Σκοτεινές ιστορίες που 'τρέχουν' πίσω από βιντεοπαιχνίδια

7 τραγικές ιστορίες που εξηγούν γιατί οι ήρωες στα βιντεοπαιχνίδια είναι τόσο βίαιοι.

Τα βιντεοπαιχνίδια είναι από τη φύση τους γεμάτα με πολλούς δύσκολους χαρακτήρες, έτσι ώστε να προωθηθεί η πλοκής τους και να προκληθεί το ενδιαφέρον των gamers. Είτε πρόκειται για αποφασισμένους υπερήρωες όπως ο Batman είτε για πολεμιστές γεμάτους οργή όπως ο Kratos του God of War: Ragnarök, οι καλά αναπτυγμένοι χαρακτήρες είναι απαραίτητοι για να κάνουν ένα παιχνίδι να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα.

Ορισμένοι από αυτούς τους χαρακτήρες, έχουν ζήσει δύσκολες ζωές και οι ιστορίες τους είναι γεμάτες τραγωδία και απελπισία. Αυτοί οι χαρακτήρες έχουν περάσει τόσα πολλά, είτε αυτά έχουν προκληθεί στον εαυτό τους είτε τα έχουν προκαλέσει οι ίδιοι σε άλλους. Εμείς βρήκαμε μερικές από τις πιο σκοτεινές ιστορίες που κουβαλούν οι πρωταγωνιστές στα δημοφιλέστερα video games. 

Kratos (God of War)

Σκοτεινές ιστορίες που 'τρέχουν' πίσω από βιντεοπαιχνίδια

Ο Kratos έχει αντιμετωπίσει τόσο πολύ πόνο σε όλα τα παιχνίδια του God of War που η τραγική και σκοτεινή του ιστορία, είναι μια απλή προσθήκη. Χρόνια πριν από τα παιχνίδια, όταν κάθε ελπίδα είχε χαθεί για τον Kratos και το πλήρωμά του, κάλεσε τον Άρη για βοήθεια, ο οποίος του έδωσε τις Λεπίδες του Χάους και τον έστειλε σε μια δολοφονική αποστολή. Τότε οδηγήθηκε στο να σκοτώσει τη γυναίκα και την κόρη του σε έναν ναό της Αθηνάς. Το να σφάζεις εκατοντάδες στο όνομα του Άρη είναι από μόνο του τραγικό, αλλά το να τον εξαπατούν να σκοτώσει τους ανθρώπους για τους οποίους νοιαζόταν περισσότερο, απλά κάνει το backstory του Kratos ακόμα πιο τραγικό.

Jack (Mass Effect 2)

Jack (Mass Effect 2)

Η Jack είναι ένας από τους αγαπημένους χαρακτήρες των οπαδών του Mass Effect και ένας από τους πιο σημαντικούς χαρακτήρες που πρέπει να σωθούν. Αλλά όπως λέει στον Shepard στο Mass Effect 2, η προϊστορία της είναι γεμάτη μόνο με πόνο και θάνατο. Όταν ήταν παιδί, η Jack απήχθη από τoν Cerberus και πειραματίστηκε για χρόνια, μετατρέποντάς την σε μια οργισμένη δολοφονική μηχανή, γνωστή ως Subject Zero. Ακόμα και μετά την απόδρασή της, έπεσε σε πιο δύσκολες στιγμές, πηγαίνοντας από τη μία συμμορία στην άλλη, μέχρι που συνελήφθη και φυλακίστηκε από τους Blue Suns. 

James Sunderland (Silent Hill 2)

James Sunderland (Silent Hill 2)

Το Silent Hill είναι γεμάτο με τρομακτικά τέρατα και αξιομνημόνευτους χαρακτήρες όπως ο James Sunderland. Αλλά ο James έχει επίσης μια από τις πιο τραγικές και σκοτεινές ιστορίες που υπάρχουν. Η σύζυγος του James, Mary, προσβάλλεται από μια ανίατη ασθένεια που της προκαλεί βίαιες εναλλαγές στη διάθεση και οδήγησε τον James σε μια κατάσταση απόγνωσης, η οποία κορυφώθηκε με το να την πνίξει με ένα μαξιλάρι. Πρόκειται για ένα τραγικό τέλος σε έναν γάμο αγάπης, που γίνεται ακόμα πιο σκοτεινό όταν ο ίδιος καταπιέζει τη μνήμη του ότι τη σκότωσε, αφήνοντας στον παίκτη να τα ανακαλύψει όλα αυτά την ίδια στιγμή με τον James. 

Aerith Gainsborough (Final Fantasy VII)

Aerith Gainsborough (Final Fantasy VII)

Πολλοί χαρακτήρες του Final Fantasy έχουν σκοτεινές ιστορίες, αλλά στην ιστορία της Aerith λαμβάνει χώρα σχεδόν κάθε κακό που θα μπορούσε να της συμβεί. Κατά τη διάρκεια της ζωής της πριν από το παιχνίδι, η Aerith υποβλήθηκε σε πειράματα, κυνηγήθηκε σαν ζώο και είδε τη μητέρα της να πεθαίνει μπροστά στα μάτια της. Τα πάντα σχετικά με την προϊστορία της είναι τραγικά και σκοτεινά και είναι δύσκολο να τη δεις να μπορεί να συνεχίσει μετά από τόσα δεινά στη ζωή της. 

Master Chief (Halo: Combat Evolved)

Master Chief (Halo: Combat Evolved)

Ο Master Chief είναι ένας από τους καλύτερους χαρακτήρες βιντεοπαιχνιδιών όλων των εποχών, αλλά δεν αποκαλύπτονται πολλά από την ιστορία του μέσα στα παιχνίδια. Ωστόσο, η μεταγενέστερη ιστορία του Halo δείχνει πόσο σκοτεινή ήταν πραγματικά η ιστορία του. Για να πολεμήσει τους αντάρτες, ο Dr. Halsey ουσιαστικά απήγαγε μικρά παιδιά και τα εκπαίδευσε για να γίνουν σούπερ στρατιώτες. Ο John, γνωστός και ως Master Chief, ήταν ένα από αυτά τα παιδιά. 

Alma Wade (F.E.A.R.)

Alma Wade (F.E.A.R.)

Γεννημένη με τεράστιες ψυχικές ικανότητες, η Alma πειραματίστηκε βάναυσα από την Armacham Technology Corporation για χρόνια. Όταν άρχισε να ξεσπάει, την έβαλαν σε τεχνητό κώμα και την κλείδωσαν μέσα, και μάλιστα την άφησαν δύο φορές έγκυο πριν της κόψουν τη μηχανική υποστήριξη. Με βάση το πόσο φρικτά κακομεταχειρίστηκε, δεν είναι να απορεί κανείς που δολοφόνησε άγρια όλους και όλα όσους πέρασαν από το δρόμο της ή προσπάθησαν να τη σταματήσουν.

Nautilus (League of Legends)

Nautilus (League of Legends)

Το League of Legends έχει πολλούς τραγικούς χαρακτήρες με φρικτές ιστορίες, αλλά η ιστορία του Nautilus συγκαταλέγεται σίγουρα ανάμεσα στις πιο σκοτεινές που έχει να προσφέρει το παιχνίδι. Ο Nautilus ήταν κάποτε ένας απλός ναυαγοσώστης. Αλλά αφού αυτός και το πλήρωμά του εξαγοράστηκαν, τοποθετήθηκε σε μια γιγαντιαία μεταλλική στολή για να πάει πιο βαθιά στα βάθη της θάλασσας. Ο Nautilus ξαφνικά τραβιέται βαθύτερα από μια άγνωστη δύναμη και ξυπνάει συγχωνευμένος με τη στολή, με τον νέο καπετάνιο να έχει φύγει προ πολλού. Πρόκειται για μια τραγική ιστορία, καθώς ο Nautilus απλώς έκανε τη δουλειά του, αλλά βρέθηκε ανάμεσα σε έναν άλλο άνθρωπο και τις εμμονές του και πλήρωσε το τίμημα γι' αυτό, μεταφέροντας τώρα την οργή του σε περισσότερα πλοία που δεν πληρώνουν τη δεκάτη για να εξευμενίσουν τις θάλασσες.
 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr