Κι όμως, υπάρχει ένα τρελό σχέδιο για ζωή στον Άρη

Το μόνο που χρειάζεται είναι να φτιάξουμε ένα τεχνητό μαγνητικό πεδίο.

Γράφει: Ραφαέλλα Ράλλη 06 Δεκεμβρίου 2021

H διαμόρφωση ενός ακόμη πλανήτη ώστε να είναι βιώσιμος, θα ήταν ένα όνειρο, ειδικά όσο συνειδητοποιούμε ότι εξαιτίας μας, τα περιθώρια στη Γη στενεύουν επικίνδυνα. Για την ακρίβεια, η ζωή στον Άρη θα ήταν η ιδανική περίπτωση, αφού θα υπήρχε εναλλακτική με μέρες που διαρκούν όσο οι τωρινές μας, με παγωμένο νερό κάτω από το έδαφος, όπου θα μπορούμε να αναπνέουμε και να ζούμε κανονικότατα.

Η διαδικασία της γήινης διαμόρφωσης του, ωστόσο, δεν είναι ιδιαίτερα απλή, καθώς για να επιτευχθεί θα πρέπει να υπάρξει παρέμβαση στην ατμόσφαιρα του πλανήτη και σε χαρακτηριστικά που στερείται για να εξασφαλιστεί η ανθρώπινη ζωή. Ένα από αυτά είναι το μαγνητικό πεδίο και θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα τεχνητό, ώστε να μην κινδυνεύουμε από τους ηλιακούς ανέμους και τα ιονιζόμενα σωματίδια.

>Διάβασε ακόμη: Η ιστορία του 'μαύρου εξωγήινου'

Η πιθανή λύση

Η Γη οφείλει το δικό της στο φαινόμενο δυναμό που δημιουργεί ο πυρήνας της και στην προκειμένη περίπτωση δεν είμαστε σε θέση να "ενεργοποιήσουμε" τον πυρήνα του Κόκκινου Πλανήτη. Όμως, υπάρχει ένας άλλος τρόπος και μία πρόσφατη μελέτη επιχείρησε να τον καταγράψει. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια ισχυρή ροή φορτισμένων σωματιδίων και η ιδέα είναι να εκμεταλλευτούμε έναν από τους δορυφόρους του Άρη.

Ο Φόβος (Άρης Ι) είναι ο μεγαλύτερος από τους δύο δορυφόρους του Άρη και περιστρέφεται πολύ κοντά του, τόσο κοντά που κάνει κύκλους γύρω από τον Άρη κάθε 8 ώρες. Η μελέτη προτείνει να χρησιμοποιηθεί ο Φόβος ιονίζοντας σωματίδια από την επιφάνειά του και στη συνέχεια επιταχύνοντάς τα για να δημιουργηθεί ένας δακτύλιος πλάσματος κατά μήκος της διαδρομής του. Το έργο είναι φιλόδοξο, σίγουρα, αλλά τώρα είναι η ώρα για να αναπτύξουμε θεωρίες και ιδέες, ώστε όταν φτάσουμε εκεί να έχουμε έτοιμο πολύ υλικό.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Σκανδιναβικά κόλπα για να αντιμετωπίσεις τον χειμώνα

Κάποια από αυτά έρχονται από την Nordic παράδοση και δουλεύουν άψογα, κάθε φορά.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα τρικ του Harvard για περισσότερη συγκέντρωση

4 συμβουλές που σύμφωνα με το κορυφαίο αμερικανικό πανεπιστήμιο μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Γραφει Ραφαελλα Ραλλη

Πώς αντιδρά το σώμα στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες

Η αίσθηση του έντονου κρύου είναι σημαντικότερη από τη θερμοκρασία που δείχνει το θερμόμετρο.

Οδηγώντας με ασφάλεια στο χιόνι

Πέντε πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις πριν κινηθείς στην παγωμένη άσφαλτο.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο λόγος που πρέπει να κάνεις τουλάχιστον 40 push-ups την ημέρα

Οι κάμψεις αποτρέπουν την καρδιαγγειακή νόσο, υποστηρίζει επιστημονική έρευνα. Πρέπει όμως να είναι το λιγότερο 40 σε καθημερινή βάση.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Διάσημοι που ασφάλισαν πολύτιμα σημεία του σώματός τους

Αξίζουν εκατομμύρια και γι᾽ αυτό έπραξαν αναλόγως.