Νέο feature σε Facebook και Instagram μετρά τον χρόνο που σπαταλάς σε αυτά τα social media

Το "Your Activity" έρχεται να αναλάβει τον ρόλο της συνείδησής μας.

Γράφει: Αργύρης Κούρσαλης 02 Αυγούστου 2018

To Facebook και το Instagram παρουσίασαν χθες ένα καινούργιο feature, το οποίο ακούγεται εφιαλτικό για όλους όσους δεν σταματούν να καίγονται ζωντανοί στα social media. Και το όνομα αυτού; "Your Activity”. Θα το βρίσκεις κάτω από το menu με τις ρυθμίσεις στο Instagram και το Facebook. Τι κάνει; Μετρά τον χρόνο που περνάς ασχολούμενος με τα κοινωνικά δίκτυα καθημερινά. Ή με άλλα λόγια τον χρόνο που σπαταλάς από τη ζωή σου.

Ένας από τους κύριους στόχους μας είναι να εξασφαλίσουμε ότι o χρόνος που θα περνούν οι χρήστες θα είναι ποιοτικός χρόνος

"Ένας από τους κύριους στόχους μας για το 2018 είναι να εξασφαλίσουμε ότι o χρόνος που θα περνούν οι χρήστες στα social media θα είναι ποιοτικός" είχε δηλώσει, τον Ιανουάριο που μας πέρασε, ο Mark Zuckerberg. Κι από ότι φαίνεται αυτή είναι μία κίνηση προς αυτήν την κατεύθυνση. Από όσα έχουν ανακοινωθεί βέβαια υπάρχουν κάποιες χτυπητές ατέλειες. Το χρονόμετρο του "Your Activity” θα μετρά μόνο τα κύρια app κι όχι το messenger ή το IGTV του Instagram. Επίσης δεν είναι συγχρονισμένο με όλες τις συσκευές, οπότε αν θέλεις να μάθεις ακριβώς πόσο χρόνο πέρασες σκρολάροντας ατέλειωτα μέσα στη μέρα, θα πρέπει να κάνεις τις πράξεις. Τέλος, μάλλον σε μια προσπάθεια να μην αγχωθούν περισσότερο οι μανιακοί χρήστες, το χρονόμετρο θα σβήνει τα ίχνη σου ύστερα από μια εβδομάδα.

Στα θετικά σημειώνεται πώς μπορείς να ορίσεις εσύ ένα μάξιμουμ λεπτών την ημέρα που θέλεις να καταπιάνεσαι με τα social media και το τηλέφωνό σου θα σε ενημερώσει ότι έχεις φτάσει κοντά στο όριό σου -ή μάλλον, ακόμα καλύτερα, θα έχει τη δυνατότητα να στα κλείνει αυτόματα. Επειδή είναι πιθανό να μην μπορείς να βρεις το κουράγιο να το κάνεις μόνος σου.

Νέο feature σε Facebook και Instagram μετρά τον χρόνο που σπαταλάς σε αυτά τα social media

Μπορεί αυτό το feature να είναι ένα μικρό βήμα για το Instagram και το Facebook, μπορεί να αποδειχθεί όμως ένα μεγάλο βήμα για την ανθρωπότητα που νοσεί εξαιτίας της μανίας με τις selfies και το αέναο scroll down.

Από: Esquire 

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Τεχνολογία

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ένα υλικό που φορτίζει το κινητό σε ελάχιστα λεπτά

Η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου του Cambridge φέρνει, χωρίς ρεύμα, τα πάνω κάτω στη φόρτιση του κολλητού σου.

Ιντερνετικοί αλγόριθμοι: Πώς αλλάζουν τη ζωή μας

Πού τελειώνει η ελευθερία και πού αρχίζει το Facebook;