Τρόποι για να αποφύγεις το σπαμάρισμα σε κάθε συσκευή

Πρακτικές συμβουλές για να αποφύγεις τα μηνύματα spam.

Σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει, ότι όσο περνάει ο καιρός, τόσο περισσότερο χρησιμοποιούμε τα τηλέφωνά μας για να εμποδίσουμε τους ανθρώπους να επικοινωνήσουν μαζί μας. Αν χτυπήσει το τηλέφωνό μου, πρέπει να γνωρίζω πολύ καλά ποιος είναι, για να το σηκώσω και συνεχώς ακούω κι άλλες ιστορίες ανθρώπων που κάνουν το ίδιο. Το σπαμάρισμα πλέον, είναι παντού.

Αυτό συμβαίνει κυρίως μέσω μηνυμάτων, τα οποία φτάνουν με τεράστια συχνότητα, συνήθως προσπαθώντας να με πείσουν να πουλήσω το σπίτι μου ή να αποκτήσω πρόσβαση στον λογαριασμό μου στο Netflix, ο οποίος βρίσκεται πάντα σε υποτιθέμενο κίνδυνο. Ακόμη και ότι κάποιος μακρινός συγγενής ψάχνει για χρήματα.

> Διάβασε ακόμη: Οι συσκευές που δε θα έχουν WhatsApp προσεχώς

Πώς μπορούμε να απαλλαγούμε από τα μηνύματα spam, από τον κίνδυνο να την πατήσουμε και φυσικά από τις άκυρες ειδοποιήσεις κάθε λίγο;

Πώς να μπλοκάρουμε μηνύματα spam σε ένα iPhone

Σε ένα iPhone, πριν διαγράψουμε το ενοχλητικό μήνυμα καλό θα ήταν να καλέσουμε τον αριθμό σαν να θέλουμε να καλέσουμε το άτομο πίσω ή να το προσθέσουμε στις επαφές μας. Πατάμε στο εικονίδιο πληροφοριών και θα μας μεταφέρει σε επιλογές που περιλαμβάνουν το μπλοκάρισμα του καλούντος. Σημαντικό το να είμαστε προσεκτικοί σε όλη τη διαδικασία, ώστε να μην τον καλέσουμε όντως πίσω.

> Διάβασε ακόμη: Η παράλογη ιστορία του πιο μεγάλου ελικοπτέρου που πέταξε ποτέ

Πώς να μπλοκάρουμε μηνύματα spam στο Android

Σε ένα Android πρέπει να μεταβούμε στο εικονίδιο με τις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία και να επιλέξουμε τις Ρυθμίσεις. Στη συνέχεια θα βρούμε τον "Αποκλεισμό αριθμών" και μετά θα εντοπίσουμε διάφορες επιλογές, όπως άγνωστοι καλούντες και πρόσφατες κλήσεις. Επιλέγουμε τον αριθμό που θέλουμε να μπλοκάρουμε ή τον προσθέτουμε χειροκίνητα.

Πώς να φιλτράρουμε τα μηνύματα

Στο iPhone αυτή η επιλογή είναι ακόμη πιο εύκολη. Στις ρυθμίσεις του τηλεφώνου, επιλέγουμε "Μηνύματα" και στη συνέχεια, ενεργοποιούμε την επιλογή "Φιλτράρισμα αγνώστων αποστολέων". Τώρα κάθε μήνυμα από έναν αριθμό που δεν είναι αποθηκευμένος στις επαφές θα αποστέλλεται σε έναν φάκελο που μπορούμε να επιλέξετε να δούμε- ή όχι. Όπως και στο Instagram. Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί μήπως δεν λάβουμε κάποιο σημαντικό SMS. 

Στο Android, επιστρέφουμε στο εικονίδιο με τις τρεις τελείες και επιλέγουμε τις Ρυθμίσεις. Στις Ρυθμίσεις, ενεργοποιούμε την επιλογή Caller ID & Spam για να φιλτράρουμε τα ανεπιθύμητα μηνύματα κειμένου.

Ειδικές εφαρμογές

Εφαρμογές τρίτων, όπως το Nomorobo και το RoboKiller, είναι διαθέσιμες τόσο για iPhone όσο και για Android. Αρχικά σχεδιάστηκαν για την αντιμετώπιση ανεπιθύμητων κλήσεων spam, όμως μπορούν να μπλοκάρουν και μηνύματα.

Λύση από τον πάροχο

Τα ανεπιθύμητα μηνύματα είναι τόσο ενοχλητικά που πολλοί πάροχοι προσελκύουν πλέον τους πελάτες τους προσφέροντας υποστήριξη για να τα μπλοκάρουν. Εάν λοιπόν δυσκολεύεσαι να κάνεις τη ρύθμιση του τηλεφώνου, μπορείς πάντα να πάρεις τηλέφωνο τον πάροχο, ώστε να δεις τι μπορεί να προσφέρει ή να συστήσει. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr