Το Facebook τα κατάφερε ξανά: ας δούμε καταλάθος τις φωτογραφίες 7 εκ. χρηστών

Οι πονοκέφαλοι συνεχίζονται για τον Mark Zuckerberg.

Με τον θόρυβο από το σκάνδαλο της Cambridge Analytica να μην έχει κοπάσει ακόμα, το Facebook κατάφερε να βρεθεί ξανά στο επίκεντρο της δημοσιότητας για όλους τους λάθος λόγους. Το πιο διάσημο κοινωνικό δίκτυο της εποχής μας, ένας κολοσσός που τον τελευταίο καιρό πέφτει από τη μία γκάφα στην άλλη, παραδέχθηκε την Παρασκευή που μας πέρασε ότι μοίρασε άθελά του εκατομμύρια ιδιωτικές φωτογραφίες χρηστών χωρίς την συγκατάθεσή τους.

Οι φωτογραφίες 6,8 εκ. χρηστών διέρρευσαν προς άλλες εταιρείες software από τις 13 έως τις 25 Σεπτεμβρίου

Όσο κι αν διατείνεται ο Mark Zuckerberg πως το Facebook βρίσκεται σε πόλεμο, η αλήθεια είναι ότι γεμίζει συνεχώς με βέλη την φαρέτρα των αντιπάλων του τους τελευταίους μήνες. Η επίσημη ανακοίνωση του δικτύου κάνει λόγο για φωτογραφίες 6,8 εκ. χρηστών, οι οποίες διέρρευσαν προς άλλες εταιρείες software από τις 13 έως τις 25 Σεπτεμβρίου. "Δεσμευόμαστε πως στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα έχουμε κάνει τις κατάλληλες κινήσεις ώστε οι προγραμματιστές να μπορούν να πουν με σιγουριά ποιοι χρήστες επηρεάστηκαν και ποιοι όχι" δήλωσε χαρακτηριστικά και σε απολογητικό τόνο, ο γενικός διευθυντής των προγραμματιστών του Facebook, Tomer Bar, μέσα από το προσωπικό του blog.

Το Facebook τα κατάφερε ξανά: ας δούμε καταλάθος τις φωτογραφίες 7 εκ. χρηστών

Πιο συγκεκριμένα τώρα ο Bar λέει ότι το σφάλμα, το οποίο έχει ήδη διορθωθεί, έδωσε τη δυνατότητα στους προγραμματιστές άλλων software να έχουν πρόσβαση σε φωτογραφίες των Stories και του Marketplace καθώς και σε φωτογραφίες που βρίσκονται στους servers του Facebook και δεν είναι διαθέσιμες στο κοινό.

Το μόνο που μπορεί να κάνει τώρα η εταιρεία του Mark Zuckerberg είναι να ενημερώσει όσους χρήστες έχουν πέσει θύμα υποκλοπής. Κάτι όχι και τόσο χρήσιμο δηλαδή, αφού ό,τι δεν διορθώνεται καμιά φορά καλό είναι και να μην το ξέρεις. Κάτι ελάχιστο δηλαδή, αν σκεφτεί κανείς την κάθετη πτώση δημοτικότητας που γνωρίζει το κοινωνικό δίκτυο τον τελευταίο καιρό.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Βρήκαμε το νέο μας είδωλο: Αμερικανός μεσήλικας έβγαλε 100.000 δολάρια παίζοντας Candy Crush

O Jay Simunovich είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχνιδιού - και της καρδιάς μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος