Ταξιδεύοντας με την πιο μακρινή πτήση του πλανήτη

Από τη Νέα Υόρκη στο Σίδνεϊ σε λιγότερο από 20 ώρες.

Μέχρι λίγο καιρό πριν, η μεγαλύτερη πτήση στον κόσμο ήταν αυτή που έκανε το Σιγκαπούρη - Νιου Τζέρσεϊ σε 18 ώρες χωρίς στάση σε κάποιο ενδιάμεσο αεροδρόμιο. Τώρα, όμως, οι αυστραλιανές αερογραμμές της Qantas Airlines πειραματίζονται με μία διαδρομή που είναι πολύ πιθανό να αποτελέσει τη νέα μεγαλύτερη πτήση στον πλανήτη: 19 ώρες και 16 λεπτά, από τη Νέα Υόρκη μέχρι το Σίδνεϊ.

Η δοκιμαστική πτήση στέφθηκε με επιτυχία, ενώ οι τυχεροί που βρέθηκαν στο αεροσκάφος της Qantas ήταν κάποιοι επίλεκτοι καλεσμένοι, το πεπειραμένο προσωπικό των αερογραμμών και λίγοι δημοσιογράφοι. Ανάμεσά τους και ο Angus Whitley, δημοσιογράφος του Bloomberg, ο οποίος μίλησε για την εμπειρία χαρακτηρίζοντάς την ως ένα όχι και τόσο δύσκολο τελικά ταξίδι.

Ταξιδεύοντας με την πιο μακρινή πτήση του πλανήτη

Κατά τη διάρκεια της πτήσης, η οποία αναχώρησε από το αεροδρόμιο JFK καλύπτοντας συνολικά 16 χιλιάδες χιλιόμετρα, υπήρχαν ειδικά sessions για stretching έτσι ώστε να μην πιαστούν τα πόδια των επιβατών, ένα πρώτο ελαφρύ γεύμα σχεδιασμένο κατά τέτοιον τρόπο ώστε να μην βαρύνουν και, τελικά, ένα δεύτερο γεύμα έξι ώρες αργότερα που σκοπό είχε να χαλαρώσει και να βοηθήσει τους επιβάτες να κοιμηθούν.

Qantas πτήση 3

Η κεντρική ιδέα της Qantas ήταν μέσα από το χρονοδιάγραμμα των γευμάτων και τον φωτισμό του αεροσκάφους να βοηθήσει όσους επέβαιναν σε αυτό να συνηθίσουν την τεράστια διαφορά ώρας ανάμεσα σε Νέα Υόρκη και Σίδνεϊ. Κάτι που εκτιμήθηκε, αφού πολλοί από τους επιβάτες, ανάμεσά τους και ο δημοσιογράφος του Bloomberg, κατάφεραν να κοιμηθούν περισσότερες από έξι ώρες σερί χωρίς να ξυπνήσουν ούτε μία φορά.

Qantas πτήση Σίδνεϊ

Φυσικά, καλό είναι να σημειωθεί ότι η πτήση ήταν δοκιμαστική, το αεροπλάνο φιλοξένησε μόλις 40 άτομα και η ατμόσφαιρα ήταν πολύ πιο άνετη και βολική από ότι θα είναι στην πραγματικότητα, όταν το δρομολόγιο θα ξεκινήσει και επίσημα από το 2022.

Qantas πτήση

Η Qantas, βέβαια, θα πρέπει να περιμένει μέχρι να λυθούν και κάποιες τελευταίες τεχνικές λεπτομέρειες. Το Boeing Dreamliner που χρησιμοποίησε ήταν υποχρεωμένο να μεταφέρει ένα πολύ ελαφρύ φορτίο σε σχέση με εκείνο που θα πρέπει να μεταφέρει στην πραγματικότητα. Έτσι οι αυστραλιανές αερογραμμές θα πρέπει να βρουν μία λύση (να αγοράσουν δηλαδή ένα Boeing που θα είναι ικανό για ένα τόσο μακρινό ταξίδι ασφυκτικά γεμάτο με επιβάτες) στο επόμενο χρονικό διάστημα. Υπάρχει άλλωστε λίγος καιρός μέχρι το 2022. 

Από: Esquire IT


φωτογραφίες ©Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.