Τα video games της καραντίνας

Οι τίτλοι που εμπνεύστηκαν από καταστάσεις πανδημίας και πιθανότατα θα σου κρατήσουν συντροφιά αυτές τις ημέρες στο σπίτι.

Οι όροι "καραντίνα" και "πανδημία" αποτελούσαν ανέκαθεν πηγή έμπνευσης για τον κινηματογράφο, τη λογοτεχνία και ασφαλώς για την τεράστια βιομηχανία των video games. Και η αλήθεια είναι πως η τελευταία έχει παρουσιάσει κάποια εξαιρετικά δείγματα γραφής βασιζόμενη σε επιδημίες που ξεσπούν και μετατρέπουν σχεδόν όλο το πλανήτη σε ζόμπι και παρεμφερή πλάσματα, καλώντας τον παίκτη να επιβιώσει με κάθε τρόπο ή ακόμη και να ανακαλύψει το αντίδοτο που θα τους σώσει όλους. Παιχνίδια δηλαδή όπως τα παρακάτω.  

The Last of Us

Η σειρά της Naughty Dog για το PlayStation αφορά την μετα-πανδημική κατάσταση στις ΗΠΑ, όπου ο παίκτης χειρίζεται τον Joel, έναν άντρα στον οποίο ανατέθηκε να μεταφέρει με ασφάλεια ένα νεαρό κορίτσι, την Ellie, σε μία ομάδα επιζώντων. Για να τα καταφέρει θα πρέπει να αντιμετωπίσει τα κανιβαλιστικά πλάσματα στα οποία έχουν μετατραπεί χιλιάδες άνθρωποι μετά την έκθεσή τους στον μεταλλαγμένο μύκητα Cordyceps. Το The Last of Us θεωρείται ένας από τους αυθεντικότερους εκπροσώπους του genre action-horror και ένας από τους σημαντικότερους τίτλους της τελευταίας δεκαετίας. Για την ιστορία, ετοιμάζεται τηλεοπτική σειρά βασισμένη στο video game, με τον head writer του Chernobyl Craig Mazin να έχει αναλάβει το σενάριο. 

Resident Evil 7: Biohazard

Ίσως ο κορυφαίος τίτλος για το γνωστό saga της Capcom, που από τον Ιανουάριο του 2017 κυκλοφορεί για Windows, PlayStation 4 και Xbox One. Μάλιστα, είναι το πρώτο παιχνίδι της σειράς που υποστηρίζεται από οπτική πρώτου προσώπου. Η ιστορία θέλει τον Ethan Winters να αναζητά τη σύζυγό του Mia, με τα βήματά του να τον οδηγούν σε έναν έρημο οικισμό. Εν αντιθέσει με τα προηγούμενα Resident Evils, εδώ κυριαρχεί το στοιχείο του τρόμου και της εξερεύνησης, που υπήρχε εντονότερα στους πρώτους δύο τίτλους του franchise, χωρίς ασφαλώς να απουσιάζει και η δράση. Τα γραφικά, ο σχεδιασμός και το γενικότερο gameplay είναι σεμιναριακού επιπέδου.

Bloodborne

Οι δημιουργοί των θρυλικών παιχνιδιών ρόλων και δράσης Demon's Souls, Dark Souls και Dark Souls II Hidetaka Miyazaki και FromSoftware παρουσίασαν το 2015 το ανελέητο και καταιγιστικό RPG, που φτιάχτηκε αποκλειστικά για το PlayStation 4. Το story τοποθετείται στην αρχαία πόλη της Yharnam, που βρίσκεται στο έλεος της κατάρας μίας παράξενης επιδημικής ασθένειας που εξαπλώνεται ανεξέλεγκτα.

Plague Inc

Στο real-time strategy simulation της Ndemic Creations ο παίκτης προσπαθεί να δημιουργήσει και να εξελίξει ένα αντίδοτο για ένα θανατηφόρο είδος πανούκλας που πλήττει όλο τον πλανήτη. Το παιχνίδι χρησιμοποιεί ένα μοντέλο επιδημίας με ένα πολύπλοκο και ρεαλιστικό σύνολο μεταβλητών που θυμίζει αρκετά τα όσα ζούμε αυτή την εποχή αλλά και τα όσα είχαν γίνει πριν λίγα χρόνια με την επιδημία του Έμπολα στην Αφρική. Το Plague Inc. έχει σημειώσει τεράστια επιτυχία με σχεδόν 90.000.000 downloads μέσω Steam, χάρη στο οποίο έχει συχνά αρκετά updates. 


Διάβασε ακόμη για 9 πολυαναμενόμενα video games για το Xbox, για το χειριστήριο του PlayStation 5 που ξεπερνά κάθε φαντασία και τις κορυφαίες κονσόλες του 2020.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Ο Novak Djokovic αφήνει σιγά σιγά τη ρακέτα και πιάνει το κρασί

Μία νέα καριέρα περιμένει τον Nole όταν και αν αποφασίσει να αποσυρθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Λίγη ακόμη Sydney Sweeney στη Χαβάη δεν έβλαψε κανέναν

Την είδαμε να κρέμεται ανάποδα από την οροφή αυτοκινήτου. Δεν περιγράφουμε άλλο.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Κι αν ο Elon Musk εγκαταλείψει την Tesla;

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.