Μάλλον η Lexus μόλις κατασκεύασε το πρώτο ιπτάμενο skateboard

Οι οπαδοί του sci-fi εύχονται να μην είναι hoax.

Γράφει: Αργύρης Κούρσαλης 10 Οκτωβρίου 2018

Η Lexus έβγαλε ένα μικρό teaser όπου παρουσιάσει ένα ιπτάμενο skateboard -ή για να το πούμε πιο επιστημονικά hoverboard. Κανονικά δεν θα έπρεπε να αμφιβάλλουμε ούτε στιγμή, απλά υπάρχει το πρόσφατο συμβάν με το περιβόητο hoax που έγινε viral στις περισσότερες περιοχές του πλανήτη. Για αυτό, όσο κι αν θέλουμε να είναι αληθινό, προσπαθούμε να συγκρατήσουμε τον ενθουσιασμό μας.

Για να λειτουργήσει κάτι τέτοιο θα χρειαστεί υπερτροφοδότες

Τώρα εκτός από την πιθανότητα των fake news, συγγνώμη που θα το χαλάσουμε στους οπαδούς του sci-fi, όμως ακόμα κι αν είναι αλήθεια, το hoverboard σίγουρα θα έχει αρκετούς περιορισμούς. Για να λειτουργήσει κάτι τέτοιο θα χρειαστεί υπερτροφοδότες. Τι είναι τώρα αυτό; Είναι υλικά που όταν είναι πάρα, πάρα πολύ κρύα έχουν την ιδιότητα να παράγουν ηλεκτρισμό. Ενώ δηλαδή ένα σύρμα από χαλκό όσο παίρνει ηλεκτρισμό τόσο θερμαίνεται, τα υλικά αυτά κάνουν ακριβώς το αντίθετο.

Πώς όμως θα κρατήσεις κάτι τέτοιο σε θερμοκρασίες κατάψυξης; Δεν είναι εύκολο αφού θα χρειαστείς υγρό άζωτο. Κάτι δηλαδή που αμέσως κάνει πολύ λιγότερο πρακτικό το hoverboard, μιας και θα χρειάζεται να το γεμίζεις με αυτό το στοιχείο κάθε τρεις και λίγο. Όσο για τους παγωμένους ατμούς που βλέπεις στο teaser; Μάλλον αποτελούν την απόδειξη ότι η Lexus χρησιμοποιεί υπερτροφοδότες με υγρό άζωτο.

Οι δυσκολίες όμως δεν σταματούν εδώ, αφού οι υπερτροφοδότες είναι ικανοί να "πετάξουν" μόνο πάνω από μαγνητικά πεδία. Θα πρέπει δηλαδή να υπάρχουν ειδικές πίστες με επιφάνειες που έχουν μαγνητιστεί σε έντονο βαθμό. Καθόλου πρακτικό με άλλα λόγια.

Όλα αυτά, βέβαια, ισχύουν με όσα γνωρίζουμε έως σήμερα. Αν τώρα η Lexus έχει βρει κάποια υπερσύγχρονη ευρεσιτεχνία, τότε τα δεδομένα θα αλλάξουν άρδην. Γιατί σε εκείνη την περίπτωση θα μπορούμε να μιλάμε για ένα hoverboard πραγματικά βγαλμένο από διήγημα επιστημονικής φαντασίας.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Lifestyle

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Η Sony μόλις επιβεβαίωσε ότι ετοιμάζει το Playstation 5

Η είδηση ισχύει, απλά ίσως αλλάξει ονομασία.