Τι στο καλό συμβαίνει με τα UFOs στις ΗΠΑ;

Τελικά, μας επισκέφθηκαν οι εξωγήινοι ή όχι ακόμη; Τι είναι όλα αυτά τα ΑΤΙΑ που καταρρίπτουν οι Αμερικανοί;

Esquire Team
Γράφει: Νίκη Κοντομηνά 16 Φεβρουαρίου 2023

Μέσα στις δύο πρώτες εβδομάδες του Φεβρουαρίου, οι αεροπορικές δυνάμεις των ΗΠΑ έχουν εντοπίσει -και στη συνέχεια καταρρίψει- τέσσερα 'UFOs', με την κυριολεκτική σημασία του όρου, δηλαδή τέσσερα αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα (ΑΤΙΑ). Για την κατάρριψή τους, δε, χρησιμοποιήθηκαν μαχητικά αεροσκάφη, εργαλεία επιβίωσης και πανάκριβοι πύραυλοι, που δεν είχαν τεθεί ποτέ πριν σε λειτουργία εν καιρώ ειρήνης.

Το πλέον διάσημο αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο που καταρρίφθηκε και στη συνέχεια αναλύθηκαν τα απομεινάρια του, θεωρείται ότι ήταν ένα κινέζικο κατασκοπευτικό μπαλόνι (οι κινεζικής αρχές το αρνούνται και υποστηρίζουν ότι ήταν ένα μπαλόνι για την πρόβλεψη του καιρού). Λίγα, όμως, έχουν γίνει γνωστά σχετικά με το τι ήταν τα υπόλοιπα, που περιγράφονται με εξαιρετικά ουδέτερο τρόπο από τα επίσημα χείλη, ως αντικείμενα σε μέγεθος αυτοκινήτου ή ως κυλινδρικά αντικείμενα.

Το κινέζικο μπαλόνι που σήμανε τον συναγερμό

Οι αμερικανικές αρχές ξεκίνησαν να δίνουν μεγαλύτερη σημασία στα ΑΤΙΑ επειδή το κινέζικο μπαλόνι ήταν εξοπλισμένο με αισθητήρες ικανούς να παρακολουθήσουν επίγειες συζητήσεις, κάτι που τις έκανε να συνειδητοποιήσουν μια τελείως καινούργια απειλή εξ ουρανού.

Αυτή η αποκάλυψη είχε ως αποτέλεσμα δύο πράγματα. Το πρώτο ήταν το ότι η NORAD (North American Aerospace Defense Command) και οι άλλες υπηρεσίες που παρακολουθούν το τι συμβαίνει στον ουρανό επαναρρύθμισαν τα ραντάρ τους για να "πιάνουν" αντικείμενα που πετούν με πιο αργό ρυθμό. Το δεύτερο, ότι ο αμερικανικός στρατός αποφάσισε να τα καταρρίπτει, έτσι ώστε να μπορεί, μελετώντας τα απομεινάρια τους, να εντοπίσει από πού προέρχονται και τι απειλή θέτουν.

Κάθε κατάρριψη ΑΤΙΑ, όμως, υπολογίζεται ότι κοστίζει 400 χιλιάδες δολάρια, ενώ η αξία κάθε F-22 που ρίχνεται στη μάχη είναι 150 εκατομμύρια δολάρια. Αν είναι κάθε τρεις και λίγο να καταρρίπτεται και από ένα ΑΤΙΑ, τότε, πολύ απλά, "τα πιάσαμε τα λεφτά μας". 

Ενώ περιμένουμε τις αναλύσεις που θα μας δώσουν περισσότερα δεδομένα για τα καταρριφθέντα ΑΤΙΑ, φωτιά έχουν πάρει τα πληκτρολόγια και για το ότι παρόμοια αντικείμενα είχαν εντοπιστεί επί Trump, χωρίς να τους δοθεί η ανάλογη σημασία.

Κατά μία εξήγηση, πάντως, η αύξηση της συχνότητας των επισκέψεων που δεχόμαστε εξ ουρανού ίσως να μην είναι πραγματική, ίσως να οφείλεται στο ότι οι αμερικανικές αρχές άλλαξαν τις συχνότητες των ραντάρ τους. Επίσης, πιθανό είναι να μπορεί να αποδοθεί στο ότι γνωρίζουν πλέον πώς είναι αυτά τα ΑΤΙΑ, συνεπώς μπορούν να τα αναζητούν και να τα αντιμετωπίζουν πιο αποτελεσματικά. 

Η κατάρριψή τους προσφέρει πολλές γνώσεις τόσο στον στρατό όσο και στις μυστικές υπηρεσίες. Παρ' όλα αυτά, το θέμα που έχει πλέον ανακύψει είναι το αν όντως συνιστούν απειλή τέτοιου μεγέθους που να δικαιολογεί την κοστοβόρο κατάρριψή τους. Ίσως, λένε κάποιοι, αν ήταν πάντοτε στον αμερικανικό ουρανό χωρίς να απειλούν τη χώρα, θα πρέπει η παρουσία τους να γίνει ανεκτή για να μην ακολουθήσει οικονομική καταστροφή.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Πότε θα έχουμε υπολογιστές που θα σκέφτονται σαν άνθρωποι

O Ceo της Nvidia Jensen Huang ρωτήθηκε πόσο καιρό θα χρειαστεί για να λειτουργεί η τεχνητή νοημοσύνη όπως ο ανθρώπινος εγκέφαλος.

Γίνεται να σε συμπαθούν όλοι;

Συνήθως πάντως, λέμε πως όταν δεν υπάρχουν αντιπάθειες, κάτι πάει πολύ στραβά.

Γραφει Ραφαελλα Ραλλη

Οι καλύτερες ασκήσεις για να είσαι fit μεγαλώνοντας, σύμφωνα με το Harvard

Η άσκηση μετά τα 40 θέλει τον τρόπο της για να είναι αποδοτική και στο Harvard γνωρίζουν ποιος είναι αυτός.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Σα να μην πέρασε μια μέρα, ο Verstappen κέρδισε στο F1 Grand Prix του Μπαχρέιν

Ο Max Verstappen ξεκίνησε με το δεξί, κατακτώντας τη νίκη στο Grand Prix του Μπαχρέιν με την ίδια άνεση που είχε και πέρσι.

Γραφει TopGear

Μάθαμε πώς φτιάχνεται η Lamborghini Revuelto

Είναι το πρώτο V12 υβριδικό της Lamborghini, ένα ξεχωριστό hypercar από κάθε πλευρά.

Γραφει TopGear

Τι είναι πάλι αυτό το fasted cardio;

Καις περισσότερο λίπος εάν δεν φας το πρωί;