Τους τελευταίους μήνες έχουμε δει ότι οι αλλαγές στον πλανήτη Android είναι κοσμογονικές. Η Vivo κινείται ακριβώς σε αυτό το κομμάτι και με τη νέα της ναυαρχίδα, το vivo X90 Pro έρχεται να πιστοποιήσει, όλα αυτά για τα οποία η εταιρεία μας είχε προϊδεάσει. 

Το vivo X90 Pro έφτασε για να μπει στη λίστα με τις πιθανές καλύτερες συσκευές της χρονιάς, αν και είναι ακόμα πολύ νωρίς για συμπεράσματα. Η κινεζική εταιρεία έχει επενδύσει στη φωτογραφία εισάγοντας τη νέα τεχνολογία σταθεροποίησης μικρο-αντίζυγων καθώς και μια συνεργασία με τη γερμανική φωτογραφική μάρκα Carl Zeiss.

Το νέο vivo X90 Pro ξεπέρασε τον πήχη των προσδοκιών που είχαν γεννηθεί μετά το λανσάρισμα του  προσδοκίες που δικαίως είχαν ανέβει μετά το λανσάρισμα του vivo X80 Pro του 2022 και πλέον τίποτα δεν θα είναι ίδιο στις φωτογραφίες χαμηλού φωτισμού. 

Γιατί ξεχωρίζει

Η βασική ωστόσο διαφορά έρχεται στο λειτουργικό κομμάτι, το οποίο αναβαθμίζεται με το νέο επεξεργαστή MediaTek Dimensity 9200 με υποστήριξη ανίχνευσης ακτίνων, κύρια κάμερα 50 MP μίας ίντσας, βαθμολογία IP68 και γρήγορη ασύρματη φόρτιση.

Στην τριπλή πίσω κάμερα κυριαρχεί η κύρια κάμερα 50MP IMX989 μιας ίντσας. Είναι φυσικά ο μεγαλύτερος αισθητήρας κάμερας που μπορούμε να βρούμε σε ένα συμβατικό smartphone. Οι ημερήσιες λήψεις προσφέρουν άφθονο φυσικό bokeh λόγω αυτού του μεγάλου μεγέθους αισθητήρα, υψηλό επίπεδο λεπτομέρειες και ζωντανές εικόνες. Και φέρουν πολλές εντυπωσιακές λειτουργίες.

To πραγματικά δυνατό του σημείο όμως, είναι όπως είπαμε στις low light φωτογραφίες. Ο συνδυασμός αυτού του αισθητήρα και των εξαιρετικών διαπιστευτηρίων χαμηλού φωτισμού της vivo δημιουργεί υπέροχα στιγμιότυπα τη νύχτα, τα οποία δεν χάνουν από λεπτομέρεια και καθαρότητα.

Ταυτόχρονα, η κινέζικη εταιρεία έχει και εκείνη προσθέσει τη viral εφαρμογή astro, για αστροφωτογράφηση. Χειροκίνητα λοιπόν μπορούμε να προσθέσουμε τη λειτουργία και κρατώντας τη συσκευή σχετικά ακίνητη για λίγα δευτερόλεπτα, μπορούμε να έχουμε το τέλειο κλικ από τον ουρανό μας. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.