Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι τα smartphones έχουν αντικαταστήσει πολλές από τις συσκευές που μέχρι πρότινος χρησιμοποιούσαμε αρκετά συχνά. Μία από αυτές είναι σίγουρα και η φωτογραφική μηχανή, με τα κινητά τηλέφωνα να είναι πια εξοπλισμένα με κάμερες επαγγελματικού επιπέδου. Οι παρακάτω επιλογές διαθέτουν ίσως τις πιο ισχυρές κάμερες που θα βρει κάποιος στην αγορά αυτή τη στιγμή. 

Samsung Galaxy S10+

Ένα από τα πιο ισχυρά στοιχεία του Samsung Galaxy S10+ βρίσκεται ασφαλώς στις κάμερες επόμενης γενιάς που διαθέτει και επιτρέπουν στον χρήστη να φωτογραφίζει σχεδόν σαν επαγγελματίας. Διαθέτει ένα πλήρες σετ φακών, με τηλεφακό για εκπληκτικές δυνατότητες ζουμ, ευρυγώνια κάμερα για καθημερινές στιγμές και υπερ-ευρυγώνια κάμερα για πανοραμικά τοπία. Η βασική του κάμερα είναι εκείνη των 16MP, που σου επιτρέπει να "χωράς" περισσότερα από όσα φαντάζεσαι σε κάθε λήψη, ενώ συμπληρώνεται από άλλες δύο των 12 MP

Huawei P30 Pro

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι με το Huawei P30 Pro έχεις μία μίνι επαγγελματική φωτογραφική μηχανή στην τσέπη σου. Η συγκεκριμένη συσκευή διαθέτει ένα σύστημα τετραπλής κάμερας της Leica που προσαρμόζει τον τρόπο φωτογράφισης, ώστε να δίνει μία σφαιρική, πλήρη και βελτιωμένη εικόνα του κάδρου σου. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται ένας φακός SuperZoom, μια κάμερα 40 MP , ένας εξαιρετικά υπερ-ευρυγώνιος φακός 20 MP, καθώς και μια κάμερα HUAWEI TOF.

Apple iPhone 11 Pro

Η κορυφαία αμερικανική τεχνολογική εταιρεία παρουσίασε πριν λίγους μήνες την πιο πρόσφατη εκδοχή του iPhone. Στην έκδοση του 11 Pro υπάρχει μία τριπλή κάμερα 12 MP με υπερευρυγώνιο, ευρυγώνιο και τηλεφακό. Μεταξύ των νέων λειτουργιών σε αυτή συγκαταλέγονται το φωτεινότερο φλας True Tone με Slow Sync, οι αυτόματες προσαρμογές, ο φωτισμός πορτραίτου με έξι εφέ, η διπλή οπτική σταθεροποίηση εικόνας, το έξυπνο HDR για φωτογραφίες επόμενης γενιάς και η αυτόματη σταθεροποίηση εικόνας.

Google Pixel 4

Το Google Pixel 4 φέρει δύο κάμερες, 16 και 12,2 MP αντίστοιχα. Το στοιχείο ξεχωρίζει είναι το σχεδόν άψογο Night Sight της Google, μία από τις κορυφαίες λειτουργίες λήψης φωτογραφιών σε χαμηλό φωτισμό που συναντά κάποιος στην αγορά, με τις εικόνες να είναι πεντακάθαρες και με έντονα χρώματα. Εξίσου εντυπωσιακή είναι και η λειτουργία του Motion Mode, για φωτογραφίες σε κίνηση. 

Huawei Mate 30 Pro

Πέρα από τον εξαιρετικό σχεδιασμό και τις τεράστιες τεχνικές δυνατότητες, το Huawei Mate 30 Pro είναι εξοπλισμένο και με μία πραγματικά πρωτοποριακή τετραπλή κάμερα, 88 MP (συνολικά). Αυτή, εγγυάται τέλειες λήψεις από οποιαδήποτε απόσταση και γωνία, ενώ υπάρχει ακόμη και η δυνατότητα ανίχνευσης βάθους 3D. Στο μπροστά μέρος έχει προσαρμοστεί μία ακόμη κάμερα 32 MP για αψεγάδιαστες selfies.


Διάβασε ακόμη για το πώς θα μοιάζει το iPhone 12, το εργαλείο ψυχικής υγείας του Snapchat και τα 117 emoji του 2020.