O Elon Musk θέλει να φτιάξει καύσιμα από διοξείδιο του άνθρακα

Ο δισεκατομμυριούχος της Tesla βρήκε νέα ασχολία.

Γράφει: Ραφαέλλα Ράλλη 13 Ιανουαρίου 2022

Σύμφωνα με το λογαριασμό του Elon Musk στο Twitter , η Space X λίαν συντόμως θα παράγει καύσιμα πυραύλων χρησιμοποιώντας διοξείδιο του άνθρακα, το περίφημο CO2 που προκαλεί την κλιματική αλλαγή στη Γη (φυσικά, εμείς είμαστε αυτοί που υπερβάλλουμε σε εκπομπές επιβλαβείς για το περιβάλλον).

Η απόφαση αυτή οφείλεται στο ότι η ατμόσφαιρα του Άρη αποτελείται κατά 95% από διοξείδιο του άνθρακα, οπότε όταν φτάσουμε εκεί θα μπορούμε εύκολα να πάρουμε καύσιμα για να επιστρέψουμε. Ωστόσο, δεν πρέπει να υποτιμάμε το γεγονός ότι, ταυτόχρονα, μία τέτοια κίνηση ενδεχέται να αποτελέσει σημείο καμπής για τον πλανήτη μας.

 

Τι λέει ο ανταγωνισμός

Από την άλλη, η νεοσύστατη εταιρεία New York Air Company που επίσης εδώ και χρόνια ασχολείται με τη μετατροπή του CO2 σε χρήσιμα προϊόντα, πρόσφατα προχώρησε σε μερικές πολύ ενδιαφέρουσες δηλώσεις στο Popular Mechanics που σίγουρα δίνουν τροφή για σκέψη:

"Αυτή τη στιγμή, οι υδρογονάνθρακες που αποτελούν τόσο το RP-1 (μείγμα καυσίμων πυραύλου) όσο και το μεθάνιο στο καύσιμο πυραύλων προέρχονται από ορυκτά καύσιμα στο έδαφος", εξηγεί ο Stafford Sheehan, συνιδρυτής και CTO της Air Company. "Μπορούμε να παράγουμε αυτούς τους υδρογονάνθρακες χρησιμοποιώντας CO2 από τον αέρα. Η προμήθειά μας σε CO2 είναι επί του παρόντος βιογενής, καθώς αντλείται ως υποπροϊόν των βιομηχανικών εγκαταστάσεων αλκοόλης- ωστόσο, μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε CO2 από οπουδήποτε απευθείας από την ατμόσφαιρα".

Ο επικεφαλής της εταιρείας παρείχε στα ΜΜΕ ορισμένα εντυπωσιακά στοιχεία σχετικά με την επιτυχία αυτού του έργου που θα μπορούσαν να αποτελέσουν εφαλτήριο για αλλαγές όσον αφορά στη βιωσιμότητα και την εκμετάλλευση της ενέργειας για την προστασία του περιβάλλοντος: "Εάν το καύσιμό μας με βάση το διοξείδιο του άνθρακα χρησιμοποιούνταν για την εκτόξευση ενός πυραύλου, θα αποφεύγαμε την εκπομπή 715 τόνων CO2 στην ατμόσφαιρα".

 

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα θα καθορίσουν την ερωτική σου ζωή το 2022

Τεχνικές και μασάζ, θεραπείες και toys για ένα απολαυστικά ηδονικό νέος έτος.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Περπατώντας με ασφάλεια στο χιόνι και τον πάγο

Πώς θα αποφύγεις τις γλίστρες σαν πιγκουίνος και θα χρησιμοποιήσεις προς ίδιο όφελος την άμμο για γάτες.

Γραφει Παναγιωτης Κουστας

Μία συλλεκτική 911 για τα 50α γενέθλια της Porsche Design

Ένα πανέμορφο αυτοκίνητο του γερμανικού brand, σε μόλις 750 αντίτυπα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η προπόνηση του snowboarder

Οι ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν να χτίσεις σώμα για snowboard και να παραμείνεις σε φόρμα.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Γιατί το iPhone 14 ίσως είναι το ομορφότερο της ιστορίας

Η ομορφιά άλλωστε αφενός είναι υποκειμενική αφετέρου πηγάζει από μέσα μας...

Γραφει Ραφαελλα Ραλλη