Συγχώνευση Facebook, Instagram και Whatsapp ονειρεύεται ο Zuckerberg

Ο ανταγωνισμός είναι πιο σκληρός από ποτέ. Και ο CEO του Facebook έχει ένα φιλόδοξο όσο και αμφιλεγόμενο πλάνο.

Ο Mark Zuckerberg έχει στα σκαριά ένα μάλλον φιλόδοξο πλάνο. Ο CEO του Facebook θέλει να συγχωνεύσει, στην ίδια ακριβώς δομή, τις τρεις κύριες υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων της εταιρείας του -το Instagram, το WhatsApp και το Facebook Messenger- προκειμένου να ανταγωνιστεί αποτελεσματικότερα τις αντίστοιχες υπηρεσίες της Google και το iMessage της Apple.

Σύμφωνα με τους New York Times, υπάρχει η ιδέα να διατηρηθούν όλα ως ανεξάρτητες εφαρμογές αλλά να γίνει η ολοκληρωτική σύνδεσή τους, ώστε τα μηνύματα να μπορούν να μοιράζονται εύκολα και στις τρεις εφαρμογές παράλληλα.

Όπως τονίζει το ίδιο ρεπορτάζ, η διαδικασία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, αν και στα αρχικά στάδιά της προς το παρόν, και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές του 2020. 

"Ο στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε τις καλύτερες δυνατές εμπειρίες όσον αφορά την ανταλλαγή μηνυμάτων με απλό τρόπο, γρήγορο και ασφαλή. Δουλεύουμε για να κάνουμε τα messaging products μας περισσότερο κρυπτογραφημένα και εξετάζουμε τρόπους ώστε να διευκολύνουμε την προσέγγιση φίλων και οικογένειας μέσω των δικτύων" αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Facebook.

Οι πηγές του Facebook τις οποίες συμβουλεύτηκαν οι NYT τονίζουν ακόμη πως η συγκεκριμένη κίνηση έχει σαφή στόχο, πέραν του ανταγωνισμού με τους μεγάλους αντιπάλους της εταιρείας: Αν οι χρήστες αλληλεπιδρούν συχνά με τις εφαρμογές του Facebook, η εταιρεία θα μπορεί να αναπτύξει περαιτέρω τις διαφημιστικές της δραστηριότητες και ως εκ τούτου να κερδίζει περισσότερα χρήματα.

Εκτός όλων των άλλων τίθεται ένα ακόμη ζήτημα προς τους χρήστες και αυτό δεν είναι άλλο από την επαναπροσέγγιση της στάσης τους απέναντι στα social media και τα επικοινωνιακά δίκτυα, με βάση τον μηδενικό σεβασμό που δείχνει ο Zuckerberg και το Facebook για τα προσωπικά τους δεδομένα τα τελευταία χρόνια. Κανείς άλλωστε δεν ξεχνά ότι "το Facebook βρίσκεται σε πόλεμο" και όλα όσα συνέβησαν τον περασμένο Ιούνιο

Από: Esquire ES

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Ο Novak Djokovic αφήνει σιγά σιγά τη ρακέτα και πιάνει το κρασί

Μία νέα καριέρα περιμένει τον Nole όταν και αν αποφασίσει να αποσυρθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Λίγη ακόμη Sydney Sweeney στη Χαβάη δεν έβλαψε κανέναν

Την είδαμε να κρέμεται ανάποδα από την οροφή αυτοκινήτου. Δεν περιγράφουμε άλλο.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Κι αν ο Elon Musk εγκαταλείψει την Tesla;

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.