Μία πρώτη ματιά στη VR κάσκα του PlayStation 5

Κάτι πάρα πολύ δυνατό ετοιμάζεται στο αρχηγείο της Sony.

Γράφει: Αργύρης Κούρσαλης 11 Απριλίου 2019

H εικονική πραγματικότητα θεωρείται το πιο κομβικό κομμάτι στο παζλ που συμπληρώνει σιγά σιγά η Sony για PlayStation 5. Το ανανεωμένο headset -που ακόμη δεν βρίσκεται στο τελικό στάδιο παραγωγής- εντυπωσιάζει ήδη από τις πρώτες πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει στον εξειδικευμένο Τύπο. Όσοι γνωρίζουν κάνουν λόγο για σημαντική βελτίωση σε σχέση με τον προκάτοχό του. Σύμφωνα με το Inverse, η Sony κατέθεσε την πατέντα της στην ειδική αμερικανική υπηρεσία τον περασμένο Απρίλιο, δίνοντας έτσι την ευκαιρία να ρίξουμε μία ματιά στα πλάνα που ετοιμάζει ο τεχνολογικός κολοσσός.

Η νέα VR κάσκα θα έχει πολύ μικρότερο μέγεθος, όσοι φορούν γυαλιά όμως θα μπορούν να την χρησιμοποιούν χωρίς πρόβλημα (κάτι που δεν ίσχυε για την προηγούμενη), ενώ μία νέα τεχνική που λέγεται "foveated rendering” θα αυξήσει κατά πολύ την ποιότητα των γραφικών, χρησιμοποιώντας ειδικά trackers για τα μάτια που θα μειώνουν την ανάλυση στην περιφερειακή όραση κάνοντας έτσι την εμπειρία πολύ πιο πραγματική. 

Μία πρώτη ματιά στη VR κάσκα του PlayStation 5

Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά τον τελευταίο καιρό που η Sony καταθέτει μία πατέντα για wireless VR κάσκα. Τον περασμένο Μάρτιο ένα σκίτσο έβαλε φωτιά στις φήμες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο ιαπωνικός κολοσσός ετοιμάζει κάτι πραγματικά δυνατό.

Από: Esquire US

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Τεχνολογία

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Τι είδαμε τελικά στην πρώτη φωτογραφία της μαύρης τρύπας

Η φωτογραφία του αιώνα, αποκάλυψε για πρώτη φορά ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του σύμπαντος. Αλλά γιατί αυτό γοητεύει τόσο πολύ;