Death Stranding, το χολιγουντιανό blockbuster των video games

Το νέο trailer μόλις κυκλοφόρησε και δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς αυτό το έπος.

Τι δουλειά έχουν ο τηλεοπτικός Hannibal, ένας πρωταγωνιστής του Walking Dead και το τελευταίο κορίτσι του James Bond σε ένα trailer για video game; Ακόμη περισσότερο, όμως, γιατί δύο από τους πιο ιδιαίτερους κινηματογραφιστές των 00s -ο Μεξικανός Guillermo Del Toro (Λαβύρινθος του Πάνα) και ο Δανός Nicolas Winding Refn (Drive)-  τσαλάκωσαν την εικόνα τους εμφανιζόμενοι στο promotion υλικό ενός νέου gaming τίτλου; Κυρίες και κύριοι, καλώς ήρθατε στον κόσμο του Death Stranding.

Ή αλλιώς του πιο πολυαναμενόμενου game του πλανήτη, μίας κυκλοφορίας που ίσως καταφέρει να κοντράρει σε αρτιότητα ακόμα και την κορυφή των κορυφών που ακούει στο όνομα Red Dead Redemption 2. O θρυλικός Hideo Kojima (Metal Gear Solid) έχει την χαρά να διαθέτει, εκτός από μία εξαιρετική ομάδα προγραμματιστών δίπλα του, κι ένα υπέρλαμπρο καστ κατευθείαν από τον κόσμο του σινεμά: Léa Seydoux, Mads Mikkelsen, Norman Reedus (στον πρωταγωνιστικό ρόλο) είναι τα πιο ηχηρά ονόματα ενός video game που θα μπορούσε να είναι άνετα χολιγουντιανό blockbuster με sci-fi σενάριο και ατμόσφαιρα δυστοπίας.

Ναι, όντως, το Death Stranding έχει περάσει από χίλια κύματα και αρκετές καθυστερήσεις, πριν λίγες όμως ώρες έκανε τα αποκαλυπτήρια του. Το trailer ανακοίνωσε την ημερομηνία κυκλοφορίας (8 Νοεμβρίου στο PlayStation 4) ενώ κατάφερε, παράλληλα, να κάνεις ακόμα και ανθρώπους τελείως άσχετους με το gaming να μείνουν με ανοιχτό το στόμα. Η προσμονή των gamers είναι τεράστια και το μόνο που μένει είναι να δούμε αν θα επιβεβαιώσει τις υψηλές προσδοκίες που έχει δημιουργήσει.

Ο Νοέμβριος του 2019 θα είναι ένας σημαντικός μήνας για τον κόσμο του gaming - αν το στοίχημα του Hideo Kojima πετύχει, ίσως ανοίξει ένας δρόμος για ακόμα περισσότερες "καλλιτεχνικές" και πιο κοντά στον κινηματογράφο προσπάθειες. Άλλωστε, χωρίς πολύς κόσμος να το έχει καταλάβει ακόμα, τα video games εξελίσσονται σιγά σιγά -εκτός από κερδοφόρα βιομηχανία- και στην 10η τέχνη. Καθόλου άσχημα δηλαδή.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.

Διαγωνισμός | Κέρδισε μία διπλή πρόσκληση για την Avant Premiere του The Fall Guy

20 τυχεροί-ες θα κερδίσουν από μία διπλή πρόσκληση για την πρεμιέρα του The Fall Guy με τον Ryan Gosling.

Καμία έκπληξη, σύντομα θα δούμε καλλιστεία τεχνητής νοημοσύνης

Τα καλλιστεία ομορφιάς τεχνητής νοημοσύνης "Miss AI" μάλλον είναι και τα μοναδικά που ίσως να έχουν θέση ακόμα στην εποχή μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος