O Richard Branson θέλει να στείλει τουρίστες στο διάστημα μέσα στους επόμενους 6 μήνες

Ο δισεκατομμυριούχος θεωρεί ότι ο διαστημικός τουρισμός δεν θα είναι τόσο ακριβός στο μέλλον.

Σύμφωνα με το CBS News, ο διάσημος Βρετανός entrepreneur, εντείνει τις προσπάθειές του για να γίνει ο διαστημικός τουρισμός πραγματικότητα: ύστερα από κάποιες δοκιμές που πήγαν πολύ καλά, ο Richard Branson υπολογίζει ότι οι τουρίστες θα "μπουν σε τροχιά" μέσα στους επόμενους έξι μήνες. Η αισιοδοξία του πηγάζει από συζητήσεις που έχει με τους υπεύθυνους της Virgin Galactic, της δικιάς του εταιρείας που ασχολείται με -τι άλλο;- τον τουρισμό στο διάστημα.

Ο τελευταίος πύραυλος που εκτοξεύτηκε, ο SpaceShipTwo, ήταν προγραμματισμένος να φτάσει σε ύψος 80 χλμ, όμως τελικά άγγιξε τα 82,8 χλμ. ξεπερνώντας και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις.

Ένα ταξίδι στο διάστημα θα κοστίζει περίπου 250 χιλιάδες δολάρια

"Σήμερα, για πρώτη φορά στην ιστορία, ένας πύραυλος σχεδιασμένος να μεταφέρει επιβάτες κατάφερε να ταξιδέψει στο διάστημα" είπε ο Branson σε δήλωσή του, λίγο μετά το επιτυχημένο πείραμα. Θα υπάρξουν κι άλλες δοκιμές στο Νέο Μεξικό, όπου η τελευταία φάση των πειραμάτων θα λάβει χώρα, με τον entrepreneur να δείχνει μεγάλη ανυπομονησία καθώς έτσι θα του δοθεί η ευκαιρία να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα: να γίνει δηλαδή, έστω και σε ερασιτεχνικό επίπεδο, αστροναύτης. Μάλιστα, στις δηλώσεις του στο CBS, υποσχέθηκε ότι αφού ολοκληρώσει ο ίδιος το ταξίδι θα ανοίξουν κι οι κρατήσεις για το κοινό.

O Richard Branson θέλει να στείλει τουρίστες στο διάστημα μέσα στους επόμενους 6 μήνες

Σε κάθε περίπτωση πάντως, o SpaceShipTwo μπορεί να υπερηφανεύεται ότι πρωταγωνιστεί σε ένα κοσμοϊστορικό γεγονός: βρίσκεται στο πρώτο πλάνο ενός τεράστιου νέου project που λέγεται "διαστημικός τουρισμός". Πόσο όμως θα κοστίζει ένα ταξίδι στο διάστημα;

Με βάση τα στοιχεία που έχει στα χέρια του το CBS περίπου 250 χιλιάδες δολάρια. Είναι, δηλαδή, ένα άπιαστο όνειρο για τους περισσότερους ανθρώπους. Ο Branson παρόλα αυτά, φύσει και θέσει αισιόδοξος, δίνει την απάντηση και σε αυτό το πρόβλημα: "Είναι περίπου όπως τα υπερατλαντικά ταξίδια, κάποτε μπορούσαν μόνο ελάχιστοι να τα χαρούν, σήμερα είναι κάτι που μπορεί ο καθένας να απολαύσει".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Ο Novak Djokovic αφήνει σιγά σιγά τη ρακέτα και πιάνει το κρασί

Μία νέα καριέρα περιμένει τον Nole όταν και αν αποφασίσει να αποσυρθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Λίγη ακόμη Sydney Sweeney στη Χαβάη δεν έβλαψε κανέναν

Την είδαμε να κρέμεται ανάποδα από την οροφή αυτοκινήτου. Δεν περιγράφουμε άλλο.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Κι αν ο Elon Musk εγκαταλείψει την Tesla;

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.