Τα 10 καλύτερα video games της Marvel

Από τον Spiderman στους X-Men, αυτές είναι οι κορυφαίες προσπάθειες της εταιρείας στον κόσμο του gaming.

Από τις εποχές των arcade, η Marvel φρόντιζε πάντα οι gamers να μπαίνουν πιο βαθιά στο σύμπαν της. Η αρχή έγινε το 1992 όταν και οι X-Men έκλεψαν την παράσταση αποτελώντας μεγάλο hit για τα ουφάδικα της εποχής. Έκτοτε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι: το Spiderman του 2018 θεωρήθηκε ένα από τα καλύτερα games της χρονιάς ενώ με το Avengers: Endgame να σπάει τα ταμεία, ετοιμαζόμαστε για κανονική επέλαση της Marvel στον κερδοφόρο κόσμο του gaming.

Ποια όμως ήταν τα κορυφαία games της εταιρείας; Ακολουθεί μία δεκάδα με τα καλύτερα παιχνίδια που βασίστηκαν στο σύμπαν της.

The Incredible Hulk: Ultimate Destruction (2005)

Τα cut scenes απαράδεκτα, τα γραφικά μέτρια, το story line συμπαθητικό. Όλα αυτά όμως έρχονται σε δεύτερη μοίρα, αφού τα επίπεδα καταστροφής που σου χάριζε αυτό το παιχνίδι ήταν ικανά για να ξεχάσεις τα πάντα.

LEGO Marvel Super Heroes (2013)

Είναι τρομερό ότι όπου κι αν βάλει το χέρι της η εταιρεία με τα τουβλάκια από τη Δανία (παιχνίδια, ταινίες, video games) το αποτέλεσμα είναι πάντοτε καλό -αν όχι, πολλές φορές, εξαιρετικό.

 X-Men (1993)

Πολύ κοντά στη λογική του θρυλικού arcade απλά για Sega Mega Drive. Όπως κι αν το κάνουμε όμως, το arcade είναι πάντα πιο γλυκό.

Spider-Man 2 (2004)

Καταπληκτικό combat system, τρομερές αιωρήσεις από τοίχο σε τοίχο, άξιος συνεχιστής μία δυνατής παράδοσης που ξεκίνησε το 2000.

Ultimate Marvel vs. Capcom 3 (2011)

Γιατί ποιος δεν θα ήθελε να παίξει ένα fighting game που στις επιλογές των χαρακτήρων υπάρχει ένα all-star cast από την Marvel;

Spider-Man (2000)

Μπορεί το πρώτο PlayStation να είχε πληθώρα εξαιρετικών παιχνιδιών, αυτό όμως το action-adventure με τον Spidey κατάφερνε να ξεχωρίσει με το δυνατό storyline και τα πανέξυπνα κρυμμένα bonuses.

Marvel Ultimate Alliance (2006)

Ίσως το πιο χαρακτηριστικό παιχνίδι της Marvel, ίσως ό,τι πιο κοντά υπάρχει στη λογική της: co-op τεσσάρων παικτών, με hack-and-slash δράση και τη δυνατότητα επιλογής από έναν τεράστιο κατάλογο με χαρακτήρες.

Marvel’s Spider-Man (2018)

Αν εξαιρέσει κανείς το Red Dead Redemption 2 και το τελευταίο God of War, ελάχιστα παιχνίδια τα έχουν καταφέρει τόσο καλά όσο αυτό τα τελευταία δύο χρόνια .

Marvel vs. Capcom 2 (2000)

Το καλύτερο και πιο πλήρες roster που παρουσίασε ποτέ η εταιρεία σε παιχνίδι συνδυαζόμενο με ένα σχεδόν άψογο fighting game. Κάπου εδώ η Marvel άγγιξε κι επισήμως τελειότητα.

X-Men (1992)

Μιλώντας για τελειότητα: σε στυλ Double Dragon αλλά με X-Men. Τι άλλο μπορεί να ζητήσει κανείς από ένα game 27 χρόνων;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.