Το θρυλικό κατάστημα της Apple στη Νέα Υόρκη άνοιξε ξανά τις πύλες του

Ύστερα από δύο χρόνια και μετά από εντατικές εργασίες το νέο Cube της πέμπτης λεωφόρου είναι γεγονός.

Την Παρασκευή που μας πέρασε, στις 20 Σεπτεμβρίου και στις 8 το πρωί ώρα Νέας Υόρκης, το Cube άνοιξε ξανά τις πύλες του. Το θρυλικό κατάστημα της Apple στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης, εκεί όπου γράφτηκαν πολλές χρυσές σελίδες αναδιαμορφώθηκε για να ταιριάζει ακόμα καλύτερα στις βασικές πολιτικές του τεχνολογικού κολοσσού από το Κουπερτίνο της Καλιφόρνιας: μεγαλύτερος χώρος για περισσότερους πελάτες, οικολογικός προσανατολισμός, περισσότερα events με στόχο την πρωτοπορία και πολλές δωρεάν δράσεις για τους fans.

Πέρασαν ήδη 13 χρόνια από την στιγμή που ο Steve Jobs εγκαινίασε αυτό που έμελλε να αποτελέσει έναν ναό του 21ου αιώνα, ένα ιερό όπου τελέστηκαν μία σειρά από new age προσκυνήματα. Οι αριθμοί άλλωστε τρομάζουν: 57 εκ. επισκέπτες από το 2006 έως την στιγμή που έκλεισε για να ανακαινιστεί, περισσότεροι δηλαδή από όσους έχουν επισκεφτεί το Άγαλμα της Ελευθερίας και το Empire State Building στο ενδιάμεσο. Όσο για την πιο διάσημη στιγμή του; Η ολονυχτία δεκάδων ανθρώπων που περίμεναν πως και πως την άφιξη του πρώτου iPhone το 2007. 

Το θρυλικό κατάστημα της Apple στη Νέα Υόρκη άνοιξε ξανά τις πύλες του

Τo Cube έμεινε κλειστό για δύο ολόκληρα χρόνια. Σήμερα, επιστρέφει στην πιο κατάλληλη στιγμή: Με τα iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max και Apple Watch Series 5 να βρίσκονται προ των πυλών, η παρουσία του στο Μεγάλο Μήλο είναι κάτι περισσότερο από αναγκαία.


Το ανακαινισμένο Cube θα διαθέτει 900 υπαλλήλους, οι οποίοι θα μπορούν να εξυπηρετήσουν σε 36 διαφορετικές γλώσσες.


Τι άλλαξε όμως στο κτίριο; Κάποια βασικά χαρακτηριστικά -όπως το γυαλί που κυριαρχεί παντού- παρέμειναν τα ίδια, τα τετραγωνικά μέτρα όμως διπλασιάστηκαν, η οροφή ανέβηκε ψηλότερα ενώ o φωτισμός σχεδιάστηκε με τέτοιον τρόπο ώστε το φυσικό φως να αναμειγνύεται αρμονικά με το τεχνητό, 28  δέντρα του είδους Gleditsia triacanthos (σ.σ: Honey Locust στα Αγγλικά) τοποθετήθηκαν για να κάνουν πιο φιλόξενο τον χώρο, οι επισκέπτες θα ανεβαίνουν τα 43 σκαλιά της φουτουριστικής κυκλικής σκάλας ή θα χρησιμοποιούν το κυλινδρικό ασανσέρ που μοιάζει βγαλμένο από sci-fi ταινία και, τέλος, κατασκευάστηκε ένα νέο Forum όπου θα λαμβάνουν χώρα διάφορα δωρεάν events. 

Apple Cube Νέα Υόρκη

"Οι πελάτες μας βρίσκονται πάντα στο επίκεντρο όλων των δράσεών μας και το κατάστημα της πέμπτης λεωφόρου είναι το πλέον κατάλληλο για να γνωρίσει κανείς τα νέα μας προϊόντα" δήλωσε ο CEO της Apple, Tim Cook, για να συνεχίσει: "Είμαστε περήφανοι που αποτελούμε μέρος αυτής σπουδαίας πόλης που βρίσκεται σε μόνιμη ζύμωση".

Μάλιστα, για να γίνει κατανοητό το μέγεθος του, αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι το Cube θα διαθέτει 900 υπαλλήλους, οι οποίοι θα μπορούν να εξυπηρετήσουν σε 36 διαφορετικές γλώσσες. Οι υπηρεσίες που θα προσφέρονται θα είναι εξατομικευμένες, καθοδηγώντας τους επισκέπτες και υποψήφιος πελάτες στο να επιλέξουν αυτό που τους ταιριάζει καλύτερα, βοηθώντας τους να μεταφέρουν τα αρχεία του παλιού κινητού αλλά και δίνοντας τη δυνατότητα να γνωρίσει κανείς από κοντά νέα προϊόντα, όπως το ηχείο Homepod, στο φυσικό τους περιβάλλον.

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Βρήκαμε το νέο μας είδωλο: Αμερικανός μεσήλικας έβγαλε 100.000 δολάρια παίζοντας Candy Crush

O Jay Simunovich είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχνιδιού - και της καρδιάς μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος