Ό,τι ισχύει σε κάθε εργασιακό χώρο, ισχύει και για το TikTok: Οι εργαζόμενοί του είναι η δύναμή του, οπότε στην προκειμένη περίπτωση οι χρήστες που δημιουργούν περιεχόμενο, οποιουδήποτε είδους βίντεο τελοσπάντων, είναι πολύτιμοι για την πλατφόρμα. Έτσι, το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο για να κάνει τη ζωή τους πιο εύκολη, σκαρφίστηκε μία νέα λειτουργία που ως αποτέλεσμα θα βοηθήσει προς πάσα κατεύθυνση. Το The Discover List ως πρωτοβουλία πρόκειται να ενισχύσει τη φήμη των πιο επιδραστικών influencers, κατευθύνοντας τους νέους χρήστες προς το περιεχόμενο που ενδέχεται να τους ενδιαφέρει περισσότερο. Μ' ένα σμπάρο δύο τρυγόνια δηλαδή. 

The Discover List

"Το The Discover List είναι η πρώτη από αυτού του είδους τις λίστες για το TikTok που που αναδεικνύει και ενισχύει τους δημιουργούς περιεχομένου", δήλωσε στους δημοσιογράφους η Cynthia Dew, η υπεύθυνη επικοινωνίας του TikTok.

Το λανσάρισμά της έγινε την περασμένη Τρίτη και ουσιαστικά πρόκειται για ένα microsite υπό την "ομπρέλα" του site του TikTok, το οποίο φιλοξενεί-προτείνει 50 δημιουργούς περιεχομένου μέσα από περισσότερες από 10 κατηγορίες (μεταξύ των οποίων οι Icons, Innovators, Foodies, Changemakers και Originators). 

Οι κατηγορίες

Οι περισσότερες κατηγορίες δε χρειάζονται εξηγήσεις. Για παράδειγμα η κατηγορία Foodies προφανώς και προτείνει άτομα όπως η Ana M Regalado (@saltycocina) που φτιάχνει τέλειες συνταγές ή τον food vlogger φαγητού Newton Nguyen (@newt). Ομοίως, στην Originators βλέπουμε αυτούς που συνήθως γίνονται viral, δημιουργώντας περιεχόμενο που αναπόφευκτα πυροδοτεί τις τάσεις. Σε αυτούς περιλαμβάνονται δημιουργοί όπως ο Tracy Joseph (@Tracy.oj), ο Ronald Michel (@Rony_boyy) και η Katherine Florence (@katieflorence).

Διάβασε ακόμη: Τα πιο viral τραγούδια του TikTok

Στους Changemakers επίσης, βρίσκονται όλοι εκείνοι οι διάσημοι χρήστες που με το δικό τους τρόπο πιέζουν για θετική αλλαγή και δικαιοσύνη, χρησιμοποιώντας το TikTok για την αποστολή τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Shirley Raines (@Beauty2thestreetz) - αυτή, μαζί με μία ολόκληρη ομάδα εθελοντών, είναι αφοσιωμένοι στην υποστήριξη των αστέγων στην Skid Row του Λος Άντζελες που ξεπερνούν τα 400 άτομα. Αντίστοιχα στους Innovators, συγκαταλέγονται οι πρωτοπόροι -έκαστος στο είδος του- όπως ο μουσικός Shaquille Edwards (@PiffMarti) και η δημιουργός animation Maddi Winter (@maddiwinter).

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mashable, το TikTok προορίζει το The Discover List για ετήσια λίστα, δε θα ενημερώνεται δηλαδή τακτικά. Βέβαια, όπως έχει αποδείξει η ιστορία, πολλά μπορούν να συμβούν μέσα σε ένα χρόνο. Οι influencers συχνά παίρνουν το χρόνο τους μέσα από απαραίτητα για την ψυχική τους υγεία διαλείμματα, τα σκάνδαλα που κατά καιρούς προκύπτουν είναι πολλά, το ίδιο και τα απρόοπτα.