Μόλις έγιναν τα αποκαλυπτήρια στις νέες κονσόλες της Microsoft

Η αμερικανική εταιρεία αποκάλυψε τα σχέδια της σε σχέση με τα Xbox Series S και Xbox Series X.

Μετά από αναμονή πολλών μηνών, και αφού πρώτα η Microsoft κονταροχτυπήθηκε με τη Sony για το ποια θα δημιουργήσει μεγαλύτερο κλίμα προσμονής στην κοινότητα των gamers, η αμερικανική εταιρεία έριξε επιτέλους το γάντι. Πριν από λίγο κυκλοφόρησαν οι πιο σημαντικές πληροφορίες για τις νέες της κονσόλες (τιμή και ημερομηνία κυκλοφορίας δηλαδή), την Xbox Series S και την Xbox Series X.

Καταρχάς, εκείνο που εντυπωσιάζει είναι το μέγεθος της πρώτης. Πρόκειται για το μικρότερο Χbox που κατασκευάστηκε ποτέ ενώ κρίνοντας και από την εμφάνισή του, θα είναι αποκλειστικά ψηφιακό χωρίς τη δυνατότητα χρήσης cd ή ακόμη και δισκέτας. Όσο για την τιμή του; Στην αμερικανική αγορά θα πωλείται έναντι 299 δολαρίων με τη συνδρομή στο Xbox All Access να κοστίζει 25 δολάρια. 

Σχετικά με τεχνικά χαρακτηριστικά τώρα, η κονσόλα θα διαθέτει ίδια SSD τεχνολογία με το Xbox Series X, έναν δίσκο μεγέθους 512GB, ο οποίος θα μπορεί να αξιοποιήσει πλήρως το Xbox Velocity Architecture ενώ ο στόχος για την ανάλυση είναι τα 1440 p. Πολύ δυνατή, δηλαδή, παρά το μικρό της μέγεθος.

Η ημερομηνία κυκλοφορίας

Φυσικά, όπως ήταν αναμενόμενο, τα τεχνικά χαρακτηριστικά της νέας ναυαρχίδας της Microsoft που ακούει στο όνομα Xbox Series X τρομάζουν: 4Κ ανάλυση και 60 FPS αποτελούν το minimum, καθώς σε κάποια games, όπως το Halo Infinite, θα φτάνουν τα 120 FPS στο multiplayer mode.

Έτσι, και αφού τα ακριβά γούστα πληρώνονται, η Series X θα κοστίζει 499 δολάρια στην αμερικανική αγορά ενώ, αντίστοιχα, η συνδρομή της στο Xbox All Access θα είναι λίγο ακριβότερη από τη "μικρή της αδελφή" αγγίζοντας τα 35 δολάρια. Πότε όμως θα μπορέσουν να έχουν στα χέρια τους οι gamers της πολυπόθητες κονσόλες; O καιρός γαρ εγγύς, αφού η ημερομηνία που ανακοινώθηκε είναι η 10η Νοεμβρίου 2020 -  ή αλλιώς η μέρα που ίσως το gaming αλλάξει μία για πάντα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το κόλπο για να φτιάξεις το τέλειο βιογραφικό σημείωμα

Υπάρχουν πολλές μικρές λεπτομέρειες που μπορείς να βελτιώσεις για να κάνεις το βιογραφικό σου ιδανικό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

5 τροφές που ίσως ευθύνονται για τον πονοκέφαλό σου

Κάποιες από αυτές, σίγουρα δεν περνούσαν καν από το μυαλό μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μόλις είδαμε την καλύτερη διαφήμιση για τα robotaxi

Ή αλλιώς, όταν δύο παππούδες μπαίνουν σε αυτόνομο ταξί και δεν πιστεύουν αυτό που ζουν.

Γραφει TopGear