Κάποια πράγματα που ίσως γνωρίζουμε για το iPhone 13

Ήρθε η ώρα να σταματήσουν τα παράπονα περί χαμηλής μπαταρίας.

Γράφει: Ραφαέλλα Ράλλη 19 Φεβρουαρίου 2021

Οι φήμες για το iPhone 13 -όπως και για οποιαδήποτε κάθε φορά συσκευή της Apple- πραγματικά δεν μοιάζουν να εξαντλούνται ποτέ. Μετά τις εικασίες ότι κατά πάσα πιθανότητα θα καταργήσει τη θύρα φόρτισης και θα ανανεώσει την κάμερα και τις λειτουργίες της, τα τελευταία νέα σχετίζονται με τον επανασχεδιασμό της οθόνης του. 

Αν λοιπόν το iPhone 12 Pro Max -αφουγκραζόμενο τα παράπονα των χρηστών του- σχεδιάστηκε για να έχει περισσότερη αυτονομία όσον αφορά στη διάρκεια της μπαταρίας του, λέγεται ότι το νέο μοντέλο, έστω στην Pro εκδοχή του, θα βασίζεται στο σύστημα "always on display". H οθόνη του δηλαδή θα μπορεί να παραμένει ενεργή χωρίς όμως αυτό να έχει επιπτώσεις στη "ζωή" της μπαταρίας του.

Σύμφωνα με το EverythingApplePro, όπως συμβαίνει στα Apple Watch Series 5 και 6, το iPhone 13 θα έχει τη δυνατότητα να ενεργοποιεί την εν λόγω λειτουργία με την οποία θα είναι μόνιμα ορατά κάποια δεδομένα, π.χ. ειδοποιήσεις που έρχονται, η ώρα και το ποσοστό της μπαταρίας. Αυτό κατά πάσα πιθανότητα θα είναι εφικτό χάρη στην 120Hz LTPO οθόνη μέσω της οποίας θα μοιάζει κλειδωμένη (και άρα πιο σκοτεινή), αλλά ταυτόχρονα θα μπορεί να δείχνει τις πιο σημαντικές πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζει ο χρήστης. 

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής, ο μόνος τρόπος για να μπορεί να παραμένει ενεργή η οθόνη του κινητού ήταν η απενεργοποίηση του αυτόματου κλειδώματος, που όμως σήμαινε "απορρόφηση" μπαταρίας και αρκετά λάθη, αφού οι εφαρμογές άνοιγαν με το παραμικρό άγγιγμα. Πάντως, αν όντως το iPhone 13 μπορέσει να συνδυάσει τα καλά του Apple Watch και του προηγούμενου μοντέλου στη νέα του εκδοχή, θα κάνουμε λόγο για μία νέα εποχή στα κινητά τηλέφωνα της Apple. 

 
 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.