Τι παίζει με τον επεξεργαστή του νέου MacBook Pro;

H Apple παρουσίασε τα νέα πανίσχυρα τσιπ της για υπολογιστές, τα M3 κι εμείς είμαστε εδώ για να σε κατατοπίσουμε.

Η πρόσφατη εκδήλωση Scary Fast της Apple εγκαινίασε μια νέα εποχή καινοτομίας στην πληροφορική. Στο επίκεντρο της εκδήλωσης βρέθηκε η παρουσίαση των τελευταίων φορητών υπολογιστών MacBook Pro και των νέων μοντέλων iMac της Apple, τα οποία τροφοδοτούνται από τα τρομερά τσιπ της σειράς M3. Αυτή αποτελείται από τα M3, M3 Pro και M3 Max, τα οποία προσφέρουν έως και δύο φορές ταχύτερες επιδόσεις σε σχέση με τα προηγούμενα.

Τεχνολογικό θαύμα

Μιλάμε για ένα τεχνολογικό θαύμα, καθώς διαθέτουν μια πρωτοποριακή αρχιτεκτονική σχεδιασμού στα 3 νανόμετρα και έχουν κατασκευαστεί για να προσφέρουν πρωτοφανή επίπεδα απόδοσης, αλλά και να εισάγουν καινούργιες δυνατότητες στους νέους υπολογιστές της εταιρείας.

Τι παίζει με τον επεξεργαστή του νέου MacBook Pro;Apple

Ένα από τα χαρακτηριστικά τους που ξεχωρίζει είναι η αναβαθμισμένη GPU, η οποία υποστηρίζει ray tracing, mesh shading και Dynamic Caching, μια λειτουργία που βελτιστοποιεί τη χρήση της μνήμης κατά τη διάρκεια των εργασιών.

Τα τσιπ M3 της Apple προσφέρουν έως και 128 GB ενοποιημένης μνήμης, ενώ το κορυφαίο τσιπ M3 Max ξεπερνά τα όρια με τα 92 δισεκατομμύρια τρανζίστορ, μια GPU 40 πυρήνων και μια CPU 16 πυρήνων. Υποστηρίζει έως και 48GB ενοποιημένης μνήμης και προσφέρει ταχύτατες επιλογές αποθήκευσης έως και 1TB. Επιπλέον, και τα τρία τσιπ διαθέτουν μια προηγμένη μηχανή πολυμέσων που παρέχει επιτάχυνση υλικού για δημοφιλείς κωδικοποιητές βίντεο, συμπεριλαμβανομένων των H.264, HEVC, ProRes και ProRes RAW. Ειδικότερα, η μηχανή πολυμέσων υποστηρίζει τώρα αποκωδικοποίηση AV1, βελτιώνοντας την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών streaming και επεκτείνοντας τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, με έως και 22 ώρες στο MacBook Pro 16 ιντσών.

Τα νέα MacBook Pro

Τα νέα μοντέλα MacBook Pro, διαθέσιμα σε εκδόσεις 14 και 16 ιντσών, αξιοποιούν τις δυνατότητες των τσιπ M3. Αυτοί οι φορητοί υπολογιστές διαθέτουν εκπληκτική οθόνη Mini LED με τεχνολογία Liquid Retina XDR, που διαθέτει μέγιστη φωτεινότητα 1600 nits. Η ενσωμάτωση κάμερας FaceTime HD 1080p και ηχοσυστήματος έξι ηχείων απογειώνει την εμπειρία του χρήστη. Με αξιοσημείωτη διάρκεια ζωής της μπαταρίας έως και 22 ώρες και δυνατότητα ενοποιημένης μνήμης έως και 128 GB, αυτοί οι φορητοί υπολογιστές είναι εξαιρετικά ισχυροί.

Τα μοντέλα MacBook Pro διατίθενται σε χρώμα Space Black, με ειδική επίστρωση που μειώνει τα δακτυλικά αποτυπώματα, καθώς και στο κλασικό ασημί φινίρισμα. Οι θήκες τους είναι κατασκευασμένες από ένα προσαρμοσμένο κράμα που αποτελείται από 100% ανακυκλωμένο αλουμίνιο, εξασφαλίζοντας ανθεκτικότητα και δίνοντας παράλληλα προτεραιότητα στη βιωσιμότητα.

Για να καλύψει ένα ευρύτερο κοινό, η Apple παρουσιάζει επίσης ένα προσιτό MacBook Pro 14 ιντσών, εξοπλισμένο με το βασικό chip M3. Αυτό το μοντέλο αντικαθιστά το MacBook Pro 13 ιντσών με το τσιπ Μ2, παρέχοντας έως και 60% υψηλότερη απόδοση. Το Touch Bar έχει αφαιρεθεί υπέρ των φυσικών πλήκτρων, ενώ διατίθεται με ενοποιημένη μνήμη 8GB (επεκτάσιμη στα 24GB) και επιλογές αποθήκευσης 512GB ή 1TB (επεκτάσιμη στα 2TB). Το MacBook Pro 14 ιντσών διατίθεται σε ασημί και Space Gray, καθώς το Space Black διατίθεται αποκλειστικά για τα μοντέλα της ανώτερης κατηγορίας.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αποχώρηση 'βόμβα' του Adrian Newey από τη Red Bull

Σε κατάσταση αποσύνθεσης βρίσκεται η Red Bull καθώς όπως όλα δείχνουν ο Adrian Newey έχει ήδη αποφασίσει να αποχωρήσει στο τέλος της τρέχουσας περιόδου.

Γραφει TopGear

Προπόνηση για μεγαλύτερη και καλύτερη ζωή

Επιστήμονες κατέληξαν στη μακροβιοτική προπόνηση που θα ωφελήσει τόσο την ποιότητα όσο και τη διάρκεια της ζωής σου.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μια φορά κι έναν καιρό, ο κόσμος μας δημιουργήθηκε

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον γερμανό μαθηματικό και αστρονόμο Johannes Kepler, που διατύπωσε τη σχετική θεωρία.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μια ματιά στην ολοκαίνουργια και άκρως εντυπωσιακή Porsche Cayenne GTS

Η Porsche συμπληρώνει τη σειρά μοντέλων της Cayenne, η οποία ανανεώθηκε ριζικά το 2023, με τα νέα, ασύγκριτα δυναμικά μοντέλα GTS.

Οι Pet Shop Boys βρίσκουν 'απογοητευτική' τη μουσική της Taylor Swift

O Neil Tennant είπε αυτό που σκεφτόμαστε κι εμείς, καιρό τώρα.

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα