Κανένα Shazam, η Google είναι εδώ

Ένα νέο feature της Google σου επιτρέπει να βρεις ένα τραγούδι ακόμη και σφυρίζοντας.

Το Shazam έλυσε ένα πρόβλημα όσον αφορά τη μουσική. Τώρα, η Google πηγαίνει το όλο θέμα μερικά βήματα πιο μακριά. Συγκεκριμένα, μέσω του Google Assistant, μπορείς να "μουρμουρήσεις" ή να τραγουδήσεις μία μελωδία και να βρεις εκείνο το τραγούδι που αναζητούσες. 

Πώς το κάνεις; Απλά ανοίγεις το Chrome, σε app ή widget, κλικάρεις το εικονίδιο του μικροφώνου, και, στη συνέχεια, το σύμβολο της μουσικής νότας δίπλα στο στοιχείο "What is this song". Εναλλακτικά, μπορείς απλά να απευθυνθείς στο Google Assistant, απλά ρωτώντας  "Hey Google, what is this song?". Και στις δύο περιπτώσεις αρκεί με κάποιο τρόπο να μιμηθείς το ρυθμό του κομματιού που σε ενδιαφέρει. 

Προς το παρόν, η εν λόγω λειτουργία είναι διαθέσιμη σε 20 γλώσσες για τις συσκευές Android και μόνο στα αγγλικά για iOS. Μία σημαντική παράμετρος για να φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα είναι να "τραγουδήσεις" για τουλάχιστον 15''.

Κανένα Shazam, η Google είναι εδώ

Ουσιαστικά, η Google και οι μηχανισμοί της λειτουργούν χρησιμοποιώντας συγκρίσεις και κάνοντας έρευνα σε μία μεγάλη βάση δεδομένων, όπως περίπου συμβαίνει με τα δακτυλικά αποτυπώματα. Έχουν δημιουργηθεί μοντέλα μηχανικής εκμάθησης που είναι σε θέση να αποκρυπτογραφήσουν ήχους όπως το σφύριγμα, τοποθετώντας το επάνω σε ένα ήδη υπάρχον αποτύπωμα. Αυτό γίνεται καθώς ο ήχος που παράγεις μετατρέπεται σε μία ακολουθία αριθμών που αντιπροσωπεύει τη μελωδία και τα μοτίβα αναζητούν τραγούδια από μεγάλο αριθμό πηγών. Στη συνέχεια, η ακολουθία συγκρίνεται με χιλιάδες τραγούδια από όλο τον κόσμο σε μία προσπάθεια να βρεθούν τα πιο κοντινά αποτελέσματα. 

Το εν λόγω feature έχει από πίσω του μία μεγάλη ομάδα της κορυφαίας εταιρείας τεχνολογίας, η οποία "ευθύνεται" για πολλές από τις λειτουργίες του Google Pixel.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Βρήκαμε το νέο μας είδωλο: Αμερικανός μεσήλικας έβγαλε 100.000 δολάρια παίζοντας Candy Crush

O Jay Simunovich είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχνιδιού - και της καρδιάς μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος