Πώς θα αξιοποιήσεις το παλιό σου smartphone

Τι μπορείς να κάνεις με μία συσκευή που δεν χρειάζεσαι πια.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι αγορές smartphones σε παγκόσμιο επίπεδο είναι αρκετές μειωμένες σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, με το ποσοστό αυτής να αγγίζει το 3,2%. Ούτε το λανσάρισμα του iPhone 11 δε βοήθησε ουσιαστικά προς την αντίθετη κατεύθυνση, με τους καταναλωτές να παρατείνουν όλο και περισσότερο τη διάρκεια χρήσης του παλιού τους κινητού τηλεφώνου. Την ίδια στιγμή, το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς καταλαμβάνουν τα mid-range smartphones, οι τιμές των οποίων κυμαίνονται από €350-500. Σε κάθε περίπτωση, οι σχετικά παλιές συσκευές που είναι ακόμη λειτουργικές, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ή να κριθούν επαρκείς ακόμη και στην ολοένα και περισσότερο μεταβαλλόμενη σύγχρονη εποχή, με περισσότερους από έναν τρόπους. Όπως οι παρακάτω.

Οι Wi-Fi κάμερες ασφαλείας κερδίζουν έδαφος, ενώ είναι και εξαιρετικά ευπροσάρμοστες. Μπορούν να αντικατασταθούν από ένα smarthone, το οποίο μέσω app μπορεί να συνδεθεί με κάποια άλλη συσκευή. Αρκεί να θυμάσαι πως θα πρέπει να είναι πάντοτε συνδεδεμένο με την πρίζα, καθώς ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα χρησιμοποιημένα κινητά είναι η προβληματική μπαταρία. 

Πώς θα αξιοποιήσεις το παλιό σου smartphone

Μία άλλη παρεμφερής χρήση είναι εκείνη της car video camera, που γνωρίζει όλο και μεγαλύτερη δημοφιλία σε αγορές όπως των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας. Έχοντας ενεργοποιημένη την κάμερα του κινητού, μαζί με κάποιο πρόγραμμα όπως το Autoboy Dash Cam ή το Autoguard Dash Cam, ο χρήστης έχει μία σημαντική βοήθεια στην αποφυγή δυσχερειών κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Έχει δηλαδή στη διάθεσή του ένα αρκετά πιο updated GPS. Ένα smartphone μπορεί επίσης να παίξει το ρόλο του ενισχυτή σήματος για το Wi-Fi. Αρκεί ένα app όπως το Netshare.

Η πιο προφανής και επικερδής λύση είναι φυσικά να πουλήσεις το παλιό σου τηλέφωνο, παρότι σχεδόν κανένας δεν επιθυμεί να περνά χρόνο χαζεύοντας λίστες στο eBay. Η πιο γενναία ωστόσο απόφαση είναι να δωρίσεις μία συσκευή που δεν χρειάζεσαι σε κάποιον φίλο που την έχει ανάγκη και δεν είναι σε θέση να αγοράσει καινούριο τηλέφωνο. Πριν το κάνεις αυτό, μην ξεχάσεις μόνο να επαναφέρεις το smartphone στις εργοστασιακές ρυθμίσεις.

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Σε κάποια στιγμή θα 'μυρίζεις' σαν ηλικιωμένος. Αλλά πότε και κυρίως, γιατί;

Μπορεί να την έχεις ήδη παρατηρήσει, αλλά ναι, αναφερόμαστε σε εκείνη την περίεργη μυρωδιά που οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας αποκτούν με τα χρόνια...

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Jacquemus μόλις τιμήθηκε με το παράσημο του Ιππότη του Τάγματος των Τεχνών και των Γραμμάτων

Το εν λόγω παράσημο απονέμεται σε προσωπικότητες που διακρίνονται για το δημιουργικό τους έργο στον καλλιτεχνικό ή λογοτεχνικό τομέα.

Όλη η αλήθεια για την πάχυνση πέους με υαλουρονικό οξύ

Ζούμε στην εποχή της φαλλοπλαστικής, σε περίπτωση που δεν έχεις ξαναακούσει τον επιστημονικό όρο.

Γραφει Πωλινα Φραγκου