Πόσο spam αντέχει ακόμα το Twitter;

Σύμφωνα με την Global Data, το 10% των ενεργών λογαριασμών στο Twitter ποστάρει spam, κάτι που μας κάνει να δούμε τον σκεπτικισμό του Elon Musk με νέο μάτι.

Η συγκεκριμένη αναφορά έρχεται την κρίσιμη στιγμή κατά την οποία ο Elon Musk έχει απειλήσει να αποσύρει το deal των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων με το Twitter, με δικαιολογία -ή πρόφαση- το υψηλό ποσοστό του σε spam και ψεύτικους λογαριασμούς. Τη Δευτέρα, μάλιστα, οι δικηγόροι του Musk έστειλαν επιστολή στο Twitter, υποστηρίζοντας ότι βρίσκονταν σε απόλυτη ρήξη μαζί τους, επειδή από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης αρνούνται να παράσχουν δεδομένα που να στοιχειοθετούν τον ισχυρισμό ότι οι ψεύτικοι και spam λογαριασμοί αντιστοιχούν σε ποσοστό μικρότερο του 5% των καθημερινά ενεργών χρηστών.

Η μελέτη της GlobalData

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας ανάλυσης δεδομένων GlobalData, το ποσοστό των spam εκτιμήθηκε σε 10%, με τρόπο συντηρητικό, παρότι, όπως παραδέχονται από την ίδια εταιρεία, δεν υπάρχει τρόπος να αποδειχθεί με ασφάλεια το αν ένας συγκεκριμένος λογαριασμός είναι bot ή spam. Επίσης, η διαφορά ανάμεσα στο ποσοστό που δίνει η GlobalData και σε εκείνο που δίνει το Twitter μπορεί να οφείλεται σε διαφορά στα κριτήρια ως προς το τι μετράει για spam.

Πόσο spam αντέχει ακόμα το Twitter;iStock

Το ακριβές ποσοστό των spam λογαριασμών είναι δύσκολο να υπολογιστεί για έναν ακόμα λόγο: Είναι σχεδόν αδύνατον να επιβεβαιωθεί η ταυτότητα του ατόμου που βρίσκεται πίσω από ένα tweet. Τέλος, η αναπαραγωγή μη-πρωτότυπου περιεχομένου χωρίς σταματημό μπορεί, σύμφωνα με έναν άλφα ορισμό, να αποτελεί spam ενώ, σύμφωνα με έναν βήτα, να θεωρείται ότι αντιστοιχεί σε έναν πολύ ενεργό χρήστη που ποστάρει άρθρα ή γνώμες άλλων.

Πάντως, για την έρευνα της GlobalData αναλύθηκαν περίπου 4 εκατομμύρια πρόσφατα tweets από ένα δείγμα 20.976 λογαριασμών, αριθμοί που, αν μη τι άλλο, δείχνουν εντυπωσιακοί.

> Διάβασε ακόμα: Το Twitter στην εποχή του Elon Musk

Ο πόλεμος μεταξύ Elon Musk και Twitter

Η Wall Street θεωρεί ότι το ξαφνικό ενδιαφέρον του Musk περί spaming και bots αποτελεί μια προσπάθεια είτε για να αποσυρθεί από την απόκτηση του μέσου, είτε για να κατεβάσει την τιμή της συμφωνίας. 

> Διάβασε ακόμα: Κι αν το Twitter γίνει το νέο WhatsApp;

Τον προηγούμενο μήνα, ο Musk είχε τουϊτάρει ότι τουλάχιστον το 20% των ενεργών χρηστών του Twitter αποτελείται από ψεύτικους ή spam λογαριασμούς, χωρίς να στηρίζει τον ισχυρισμό του με στοιχεία.

Ο CEO του Twitter, Parag Agrawal, έχει απαντήσει ότι ο υπολογισμός του ποσοστού των συγκεκριμένων λογαριασμών δεν μπορεί να γίνει από μια εταιρεία που δεν συνεργάζεται με το Twitter, καθώς είναι κριτικής σημασίας ο συνδυασμός των δεδομένων που "υπάρχουν εκεί έξω" με τα εσωτερικά δεδομένα, τα οποία δεν μπορεί να μοιραστεί.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.