Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το PlayStation 5

H Sony κρατά κρυφά τα χαρτιά της, πολλές και εντυπωσιακές πληροφορίες όμως έχουν ήδη διαρρεύσει.

Τα Χριστούγεννα του 2020 θα διεξαχθεί η μητέρα όλων των μαχών για τις κονσόλες. Microsoft και Sony ετοιμάζουν να εξαπολύσουν τα νέα υπερσύγχρονα όπλα τους (Χbox Series X και PlayStation 5 αντίστοιχα) με σκοπό να κατακτήσουν τον πλανήτη του gaming. Μέχρι στιγμής, στον τομέα των ανακοινώσεων, η εταιρεία του Bill Gates βρίσκεται ένα βήμα πιο μπροστά, αφού το ιαπωνικό brand δείχνει να κρατά κρυφά τα χαρτιά του.

Με λιγότερους από 12 μήνες όμως να μένουν μέχρι τα αποκαλυπτήρια του PlayStation 5, έχουν ήδη κυκλοφορήσει (ή μάλλον καλύτερα διαρρεύσει πιθανόν σκόπιμα) αρκετές ενδιαφέρουσες και εντυπωσιακές πληροφορίες για τη νέα κονσόλα της Sony. Ακολουθούν όλα όσα γνωρίζουμε για αυτήν. 

To logo

Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το PlayStation 5

 Σε αντίθεση με τη Nintendo που όποτε βγάζει προϊών συνήθως βγάζει μαζί και περισσότερα από 10 logos, σε αντίθεση με τη Microsoft που επέλεξε ένα όνομα για τη νέα της κονσόλα που θυμίζει γλωσσοδέτη, η Sony αποφάσισε για άλλη μία φορά να κρατήσει τα πράγματα απλά: Το νέο logo είναι σχεδόν ίδιο με αυτό του PS4, και του PS3, απλά λίγο πιο στρογγυλό.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά

3D audio και 8Κ γραφικά. Θα μπορούσαμε να σταματήσουμε εδώ αλλά όχι. Όπως το Xbox Series X, έτσι και το PlayStation 5 θα στηρίζεται σε έναν πιο γρήγορο από την σκιά του SSD δίσκο (solid state drive) που θα κάνει τις loading οθόνες να θυμίζουν ένα μακρινό παρελθόν. Όπως αναφέρει το Wired στην αποκλειστική και επιτόπια έρευνα που έκανε, το Spider-Man που χρειάζεται περίπου 15 δευτερόλεπτα για να κάνει loading στο PS4, χρειάστηκε μόλις 0,8 δευτερόλεπτα στο PS5. Η υπολογιστική δύναμη τώρα της νέας κονσόλας θα είναι τέτοια που θα της δίνει τη δυνατότητα να επεξεργάζεται πολύ απαιτητικά games ακόμη και σε 8K περιβάλλον. Βέβαια, πόσοι άνθρωποι εκεί έξω διαθέτουν 8K τηλεοράσεις; Αυτό είναι μία άλλη κουβέντα, το PS5 είναι σίγουρα πάντως η κονσόλα του μέλλοντος.

Τα games

Σχεδόν τίποτα επίσημο δεν υπάρχει ακόμη - εκτός ίσως από την ανακοίνωση για το Godfall, το εντυπωσιακό third peson looter-slasher με την fantasy ατμόσφαιρα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το PlayStation 5 θα είναι συμβατό με games που βγήκαν για PS4 (ή και το PS3 όπως λένε κάποιες φήμες). Έτσι, όταν τα Χριστούγεννα του 2020 η νέα κονσόλα θα βγει στην αγορά, θα υπάρχει ένας πολύ μεγάλος κατάλογος από παιχνίδια για να επιλέξει κανείς. Από εκεί και πέρα, οι fans ζητούν ένα νέο Crash Bandicoot ενώ το Marvel's Avengers που ετοιμάζεται από την Crystal Dynamics, όλα δείχνουν πως θα κάνει πρεμιέρα στο PlayStation 5 αντί για το PS4.

To χειριστήριο

Το νέο DualShock χειριστήριο θα διαθέτει έναν ΑΙ assistant - κάτι σαν τη Siri του iPhone δηλαδή. Η Sony, μάλιστα, σκοπεύει να προσθέσει ακόμα δύο κουμπιά σε αυτό, ενώ έχει υποσχεθεί στο κοινό μία αναβαθμισμένη εμπειρία στο θέμα της αφής: Το χειριστήριο θα είναι πολύ πιο ευαίσθητο με αποτέλεσμα να μπορεί να ξεχωρίσει ένα μυδράλιο από μία καραμπίνα, προκαλώντας και τις αντίστοιχες δονήσεις στα χέρια του χρήστη.

Το online gaming

Ο Mark Cerny, επικεφαλής σχεδιασμού για το νέο project, αποκάλυψε πριν κάποιους μήνες στο Wired πως η Sony δίνει αρκετά μεγάλο βάρος στις "ομαδικές δραστηριότητες". Σε πιο απλά λόγια οι gamers θα μπορούν να μπαίνουν σε χρόνο dt στα mmogs (massively multiplayer online games) χωρίς να χρειάζεται να περιμένουν αιώνες για να συμβεί αυτό. Με άλλα λόγια δεν θα χρειάζεται να περιμένεις πια για ένα session στο Fortnite.

Από: Esquire US

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Monica Bellucci καθηλώνει με την ομορφιά της στα 59 της χρόνια

Η νέα φωτογράφιση μάς θυμίζει γιατί το όνομα της είναι ταυτισμένο με την ιδανική γυναίκα.

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.