Πότε, πώς και γιατί μπορεί να αλλάξει όνομα το Facebook

Τι σημαίνει η αλλαγή ονόματος του Facebook που φημολογείται ότι θα ανακοινωθεί επισήμως στις 28 Οκτωβρίου;

Γράφει: Τίμος Σαλαμές 26 Οκτωβρίου 2021

Σύμφωνα με φήμες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου αυτή τη στιγμή, το Facebook θα προχωρήσει σε αλλαγή ονόματος έτσι ώστε να αντικατοπτρίζεται καλύτερα το αντικείμενό του στο metaverse. Κάτι τέτοιο είναι τουλάχιστον big news, καθώς το Facebook αποτελεί μία από τις γνωστότερες εταιρείες των social media που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στον πλανήτη. Ας δούμε, λοιπόν, όλα όσα γνωρίζουμε -προς το παρόν- γι' αυτή την κοσμοϊστορική αλλαγή και για το τι πρόκειται να συμβεί.

Γιατί θα αλλάξει όνομα το Facebook 

Όπως αποκαλύπτει μία σχετική αναφορά του The Verge, το Facebook βρίσκεται πολύ κοντά στην ανακοίνωση της αλλαγής της ονομασίας του, χωρίς προς το παρόν να έχει υπάρξει καμία επίσημη διάψευση αλλά ούτε και σχετικός σχολιασμός.

Ο λόγος; Το να αντικατοπτρίζει το νέο όνομα καλύτερα τη δουλειά που κάνει στο metaverse. Ο Mark Zuckerberg, μάλιστα, έχει αναφέρει στο παρελθόν ότι το Facebook βρίσκεται σε μία εν εξελίξει αλλαγή αντικειμένου από το να αποτελεί εταιρεία social media στο να γίνει εταιρεία metaverse, κάτι που μοιάζει να επιβεβαιώνει την πρόθεση για την αλλαγή ονόματος.

Πότε, πώς και γιατί μπορεί να αλλάξει όνομα το FacebookGetty Images

Ποιο όνομα θα αλλάξει

Αυτή τη στιγμή, βέβαια, δεν έχει γίνει απόλυτα ξεκάθαρο το ποιο όνομα πρόκειται να αλλάξει αλλά το πιο πιθανό είναι να αλλάξει το όνομα της εταιρείας χαρτοφυλακίου στην οποία ανήκει το Facebook, καθώς όλες οι άλλες εταιρείες του αποτελούν απλώς τμήμα του Facebook. Δηλαδή μπορεί να έχουμε ένα όνομα παρόμοιο με αυτό της Alphabet, στην οποία ανήκει το Google.

> Διάβασε ακόμα: Προβλήματα ξανά σε Facebook και Instagram

Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι μάλλον στον υπολογιστή ή το έξυπνό σου τηλέφωνο θα συνεχίσεις να ανοίγεις το Facebook, το Instagram ή το WhatsApp, τα ονόματά τους δεν πρόκειται να αλλάξουν. Αυτό που δείχνει πιο πιθανό είναι να αποκτήσει όνομα η 'μητρική' τους εταιρεία. Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ένα rebranding του Facebook, αν και αυτό το σενάριο δεν μοιάζει τόσο πιθανό.

Στις 28 Οκτωβρίου η επίσημη ανακοίνωση;

Στη σχετική αναφορά, αποκαλύπτεται ότι η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει στο συνέδριο Connect, το οποίο πρόκειται να λάβει χώρα στις 28 Οκτωβρίου. Το Facebook διεξάγει το συγκεκριμένο συνέδριο κάθε χρόνο και το έχει χρησιμοποιήσει για να ανακοινώσει Oculus συσκευές και άλλα προϊόντα επαυξημένης πραγματικότητας.

Δεδομένου το ότι το Connect συνήθως χρησιμοποιείται για ανακοινώσεις σχετικές με την επαυξημένη και την εικονική πραγματικότητα, μάλλον βγάζει νόημα το Facebook, στο πλαίσιό του, να ανακοινώσει μία νέα ονομασία με εστίαση στο metaverse, χωρίς να έχουμε κανένα δεδομένο να πιαστούμε για το ποια μπορεί να είναι αυτή.

Μία αλλαγή ονόματος-σταθμός στην ιστορία της τεχνολογίας

Οι αλλαγές ονόματος δεν είναι συχνές σε τόσο γνωστές εταιρείες. Η τελευταία φορά που συνέβη κάτι τέτοιο ήταν όταν η Google μετονόμασε την εταιρεία χαρτοφυλακίου της σε Alphabet. Ένα νέο όνομα για το Facebook, λοιπόν, σίγουρα, θα αποτελέσει μία από τις σημαντικότερες αλλαγές branding στην ιστορία της τεχνολογίας και μία επιδραστική απόφαση για το πού θα γίνει η εστίαση στο μέλλον.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Instagram stories διάρκειας ενός λεπτού

15 δευτερόλεπτα δεν αρκούν σε κανέναν τελικά.

Γραφει Ραφαελλα Ραλλη

H λέξη της χρονιάς σύμφωνα με το λεξικό Webster

Είναι σίγουρο ότι την έχεις χρησιμοποιήσει κι εσύ χιλιάδες φορές μέσα στο 2021.

Η fitness πρόκληση των 100 επαναλήψεων

Ένα δύσκολο πρόγραμμα γεμάτο κάμψεις για χέρια υπερήρωα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Το House of Gucci κάνει ανάρπαστα τα κομμάτια Gucci

Ο οίκος Gucci εξαργυρώνει την επιτυχία της ταινίας με τον καλύτερο τρόπο.

Όταν ο Μπίλι Μπο νόσησε από AIDS

Τον Ιανουάριο του 1987, ο Μπίλι Μπο θέλησε να δώσει μία συνέντευξη για να δείξει στον κόσμο ότι το AIDS δεν τον είχε νικήσει ακόμη.