Η χρήση αυτών των emojis μαρτυρά την ηλικία μας

Να που πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε στην πραγματικότητα για τα emojis που χρησιμοποιούμε.

Υπάρχουν emoji που μαρτυρούν την ηλικία μας; Όπως φαίνεται ναι, καθώς η Gen Z έχει θέσει τους δικούς της κανόνες και σε αυτόν τον τομέα της διαδικτυακής επικοινωνίας. Σύμφωνα λοιπόν με τη New York Post και την ειδικό σε θέματα γλώσσας και επικοινωνίας, Vyvyan Evans έχει αποδειχθεί εδώ και μήνες ότι ένα emoji προδίδει τη μεγαλύτερη ηλικία μας και από ότι φαίνεται, υπάρχουν κι άλλα emojis - ηλικιακά διαβατήρια.  

Το τυπικό γελαστό πρόσωπο με τα δάκρυα (το ίσιο, όχι το γυρισμένο στο πλάι) είχε βγει από τη μόδα και μόνο οι... ηλικιωμένοι των social media το χρησιμοποιούν ακόμα. Αλλά αποδεικνύεται ότι υπάρχει και άλλο ένα που χρησιμοποιείται ευρέως Το γνωστό like, η αλλιώς ο υψωμένος αντίχειρας. 

Αν συνεχίζεις μέχρι σήμερα να δείχνεις ότι συμφωνείς με κάτι, τοποθετώντας το Like, θεωρείσαι μάλλον γέρος των κοινωνικών δικτύων τουλάχιστον για τη νεότερη γενιά. Δεν έχει σημασία αν είσαι 30 ετών και στο άνθος της ζωής σου. Πρόκειται για μια αδιάψευστη απόδειξη ότι δεν είσαι και τόσο μικρός διαδικτυακά. 

Σύμφωνα με μια ανοιχτή συζήτηση στα κοινωνικά δίκτυα που οδήγησε ακόμη και σε ένα άρθρο στη New York Post, το νόημα αυτού του εικονιδίου έχει αλλάξει και οι νεότεροι έχουν σταματήσει να το χρησιμοποιούν επειδή δεν αποδίδει αυτό που όλοι νομίζαμε ότι λέει. Ενώ ο καθένας θα σκεφτόταν το "Like" ως κάτι θετικό, η γενιά Ζ το αντιλαμβάνεται ως κάτι σαρκαστικό, εχθρικό, και ορισμένοι το ορίζουν ως "επιθετικό". 

Σύμφωνα με την ειδικό σε θέματα γλώσσας και επικοινωνίας Vyvyan Evans, αυτό μπορεί να οφείλεται στην υπερβολική χρήση του emoji. Έχει επαναληφθεί τόσο πολύ που η νεότερη γενιά έχει αρχίσει να το ερμηνεύει ως σαρκαστικό, επειδή "αρχίζει να μοιάζει και να ακούγεται ανειλικρινές. Δεν μπορούν όλα να είναι "cool" και δεν αξίζουν όλα ένα emoji με τον αντίχειρα προς τα πάνω", εξηγεί η Evans.

Έτσι, η χρήση του συγκεκριμένου emoji δείχνει ότι είσαι ενήλικας, τουλάχιστον αν είσαι ο τύπος εκείνος, που το χρησιμοποιεί συνεχώς για να απαντήσει θετικά. Αν η πρόθεσή σου πάλι είναι να το χρησιμοποιείς για να ειρωνευτείς, τότε συγχαρητήρια, μιλάς τη γλώσσα των νέων.

Ποια άλλα emojis μας προδίδουν

Η ειδικός έχει καταρτίσει έναν κατάλογο με τα emoticons που δείχνουν ότι γερνάς ή μάλλον εκείνα που οι νέοι τείνουν να αχρηστεύσουν. Εκτός από τον αντίχειρα και το δακρύβρεχτο χαμόγελο, συναντάμε την κόκκινη καρδιά, το σύμβολο ΟΚ με το χέρι, το τικ, ακόμα και το poop emoji. 

Όπως και να έχει, είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι από εμάς θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε τα ίδια emojis, ό,τι και να λέει ο καθένας. Ωστόσο, αν έχεις έναν έφηβο συγγενή ή φίλο, καλύτερα απόφυγε τα παραπάνω αν θες να μιλήσεις στη γλώσσα του. Και σίγουρα απόφυγε να το παλιό καλό like.
 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Πού και σε ποια ακίνητα επενδύουν οι εκατομμυριούχοι στη χώρα μας

Οι ξένοι επενδυτές καθώς και οι Έλληνες ομογενείς που αναζητούν κατοικίες στην Ελλάδα προέρχονται συνήθως από Ευρωπαϊκές χώρες.

Ένας οδηγός για να σχεδιάσεις το πασχαλινό σου ταξίδι στην Ελλάδα

Οι προορισμοί σε βουνό, θάλασσα αλλά και τις πόλεις γιορτάζουν το φετινό Μαγιάτικο Πάσχα τελετουργικά και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν ετοιμάσει ξεχωριστά πακέτα, προσφορές και μενού.

Η ιστορία της Lamborghini

Μία ημέρα σαν τη σημερινή, το 1916, ερχόταν στη ζωή ο Ferruccio Lamborghini. Και αυτή είναι η ιστορία του εμβληματικού brand που δημιούργησε.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι είναι η δίαιτα BRAT και γιατί αξίζει μία ευκαιρία

Πώς θα ακολουθήσεις τη δίαιτα που θα ηρεμήσει τον οργανισμό σου από τη διάρροια και τους εμετούς.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα χόμπι που δείχνουν ότι είμαστε εξυπνότεροι από το μέσο όρο

Η επιστήμη μίλησε: Είμαστε ευφυέστεροι από τους υπόλοιπους ανάλογα με το πώς περνάμε τον ελεύθερό μας χρόνο.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H τεχνητή νοημοσύνη βοηθά την Amazon να γλιτώσει 500.000 τόνους συσκευασίας

O κολοσσός του λιανεμπορίου εγκαινίασε το 2019 το δικό της μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης προκειμένου να μειώσει τα απορρίμματα συσκευασίας