Τα πιο viral τραγούδια του TikTok

Νέες και παλιές, εμπορικές και μη επιτυχίες (ξανα)ζούν στιγμές δόξας εξαιτίας του.

Ανάμεσα στις "κατακτήσεις" του TikTok συγκαταλέγεται και το γεγονός ότι διαθέτει είτε φανατικούς φίλους είτε φανατικούς εχθρούς. Προσωπικά μου περνάει παντελώς αδιάφορο, αλλά όπως και να έχει α. περί ορέξεως κολοκυθόπιτα β. πρέπει να παραδεχτούμε ότι σε αυτό οφείλουν τη διάδοσή τους σε μεγάλο βαθμό τα σύγχρονα trends. Είτε πρόκειται για συνταγές ψωμιού με προζύμι είτε για viral κέικ και μακαρονάδες είτε για τη μουσική

Αναφορικά με το τελευταίο σκέλος, ολοένα και περισσότερο βλέπουμε νέα τραγούδια να γίνονται εύκολα hits, όπως και παλαιότερα που επιστρέφουν στο προσκήνιο ακριβώς επειδή (κατά κύριο λόγο) χρησιμοποιήθηκαν σε βίντεο κάποιας χορογραφίας χρήστη. Δέκα τέτοιες περιπτώσεις βρίσκεις παρακάτω, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μας αρέσουν κιόλας. 

Fleetwood Mac - Dreams

Πρώτο στη λίστα, γιατί πρόκειται για ένα διαχρονικό τραγούδι που δεν ξεχάσαμε ποτέ. Απλώς μέσω του TikTok το Dreams των Fleetwood Mac από το 1977, ξαναβρέθηκε από το πουθενά στα charts του Billboard (16,1 εκατ. streams μέσα στον περασμένο Οκτώβριο). Όλα ξεκίνησαν όταν ο skateboarder Nathan Apodaca πόσταρε ένα βίντεο στο οποίο έπινε χυμό κράνμπερι, σιγοτραγουδώντας το Dreams και κάνοντας skate για να πάει στη δουλειά του. Είχε χαλάσει το αυτοκινητό του. Οι Mick Fleetwood και Stevie Nicks ξετρελάθηκαν, ανέβασαν τα δικά τους βίντεο and the rest is history.

Curtis Waters - Stunnin' ft. Harm Franklin 


Καταρχάς, είναι εξαιρετικά δύσκολο να το ακούσεις μία φορά και να μην εθιστείς. O Curtis Waters κατάγεται από το Νεπάλ και τον Καναδά, ζει στη νότια Καρολίνα και ακούγεται μανιωδώς (ακόμη) σε όλη την υφήλιο. Δικαίως.

The Weeknd - Blinding Lights

Προφανώς, στην περίπτωση του Weeknd, το TikTok απλώς διεύρυνε την ήδη τεράστια επιτυχία του. Μέχρι και η Jessica Alba έχει δημοσιεύσει χορογραφία που βασίζεται στην εισαγωγή του τραγουδιού. 

Doja Cat - Say So 

Μαζί με το Freak και το Streets, η Doja Cat επελαύνει στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο και σίγουρα αποτελεί εκπροσωπεί την καλή εκδοχή της σύγχρονης pop.

Justin Timberlake - SexyBack ft. Timbaland

Κάτι τύποι όπως ο Timberlake, η Nelly Furtado, αλλά και τα συγκροτήματα τύπου Backstreet Boys και Spice Girls θα έκαναν θαύματα αν στην ακμή τους είχαν ένα τέτοιο πολυεργαλείο στη διάθεσή τους. Ο πρώτος βέβαια, ακόμη και τώρα, 15 χρόνια μετά την κυκλοφορία του Sexy Back, μια χαρά τα πάει. 

Run-D.M.C. - It's Tricky

Πέρα από την επιρροή του TikTok, τα τραγούδια των 80s-90s ακούγονται παντού ως trend νοσταλγίας. Plus, οι παντός είδους διασκευές που άσχετα με το αν τα "κατακρεουργούν" ή όχι, σίγουρα προσθέτουν views, streams και "νέα" επιτυχία. 

Olivia Rodrigo - driver’s license


Η Olivia Rodrigo, γνωστή από τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην σειρά της Disney, High School Musical: The Musical: The Series κυκλοφόρησε πρόσφατα το πρώτο της single με τίτλο drivers license. Η 17χρονη τραγουδίστρια και στιχουργός σχεδόν αμέσως βρέθηκε στην κορυφή των charts με το κομμάτι της να σπάει το ρεκόρ των περισσότερων ακροάσεων στην πλατφόρμα σε διάστημα μίας εβδομάδας. Πάνω κάτω, την ίδια επιτυχία γνωρίζει και στο TikTok. 

Kodak Black - Heart & Mind ft. Plies

O 23χρονος αμερικανός ράπερ είδε το τραγούδι του από το 2017 να εκτοξεύεται (μεταξύ άλλων και) επειδή εργάτες σε εργοτάξια έφτιαχναν καρδούλες στο τσιμέντο, ακούγοντάς το.

Boney M - Rasputin

Η νέα γενιά μόλις ανακάλυψε το Rasputin του 1978. Στην Ελλάδα ίσως το θυμάται από τα αποκριάτικα πάρτι, όμως μέσω του TikTok κάνει καριέρα λόγω εντυπωσιακών challenges.

Cardi B - WAP ft. Megan Thee Stallion 


Θα ήταν λιγάκι αστείο να ισχυριστούμε ότι η Cardi B έκανε καριέρα εξαιτίας του TikTok, ωστόσο προσωπικά θα ήθελα να δω πώς θα ήταν η εξέλιξή της χωρίς αυτό. 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όλα όσα γνωρίζουμε για τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά φέρει την υπογραφή των δημιουργών του Westworld.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Στo Sugar του Apple TV+, ο Colin Farrell μας μυεί στο καλό ουίσκι

Σε αυτήν τη noir σειρά, ο δημοφιλής ηθοποιός υποδύεται έναν σκληροτράχηλο ντετέκτιβ.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όλοι μιλούν για το The Sympathizer με τον Robert Downey Jr.

Το νέο συναρπαστικό κατασκοπευτικό θρίλερ του HBO από ό,τι φαίνεται τα έχει όλα και κυρίως, έναν αγνώριστο Robert Downey Jr..

Γραφει Παυλος Κρουστης

Ο David August έρχεται τον Μάιο στην Αθήνα

Ο καινοτόμος παραγωγός πρόκειται να μας προσφέρει μια συναρπαστική οπτικοακουστική εμπειρία, μετά την κυκλοφορία του τελευταίου του άλμπουμ,VĪS.

Minecraft με Jason Momoa και Jack Black, προφανώς και ανυπομονούμε

Η ταινία βασίζεται σε ένα από τα δημοφιλέστερα video games όλων των εποχών.

Γραφει Παυλος Κρουστης