Πώς θα μετατρέψεις το πίσω μέρος του iPhone σε έξτρα πλήκτρο

Ένα από τα πιο χρήσιμα τρικ για το δημοφιλές smartphone της Apple.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 28 Ιανουαρίου 2021

Υπάρχουν αμέτρητα πράγματα που μπορείς να κάνεις με το iPhone και πιθανότατα αγνοείς, καθώς η γκάμα των λειτουργιών που δίνει κάθε νέα έκδοση του iOS συνεχώς διευρύνεται. Αν λοιπόν έχεις εγκαταστήσει το τελευταίο update του iOS 14, μπορείς να μετατρέψεις το πίσω μέρος της συσκευής σου σε ένα έξτρα πλήκτρο που ελέγχει την ένταση του ήχου, την πρόσβαση στο Siri, τη δυνατότητα για  screenshots, το κλείδωμα του smartphone και μερικές ακόμη λειτουργίες.

Η εν λόγω επιλογή δεν είναι τόσο 'φρέσκια,' από την άποψη πως υπήρχε από το αρχικό λανσάρισμα του iOS 14 αλλά έχει εμπλουτιστεί με νέες λειτουργίες και δυνατότητες, που αξιοποιούνται είτε με double είτε με triple tap.

Πώς φτάνεις μέχρι εκεί; Πηγαίνεις στις Ρυθμίσεις και έπειτα στην Προσβασιμότητα, στο μενού της οποίας θα βρεις την επιλογή Άγγιγμα, διαλέγοντας το Πίσω Άγγιγμα.

Θα εμφανιστεί ένα νέο μενού με δύο επιλογές: Διπλό Άγγιγμα και Τριπλό Άγγιγμα. Από εκεί έχεις τη δυνατότητα να προσαρμόσεις τις προτιμήσεις σου για επιλογές που σχετίζονται με την ανακίνηση, τη μείωση και αύξηση έντασης ήχου, την οθόνη κλειδώματος, το στιγμιότυπο οθόνης, το κέντρο ελέγχου, το κέντρο ειδοποιήσεων κ.α.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το κόλπο για να φτιάξεις το τέλειο βιογραφικό σημείωμα

Υπάρχουν πολλές μικρές λεπτομέρειες που μπορείς να βελτιώσεις για να κάνεις το βιογραφικό σου ιδανικό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

5 τροφές που ίσως ευθύνονται για τον πονοκέφαλό σου

Κάποιες από αυτές, σίγουρα δεν περνούσαν καν από το μυαλό μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μόλις είδαμε την καλύτερη διαφήμιση για τα robotaxi

Ή αλλιώς, όταν δύο παππούδες μπαίνουν σε αυτόνομο ταξί και δεν πιστεύουν αυτό που ζουν.

Γραφει TopGear