Πώς θα γλιτώσεις από το 'ξεκαθάρισμα λογαριασμών' της Google

Φιλική προειδοποίηση: Αν δε θέλεις ο λογαριασμός σου στη Google να κάνει "φτερά", διάβασε αυτό το άρθρο.

Εντάξει, ίσως ο τίτλος να ήταν υπερβολικά απειλητικός, όμως το "ξεκαθάρισμα λογαριασμών" εδώ το εννοούμε κυριολεκτικά, και όχι όπως ο Marlon Brando στον "Νονό". Αυτό δε σημαίνει, βέβαια, πως το ζήτημα δεν απαιτεί την απαραίτητη προσοχή από εσένα. Συγκεκριμένα, από τον Δεκέμβριο του 2023 η Google θα εφαρμόσει μία νέα πολιτική, κατά την οποία θα διαγράφει όλους τους λογαριασμούς που είναι ανενεργοί για τουλάχιστον 2 χρόνια.

Πρόκειται για μία επιχείρηση, μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας, καθώς οι λογαριασμοί αυτού του τύπου είναι ευάλωτοι και χρησιμοποιούνται εύκολα για κλοπή ταυτότητας.

Ποιοι λογαριασμοί θα διαγραφούν;

Εμβαθύνοντας στις λεπτομέρειες αυτής της νέα πολιτικής, αντιλαμβανόμαστε πως δεν θα επηρεάσει τους εταιρικούς λογαριασμούς και εκείνους που χρησιμοποιούνται από σχολεία. Η διαγραφή περιλαμβάνει το Gmail, το Google Drive, το Google Photos και όλες τις πλατφόρμες που περικλείουν το λογαριασμό σου.

Πώς μπορείς να σώσεις τον λογαριασμό σου;

Το μόνο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να συνδεθείς τουλάχιστον μία φορά πριν από το τέλος του 2023. Διάβασε ένα email ή στείλε ένα, χρησιμοποίησε το Google Drive ή χρησιμοποίησε το YouTube ενώ είσαι συνδεδεμένος. Οποιαδήποτε λειτουργία ενώ βρίσκεσαι στο λογαριασμό σου θα ενημερώσει τη Google ότι είσαι ενεργός και θα σε βγάλει από τον κίνδυνο.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr