Πώς να διαγράψεις οριστικά το Instagram

Κι όμως, δεν πρόκειται για μία απλή ούτε εύκολη διαδικασία.

Η παραπληροφόρηση, η προβολή μιας πλασματικής πραγματικότητας, τα ζητήματα με τα προσωπικά δεδομένα και ο άπειρος χαμένος χρόνος είναι λόγοι για να θέλει κανείς να σβήσει το Instagram. Πόσω μάλλον αν είχες Facebook, το παράτησες για το Instagram που φαινόταν λιγότερο κουραστικό και σε κάποια στιγμή συνειδητοποίησες ότι και αυτό ανήκει στο Mark Zuckerberg. Για την ακρίβεια, η αξία του υπολογίζεται στο 1 τρισ. δολάρια περίπου, οπότε, ναι, τον βοηθάς να πλουτίζει καθημερινά. Σε περίπτωση που αποφασίσεις να ρίξεις μαύρη πέτρα πίσω σου, χρειάζεται να ακολουθήσεις συγκεκριμένη διαδικασία, που δεν είναι ένα απλό delete. Τη βρίσκεις παρακάτω.

Δε μπορείς να σβήσεις το λογαριασμό σου από την εφαρμογή

Και όμως συμβαίνει: Αν ψάχνεις κάπου το delete στις ρυθμίσεις και δεν το βρίσκεις, είναι επειδή δεν υπάρχει. Μπορείς να σβήσεις το λογαριασμό σου, μόνο από τον browser του κινητού ή του υπολογιστή σου.

>Διάβασε ακόμη: O οδηγός για να μην είσαι ενοχλητικός στο Instagram αυτό το καλοκαίρι

Μην ξεχάσεις τα δεδομένα σου

Προτού διαγράψεις το λογαριασμό σου και περάσει στη λήθη, μήπως να αποθήκευες όλες τις φωτογραφίες και τα δεδομένα σου τελοσπάντων, για να έχεις κάτι να θυμάσαι; Μην πάει τόσος κόπος χρόνων χαμένος. 

Από τον web browser: Settings/ Privacy & Security/ Data Download/ Request Download, προσθέτεις το email σου και το Instagram θα σου στείλει το αρχείο σου μέσα στις επόμενες 48 ώρες. Αφού το λάβεις, μπορείς επιτέλους να κάνεις το περίφημο delete.

Και τώρα, διαγραφή

Μπες στο Instagram και κάνε κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο που οδηγεί στη σελίδα διαγραφής. Το Instagram θα ζητήσει να μάθει για ποιο λόγο ρίχνεις μαύρη πέτρα πίσω σου -όπως θα έκανε κάθε σοβαρή σχέση σου εδώ που τα λέμε- και αφού του απαντήσεις με πάσα ειλικρίνεια, θα σου ζητήσει τον κωδικό σου. Πληκτρολόγησέ τον και μετά επίλεξε 'permanently delete my account'.

Εδώ χρειάζεται να επαναλάβουμε ότι όταν το επιλέξεις αυτό, δεν υπάρχει γυρισμός. Όλες οι φωτογραφίες και τα δεδομένα σου θα διαγραφούν οριστικά από την πλατφόρμα και δε θα μπορείς να ξαναδημιουργήσεις λογαριασμό με το ίδιο username, οπότε καλό θα ήταν να το σκεφτείς πολύ καλά προτού το κάνεις. 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Βρήκαμε το νέο μας είδωλο: Αμερικανός μεσήλικας έβγαλε 100.000 δολάρια παίζοντας Candy Crush

O Jay Simunovich είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχνιδιού - και της καρδιάς μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος