Τι στο καλό συμβαίνει με τα UFOs στις ΗΠΑ;

Τελικά, μας επισκέφθηκαν οι εξωγήινοι ή όχι ακόμη; Τι είναι όλα αυτά τα ΑΤΙΑ που καταρρίπτουν οι Αμερικανοί;

Esquire Team
Γράφει: Νίκη Κοντομηνά 16 Φεβρουαρίου 2023

Μέσα στις δύο πρώτες εβδομάδες του Φεβρουαρίου, οι αεροπορικές δυνάμεις των ΗΠΑ έχουν εντοπίσει -και στη συνέχεια καταρρίψει- τέσσερα 'UFOs', με την κυριολεκτική σημασία του όρου, δηλαδή τέσσερα αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα (ΑΤΙΑ). Για την κατάρριψή τους, δε, χρησιμοποιήθηκαν μαχητικά αεροσκάφη, εργαλεία επιβίωσης και πανάκριβοι πύραυλοι, που δεν είχαν τεθεί ποτέ πριν σε λειτουργία εν καιρώ ειρήνης.

Το πλέον διάσημο αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο που καταρρίφθηκε και στη συνέχεια αναλύθηκαν τα απομεινάρια του, θεωρείται ότι ήταν ένα κινέζικο κατασκοπευτικό μπαλόνι (οι κινεζικής αρχές το αρνούνται και υποστηρίζουν ότι ήταν ένα μπαλόνι για την πρόβλεψη του καιρού). Λίγα, όμως, έχουν γίνει γνωστά σχετικά με το τι ήταν τα υπόλοιπα, που περιγράφονται με εξαιρετικά ουδέτερο τρόπο από τα επίσημα χείλη, ως αντικείμενα σε μέγεθος αυτοκινήτου ή ως κυλινδρικά αντικείμενα.

Το κινέζικο μπαλόνι που σήμανε τον συναγερμό

Οι αμερικανικές αρχές ξεκίνησαν να δίνουν μεγαλύτερη σημασία στα ΑΤΙΑ επειδή το κινέζικο μπαλόνι ήταν εξοπλισμένο με αισθητήρες ικανούς να παρακολουθήσουν επίγειες συζητήσεις, κάτι που τις έκανε να συνειδητοποιήσουν μια τελείως καινούργια απειλή εξ ουρανού.

Αυτή η αποκάλυψη είχε ως αποτέλεσμα δύο πράγματα. Το πρώτο ήταν το ότι η NORAD (North American Aerospace Defense Command) και οι άλλες υπηρεσίες που παρακολουθούν το τι συμβαίνει στον ουρανό επαναρρύθμισαν τα ραντάρ τους για να "πιάνουν" αντικείμενα που πετούν με πιο αργό ρυθμό. Το δεύτερο, ότι ο αμερικανικός στρατός αποφάσισε να τα καταρρίπτει, έτσι ώστε να μπορεί, μελετώντας τα απομεινάρια τους, να εντοπίσει από πού προέρχονται και τι απειλή θέτουν.

Κάθε κατάρριψη ΑΤΙΑ, όμως, υπολογίζεται ότι κοστίζει 400 χιλιάδες δολάρια, ενώ η αξία κάθε F-22 που ρίχνεται στη μάχη είναι 150 εκατομμύρια δολάρια. Αν είναι κάθε τρεις και λίγο να καταρρίπτεται και από ένα ΑΤΙΑ, τότε, πολύ απλά, "τα πιάσαμε τα λεφτά μας". 

Ενώ περιμένουμε τις αναλύσεις που θα μας δώσουν περισσότερα δεδομένα για τα καταρριφθέντα ΑΤΙΑ, φωτιά έχουν πάρει τα πληκτρολόγια και για το ότι παρόμοια αντικείμενα είχαν εντοπιστεί επί Trump, χωρίς να τους δοθεί η ανάλογη σημασία.

Κατά μία εξήγηση, πάντως, η αύξηση της συχνότητας των επισκέψεων που δεχόμαστε εξ ουρανού ίσως να μην είναι πραγματική, ίσως να οφείλεται στο ότι οι αμερικανικές αρχές άλλαξαν τις συχνότητες των ραντάρ τους. Επίσης, πιθανό είναι να μπορεί να αποδοθεί στο ότι γνωρίζουν πλέον πώς είναι αυτά τα ΑΤΙΑ, συνεπώς μπορούν να τα αναζητούν και να τα αντιμετωπίζουν πιο αποτελεσματικά. 

Η κατάρριψή τους προσφέρει πολλές γνώσεις τόσο στον στρατό όσο και στις μυστικές υπηρεσίες. Παρ' όλα αυτά, το θέμα που έχει πλέον ανακύψει είναι το αν όντως συνιστούν απειλή τέτοιου μεγέθους που να δικαιολογεί την κοστοβόρο κατάρριψή τους. Ίσως, λένε κάποιοι, αν ήταν πάντοτε στον αμερικανικό ουρανό χωρίς να απειλούν τη χώρα, θα πρέπει η παρουσία τους να γίνει ανεκτή για να μην ακολουθήσει οικονομική καταστροφή.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όταν ο Leonardo DiCaprio έφαγε 'άκυρο' από τη Gwyneth Paltrow

Leonardo DiCaprio και Gwyneth Paltrow ήταν "κατά το ήμισυ" τελειωμένη υπόθεση, εκείνος ήθελε τουλάχιστον.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Κάποιοι λόγοι για τους οποίους δε βρίσκεις σύντροφο

Μία καλή κουβέντα με τον εαυτό σου και τις ανάγκες σου, είναι μία καλή αρχή.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Απλές και ήπιες ασκήσεις για να ξαναβρείς τη φόρμα σου

Όσα ξέρει περί body reconditioning ο personal trainer που μεταμόρφωσε τη Lily James σε Pamela Anderson.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardio ασκήσεις για να κάψεις λίπος

Ασκήσεις γυμναστικής που μπορείς να κάνεις στο σπίτι και θα σε βοηθήσουν να απαλλαγείς τόσο από το λίπος όσο και από το stress.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ίσως υπάρχει ένα κατοπτρικό σύμπαν εκτός από το δικό μας

Το concept του κατοπτρικού σύμπαντος δεν είναι νέο, δεν είναι αβάσιμο και μπορεί να εξηγήσει πολλά πράγματα.

Γραφει Τιμος Σαλαμες