντυπωσιακό εξωτερικά και τόσο εκπληκτικό εσωτερικά που πραγματικά δυσκολεύεται κανείς να το περιγράψει. Μάλιστα κάποιες λεπτομέρειές του είναι βγαλμένες από σενάριο επιστημονικής φαντασίας: έχει κελάρι κι ένα υπνοδωμάτιο τόσο μεγάλο που χωράει το δικό του σαλόνι, το δικό του fitness room αλλά και το δικό του spa.

The Gotham Project

Gotham γιοτ

Μιλώντας για επιστημονική φαντασία και pop κουλτούρα ας σταθούμε λίγο περισσότερο σε αυτό εδώ. Ήδη από το όνομά του καταλαβαίνουμε πως αποτίει φόρο τιμής στον γνωστό μεγιστάνα σούπερ ήρωα που ακούει στο όνομα Batman. Τι ακριβώς είναι; Ένα θαλάσσιο batmobile. Τι προσφέρει; Ό,τι μπορεί να φανταστεί ο ιδιοκτήτης (10 δωμάτια, γυμναστήριο, υψηλή τεχνολογία σε όλους τους χώρους) που πρέπει να δώσει 30 εκ. ευρώ για να το αποκτήσει.

MESD 100 Concept

MESD 100 Concept γιοτ

Με πολύ απλά λόγια μιλάμε για ένα γιοτ που προσφέρει ένα σκεπαστό μπαρ δίπλα σε μία πισίνα εφτά μέτρων που συνορεύει με το μικρό ελικοδρόμιο του σκάφους. Δύσκολα μπορεί κάποιο άλλο μοντέλο του πλανήτη να το κοντράρει σε πολυτελείς παροχές.

Mauna Kea

Mauna Kea γιοτ

Παρότι το όνομά του μόνο εύηχο δεν είναι στα ελληνικά, να σημειώσουμε ότι το οφείλει σε ένα διάσημο ηφαίστειο της Χαβάης. Για αυτό άλλωστε και το design του θυμίζει ανενεργό κρατήρα. Όμως πέρα από τα ετυμολογικά στοιχεία, μιλάμε για ένα γιοτ 101 μέτρων (!) που πραγματικά δείχνει φτιαγμένο από το υγρό όνειρο κάποιου μεγιστάνα.

Από: Esquire ES

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Monica Bellucci καθηλώνει με την ομορφιά της στα 59 της χρόνια

Η νέα φωτογράφιση μάς θυμίζει γιατί το όνομα της είναι ταυτισμένο με την ιδανική γυναίκα.

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.