Ο ρόλος του TikTok στον πόλεμο Ισραήλ - Χαμάς

Τα social media φαίνεται πως διαμορφώνουν αφηγήσεις και αντιλήψεις.

Εν μέσω ενός ασταθούς τοπίου, κατά το οποίο η σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς μαίνεται, ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς της ΕΕ, Thierry Breton, κάλεσε τους τεχνολογικούς κολοσσούς, συμπεριλαμβανομένων των X και Meta, και πιο πρόσφατα το TikTok, να ρίξουν φως στις στρατηγικές τους για τη διασφάλιση της ευημερίας των νεαρών χρηστών.

Σε μια επιστολή, ο Breton απευθύνθηκε στον διευθύνοντα σύμβουλο της TikTok, Shou Zi Chew, στις 12 Οκτωβρίου, τονίζοντας την αποκλειστική ευθύνη της εφαρμογής να θωρακίσει τα παιδιά και τους εφήβους από τον κατακλυσμό βίαιου περιεχομένου, εξτρεμιστικής προπαγάνδας και επικίνδυνων προκλήσεων. Το TikTok, ως απάντηση, εξέδωσε μια δήλωση, στην οποία περιγράφει την ακλόνητη δέσμευσή του να διαφυλάξει τη διαφάνεια και την ιερότητα της ελεύθερης έκφρασης, διασφαλίζοντας παράλληλα την ευημερία της κοινότητάς του.

Τα μέτρα που έλαβε το TikTok

Στο πλαίσιο των προσπαθειών διαχείρισης της κρίσης, το TikTok έχει λάβει τρομερά μέτρα για να τηρήσει τη δέσμευσή του. Έχουν εφαρμόσει ένα πρωτοποριακό σύστημα αυτοματοποιημένης ανίχνευσης που έχει σχεδιαστεί για τον ταχύ εντοπισμό και την εξάλειψη ακατάλληλου και βίαιου περιεχομένου από την πλατφόρμα τους. Συμπληρώνοντας, το TikTok ενημέρωσε πως έχει αυξήσει το δυναμικό του από συντονιστές περιεχομένου που γνωρίζουν καλά τα αραβικά και τα εβραϊκά για να εξετάζουν και να παρακολουθούν σχολαστικά το περιεχόμενο.

Επιπρόσθετα, έχει ανανεώσει την πολιτική του, υιοθετώντας μια προληπτική προσέγγιση, που συνεπάγεται την εκκαθάριση περιεχομένου που εξυμνεί τη βία ή γελοιοποιεί τα θύματα, ενώ πλέον επιβάλλει αυστηρούς περιορισμούς στο ποιος μπορεί να έχει πρόσβαση στις εκπομπές TikTok LIVE.

Σε μια προσπάθεια να ενδυναμώσει τους χρήστες με πληροφορίες, το TikTok εισήγαγε υπενθυμίσεις αναζήτησης που θα προειδοποιούν την κοινότητα για πιθανή παραπληροφόρηση.

Η δέσμευση του TikTok

Θέλοντας να δώσει περισσότερα, απτά στοιχεία για τη δέσμευσή του, το TikTok αποκάλυψε τις προσπάθειες της πλατφόρμας για τη διατήρηση της ορθής λειτουργίας της πλατφόρμας. Η αφαίρεση 500.000 βίντεο και το κλείσιμο 8.000 livestreams στην πληγείσα περιοχή, όλα για παραβίαση των κατευθυντήριων γραμμών της κοινότητας, αποτελεί απόδειξη της αποφασιστικής του προσέγγισης.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

To 'ράλι' των κρυπτονομισμάτων

Μπορεί το Ethereum να πιάσει την τιμή του Bitcoin;

Τρικ από έναν κορυφαίο trainer για περισσότερα push-ups

Πώς να βελτιώσεις τις επιδόσεις σου στα push-ups, όποια κι αν είναι η φυσική σου κατάσταση.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Όταν ο Steve Jobs παρουσίαζε το πρώτο iMac το 1998

Ο ιστορικός λόγος του Steve Jobs αποκτά νέο νόημα στη μεταπανδημική εποχή του quiet quitting.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Να γιατί έχει τόση πέραση το OnlyFans

Σύμφωνα με μια έρευνα, φαίνεται πως η δημοφιλής υπηρεσία είναι ανάμεσα στις κορυφαίες για παράλληλο εισόδημα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος έπεσε θύμα διάρρηξης

Το μεγάλο χρηματικό ποσό που απέσπασαν οι διαρρήκτες από τη μονοκατοικία του.