PC Engine Mini, η ίσως απόλυτη ρετρό κονσόλα

Όχι η vintage παιχνιδομηχανή που μας αξίζει, αλλά εκείνη που έχουμε ανάγκη.

Η Konami σχεδίαζε πριν λίγες ημέρες να λανσάρει στην αγορά τις κονσόλες TurboGrafx-16, PC Engine και CoreGrafx αλλά το πρόγραμμα της παραγωγής υπέστη σημαντικό πλήγμα από την πανδημία του κορονοϊού. Ως εκ τούτου, στα ράφια των καταστημάτων κατόρθωσαν να φτάσουν μόνο ελάχιστα κομμάτια της PC Engine Mini. Μάλιστα, υπάρχουν και περιορισμένα αντίτυπα που μπορεί να παραγγείλει κάποιος online - αν και στην παρούσα φάση δεν θα ήταν και ό,τι καλύτερο λόγω των συνθηκών μεταφοράς. 

Η PC Engine Mini, που δημιουργήθηκε από την εταιρεία τεχνολογίας NEC σε συνεργασία με την Hudson Soft, χρησιμοποιεί μία Micro USB θύρα και ένα HDMI προκειμένου να συνδεθεί είτε με τηλεόραση είτε με PC. Σε αυτή, ο χρήστης μπορεί να παίξει διάφορα ρετρό παιχνίδια σε γραφικά αρκετά βελτιωμένα συγκριτικά με τα NES και Mega Drive. Αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει -και κάτι που σίγουρα θα λατρέψουν οι χρήστες ηλικίας 30+- είναι η αίσθηση νοσταλγίας που σου χαρίζει αμέσως μόλις καθίσεις στον καναπέ σου και συντονιστείς με το εξαιρετικά άνετο χειριστήριο D-pad μπροστά από την οθόνη της τηλεόρασης. 

PC Engine Mini, η ίσως απόλυτη ρετρό κονσόλα
ΚΟΝΣΟΛΑ PC ENGINE MINI 2
ΚΟΝΣΟΛΑ PC ENGINE MINI 3

Συνολικά, είναι διαθέσιμα σε αυτήν 57 παιχνίδια μεταξύ των οποίων τα Bomberman, Adventure Island, R-Type, Dragon Spirit, Gradius και Soldier Blade αλλά οι άνθρωποι της εταιρείας έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι υπάρχουν και αρκετά Easter eggs στο λογισμικό της. Σε κάθε περίπτωση, με την κατ΄ οίκον καραντίνα να είναι μία πραγματικότητα, η PC Engine Mini είναι μία άκρως διασκεδαστική επιλογή για να γεμίσεις το χρόνο σου και να πραγματοποιήσεις ένα συναισθηματικό ταξίδι στην 16-bit εποχή των video games.


Διάβασε ακόμη για τις κορυφαίες κονσόλες του 2020, τι γνωρίζουμε ως τώρα για το Playstation 5 και τα video games της καραντίνας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Ο Novak Djokovic αφήνει σιγά σιγά τη ρακέτα και πιάνει το κρασί

Μία νέα καριέρα περιμένει τον Nole όταν και αν αποφασίσει να αποσυρθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Λίγη ακόμη Sydney Sweeney στη Χαβάη δεν έβλαψε κανέναν

Την είδαμε να κρέμεται ανάποδα από την οροφή αυτοκινήτου. Δεν περιγράφουμε άλλο.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Κι αν ο Elon Musk εγκαταλείψει την Tesla;

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.