Το Cyberpunk 2077: Phantom Liberty αποτελεί την εξιλέωση της CD Projekt

Δοκιμάσαμε το νέο expansion με τον Idris Elba. Προφανώς, περάσαμε τέλεια.

Στη δυναμική σφαίρα του gaming, οι περιπτώσεις εξιλέωσης συχνά ανταγωνίζονται τα ίδια τα παιχνίδια από άποψη δράματος. Η CD Projekt Red, κάποτε κυρίαρχος του κλάδου, είδε τη φήμη της να καταρρέει το 2020 με την ταραχώδη κυκλοφορία του Cyberpunk 2077. Ωστόσο, ήταν αποφασισμένοι να αποδείξουν ότι ο δρόμος προς τη λύτρωση είναι στρωμένος με κότσια και αποφασιστικότητα, και το πρόσφατο expansion, Phantom Liberty, αποτελεί απόδειξη της ακλόνητης δέσμευσής τους.

Ένα ταξίδι λύτρωσης

Για έναν developer, απαιτείται θάρρος για να αναγνωρίσει τα λάθη του και να επενδύσει στην αναβίωση μιας ελαττωματικής δημιουργίας. Η CD Projekt Red επέλεξε να δώσει προτεραιότητα στην ακεραιότητα της εταιρείας και του brand τους, έναντι του κέρδους, όταν αποφάσισε να αναστήσει το Cyberpunk 2077. Η αρχική κυκλοφορία του παιχνιδιού αμαυρώθηκε από τεχνικά προβλήματα και την απουσία των υποσχόμενων χαρακτηριστικών, τα οποία οδήγησαν σε απογοήτευση.

Η προσπάθεια για τη λύτρωση ξεκίνησε με μια σειρά από updates, τα οποία αποσκοπούσαν στην αντιμετώπιση των τεχνικών προβλημάτων που ταλαιπώρησαν το παιχνίδι. Τον Φεβρουάριο του 2022, το Cyberpunk 2077 έκανε το ντεμπούτο του στις κονσόλες νέας γενιάς και η δέσμευση του στούντιο παρέμεινε ακλόνητη. Τα χρονοδιαγράμματα ξέφυγαν, οι υποσχέσεις αθετήθηκαν, αλλά τον Σεπτέμβριο του 2023 έφτασε η στιγμή. Δύο σημαντικές κυκλοφορίες έφτασαν ταυτόχρονα: το μεγάλο "update 2.0" και το πολυαναμενόμενο expansion, Phantom Liberty. Η Night City ξυπνούσε ξανά.

Το Cyberpunk 2077: Phantom Liberty αποτελεί την εξιλέωση της CD ProjektCD Projekt

Phantom Liberty: Ένα κατασκοπευτικό θρίλερ με δόσεις πολιτικής ίντριγκας

Το Phantom Liberty ενσωματώνεται αβίαστα στην υπάρχουσα αφήγηση του Cyberpunk 2077. Πρόκειται για μια έξυπνα μπλεγμένη κατασκοπευτική πλοκή που εμποτίζεται με πολιτική ίντριγκα. Ο πρωταγωνιστής (ή πρωταγωνίστρια -επιλέγει ο παίκτης), ο V, αναλαμβάνει μια αποστολή διάσωσης της Προέδρου των Νέων Ηνωμένων Πολιτειών, το αεροπλάνο της οποίας συντρίβεται στο διαβόητο Dogtown, μια ύπουλη περιοχή της Night City. Για να τα καταφέρει, ο V πρέπει να αντιμετωπίσει πράκτορες και άλλους χαρακτήρες, συμπεριλαμβανομένου του αινιγματικού Solomon Reed, τον οποίο ενσαρκώνει άψογα ο Idris Elba.

Η κύρια ιστορία του expansion περιλαμβάνει 13 συναρπαστικές αποστολές που μπορούν να απασχολήσουν τους παίκτες για περίπου 12-13 ώρες. Σε συνδυασμό με τις παράλληλες δραστηριότητες, ο συνολικός χρόνος παιχνιδιού μπορεί να φτάσει περίπου τις 30 ώρες. Αυτό που πραγματικά απογειώνει το Phantom Liberty δεν είναι όμως η ποσότητα, αλλά η ποιότητα του περιεχομένου. Η αριστοτεχνική αφήγηση της CD Projekt Red λάμπει μέσα από περίπλοκους χαρακτήρες, ηθικές ασάφειες και συναρπαστικές ανατροπές.

Phantom LibertyCD Projekt

Απρόσκοπτη ενσωμάτωση

Το Phantom Liberty συνδυάζεται άψογα με το βασικό παιχνίδι, διασφαλίζοντας ότι οι παίκτες δεν θα αμφισβητήσουν ποτέ τη θέση του στο κεντρικό σενάριο. Η νέα ιστορία εμπλουτίζει την εμπειρία, προσφέροντας εμβάθυνση στο πολιτικό τοπίο της Night City, χωρίς να αποξενώνει όσους δεν ενδιαφέρονται για αυτήν την πτυχή. Τα stealth missions εμπλουτίζουν τη δράση χολιγουντιανού τύπου, διατηρώντας παράλληλα την εκρηκτική, ζωντανή ταυτότητα του παιχνιδιού.

Αυτό το expansion, όχι μόνο στέκεται και ξεχωριστό ως ιστορία, αλλά ενισχύει την αρχική αφήγηση, προσθέτοντας παράλληλα έναν νέο επίλογο στην ιστορία του V. Ταιριάζει σαν ένα κομμάτι παζλ που έλειπε από το μεγάλο σχέδιο του Cyberpunk 2077.

Χαρακτήρες που λάμπουν

Το ταλέντο της CD Projekt Red στη δημιουργία αξιομνημόνευτων χαρακτήρων συνεχίζεται στο Phantom Liberty. Ο Solomon Reed, του Idris Elba, ξεχωρίζει. Ωστόσο, όλοι οι νέοι χαρακτήρες, είτε είναι βασικοί, είτε δευτερεύοντες, αναπτύσσονται σχολαστικά, αποφεύγοντας μονοδιάστατες απεικονίσεις. Αυτή η δέσμευση για τη δημιουργία ενός ποικιλόμορφου και ελκυστικού καστ κάνει το expansion τρομερά ποιοτικό.

Το δυνατό σημείο της CD Projekt Red είναι τα side missions και το Phantom Liberty προσφέρει 17 επιπλέον αποστολές. Αυτές οι μίνι αφηγήσεις εξερευνούν θέματα διαφθοράς, επιβίωσης και απελπισίας και συχνά ανταγωνίζονται την κύρια αποστολή σε βάθος και ποιότητα. Αποτελούν παράδειγμα της αφοσίωσης του στούντιο στην παροχή ουσιαστικού περιεχομένου που σέβεται το χρόνο και την επένδυση του παίκτη.

Update 2.0: Αλλαγή του παιχνιδιού

To update 2.0 του Cyberpunk 2077 αντιπροσωπεύει μια σημαντική μεταμόρφωση. Αναζωογονεί το παιχνίδι με εκτεταμένo κατάλογο για τις ανανεώσεις και τις προσθήκες και περιλαμβάνει αλλαγές στο σύστημα δεξιοτήτων, στους μηχανισμούς οδήγησης και στην τεχνητή νοημοσύνη των εχθρών. Η ενημέρωση προσφέρει στους παίκτες την ευκαιρία να ανακατανείμουν τους πόντους των perks για να προσαρμοστούν στις αλλαγές. Αυτή η ευκαιρία δίνει νέα πνοή σε γνωστούς μηχανισμούς και αλλάζει όλη την εμπειρία προς το καλύτερο.

Phantom LibertyCD Projekt

Μετά από σχεδόν τρία χρόνια αδιάκοπης προσπάθειας, το ταξίδι εξιλέωσης της CD Projekt Red στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Το Phantom Liberty, ένα απλό expansion, κατά τα φαινόμενα, διαθέτει φιλοδοξία και ποιότητα που ανταγωνίζεται ολοκληρωμένα παιχνίδια. Κλείνει το πρώτο κεφάλαιο του έπους του Cyberpunk 2077, ενώ παράλληλα θέτει τις βάσεις για τη συνέχειά του, που αναμένεται καυτή.

Score: 5/5

To Cyberpunk 2077: Phantom Liberty κυκλοφόρησε στις 26 Σεπτεμβρίου για PS5, Xbox Series X|S και PC. Δοκιμάστηκε σε PS5. Είναι κατάλληλο για ηλικίες 18+.

Το παιχνίδι μας παραχωρήθηκε από την εκδότρια εταιρεία για τις ανάγκες του review.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Πού και σε ποια ακίνητα επενδύουν οι εκατομμυριούχοι στη χώρα μας

Οι ξένοι επενδυτές καθώς και οι Έλληνες ομογενείς που αναζητούν κατοικίες στην Ελλάδα προέρχονται συνήθως από Ευρωπαϊκές χώρες.

Ένας οδηγός για να σχεδιάσεις το Πασχαλινό σου ταξίδι στην Ελλάδα

Οι προορισμοί σε βουνό, θάλασσα αλλά και τις πόλεις γιορτάζουν το φετινό Μαγιάτικο Πάσχα τελετουργικά και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν ετοιμάσει ξεχωριστά πακέτα, προσφορές και μενού.

Η ιστορία της Lamborghini

Μία ημέρα σαν τη σημερινή, το 1916, ερχόταν στη ζωή ο Ferruccio Lamborghini. Και αυτή είναι η ιστορία του εμβληματικού brand που δημιούργησε.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι είναι η δίαιτα BRAT και γιατί αξίζει μία ευκαιρία

Πώς θα ακολουθήσεις τη δίαιτα που θα ηρεμήσει τον οργανισμό σου από τη διάρροια και τους εμετούς.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα χόμπι που δείχνουν ότι είμαστε εξυπνότεροι από το μέσο όρο

Η επιστήμη μίλησε: Είμαστε ευφυέστεροι από τους υπόλοιπους ανάλογα με το πώς περνάμε τον ελεύθερό μας χρόνο.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H τεχνητή νοημοσύνη βοηθά την Amazon να γλιτώσει 500.000 τόνους συσκευασίας

O κολοσσός του λιανεμπορίου εγκαινίασε το 2019 το δικό της μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης προκειμένου να μειώσει τα απορρίμματα συσκευασίας