H Apple κάνει "φρούριο" τo iMessage

Φήμες λένε ότι ανταγωνίζεται τα κυβερνητικά επίπεδα ασφαλείας.

Γράφει: Παύλος Κρούστης 22 Φεβρουαρίου 2024

Η Apple φέρνει ακόμη μια επανάσταση στο ψηφιακό πεδίο με το πιο πρόσφατο update του iOS, το 17.4. Η συγκεκριμένη ενημέρωση συμπεριλαμβάνει μια βελτίωση που αλλάζει τα δεδομένα στην υπηρεσία iMessage. Σύμφωνα με το Forbes, σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα για την ασφάλεια στην ανταλλαγή μηνυμάτων.

Η κρυπτογράφηση σε νέο επίπεδο

Η Apple εισάγει την ασφάλεια "επιπέδου 3" με αυτήν την ενημέρωση, περνώντας την κρυπτογράφηση σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Αυτή η προηγμένη κρυπτογράφηση διασφαλίζει ότι τα μηνύματά σου προστατεύονται όχι μόνο όταν πατάς το κουμπί "αποστολή", αλλά καθ' όλη τη διάρκεια της συνομιλίας.

Σε σύγκριση με άλλες πλατφόρμες ανταλλαγής μηνυμάτων, όπως το WhatsApp και το Facebook Messenger, που λειτουργούν με ασφάλεια "επιπέδου 1", και το Signal με ασφάλεια "επιπέδου 2", το iMessage της Apple θέτει πλέον τον πήχη υψηλότερα όσον αφορά στην προστασία της ιδιωτικότητας.

Έως τώρα, συνήθως ένα μόνο κλειδί κρυπτογράφησης μπορούσε να ξεκλειδώσει όλα τα μηνύματά σου, αν έπεφτε σε λάθος χέρια. Με τη νέα ενημέρωση, τα κλειδιά κρυπτογράφησης θα αλλάζουν συχνά, ελαχιστοποιώντας τον αντίκτυπο των πιθανών παραβιάσεων. Ακόμη και αν το τηλέφωνό σου παραβιαστεί, η έκθεση θα περιοριστεί μόνο σε μερικά μηνύματα.

Προληπτικά μέτρα

Για όσους είναι παθιασμένοι με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, αυτό είναι ένα μνημειώδες άλμα από την Apple εν όψει των μελλοντικών απειλών που θέτει η κβαντική υπολογιστική. Παρόλο που οι μελλοντικές δυνατότητες της πληροφορικής και των υπολογιστικών συστημάτων πιθανώς θα θέσουν σε κίνδυνο τα τρέχοντα μέτρα ασφαλείας, η Apple λαμβάνει προληπτικά μέτρα για να παραμείνει μπροστά. Η προνοητικότητα της Apple υποδηλώνει ότι μπορεί να περάσουν ακόμη 10-15 χρόνια προτού ένας "επαρκώς ισχυρός κβαντικός υπολογιστής" μπορεί να γίνει επικίνδυνος για την ασφάλεια των δεδομένων μας.

Αν και το iOS 17.4 μπορεί να μην φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο ανταλλάσσουμε μηνύματα, σίγουρα θέτει ένα νέο πρότυπο για την ασφάλεια των εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων. Το ίδιο update θα λάβουν και τα iPad, καθώς και τα Mac.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η πρώτη μεξικανική βελτιωμένη Porsche έχει παρατσούκλι και λέγεται 'Mariachi'

Η συνεργασία του ιάπωνα καλλιτέχνη, Akira Nakai, και του ταλαντούχου Μεξικανού βελτιωτή, Juca, "γέννησε" την Porsche 911 RWB "Mariachi".

Γραφει Παυλος Κρουστης

Mark Zuckerberg, τι σου συμβαίνει;

Ο Mr. Facebook ξαφνικά δείχνει να ενδιαφέρεται για τα ρούχα που φοράει.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Κι αν η χρήση κάνναβης αλλάζει το DNA μας;

Σύμφωνα με μελέτη, η χρήση κάνναβης μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στο επιγονιδίωμα του ανθρώπινου σώματος.