Doom Eternal: Ένας heavy metal εφιάλτης

Η επιστροφή του Doom Slayer είναι πιο βίαιη, πιο εκρηκτική και πιο δαιμονισμένη από ποτέ.

Γράφει: Αργύρης Κούρσαλης 31 Μαρτίου 2020

Για τους μυημένους είναι ένα εξαιρετικό τρενάκι του τρόμου. Μία κατάδυση σε κολασμένα τοπία γεμάτα ανίερους εχθρούς που το μοναδικό πράγμα που έχουν στο μυαλό τους είναι να σε κάνουν κομματάκια καθώς οι heavy metal ήχοι σου τρυπούν τα αυτιά – η φάση είναι kill or be killed. Για τους αμύητους τώρα, είναι ένα τρενάκι του τρόμου, τόσο έντονο που μάλλον θα τους κάνει τα νεύρα σμπαράλια. Σε κάθε περίπτωση πάντως, το Doom Eternal είναι ο άξιος απόγονος της θρυλικής σειράς first person shooter.

Τα studios της Bethesda κατάφεραν να μείνουν πιστά στο πνεύμα του παιχνιδιού που έκανε πρεμιέρα το μακρινό 1993. Σήμερα, 27 χρόνια μετά και στις 20 Μαρτίου, κυκλοφόρησαν την πέμπτη συνέχεια της ιστορίας (για PC, PS4, Google Stadia, Xbox One και Nintendo Switch) σε μία στιγμή που οι gamers την είχαν ανάγκη πιο πολύ ποτέ. Καλώς ή κακώς το Doom Eternal είναι το κατάλληλο game την πιο κατάλληλη στιγμή. Γιατί; Επειδή σε κάνει να χάνεσαι τελείως και να μη σκέφτεσαι τίποτα άλλο.

Εξαιρετικά γραφικά, ατμόσφαιρα πιο σκοτεινή και από την Κόλαση, ένα storyline που αυτή τη φορά είναι αρκετά πιο εμπλουτισμένο ξεφεύγοντας από τη μονοτονία των προηγούμενων τίτλων, εύχρηστο gameplay που όμως δε σου χαρίζεται ούτε στιγμή και δράση, δράση, τόνους από δράση. Βρισκόμαστε στον πλανήτη Γη που –τι πρωτότυπο;- έχει καταστραφεί από μία ορδή δαιμόνων που έχει σκοτώσει το 60% του πληθυσμού του πλανήτη (σ.σ: καλό είναι να μην κάνεις συνδέσεις και περίεργους συνειρμούς με την τωρινή υγειονομική κρίση).

Για άλλη μία φορά ο Doom Slayer θα πρέπει να τα βάλει μόνος του απέναντι σε ολόκληρη την Κόλαση. Απλά, αυτήν τη φορά η επιστροφή του είναι πιο βίαιη από ποτέ: Γεμάτη με νέα εξελιγμένα όπλα, ακόμα πιο ηχηρές εκρήξεις, ακόμα πιο καταστροφικές ικανότητες που πυροδοτούνται και από την προδοσία που έζησε το 2016 και την τέταρτη συνέχεια της σειράς.

Doom Eternal: Ένας heavy metal εφιάλτης

Τα στοιχεία και –κυρίως- τα όπλα που αγαπήσαμε οι gamers είναι όλα εκείνα: Shotguns, κανόνια, καραμπίνες που φτύνουν plasma, ηλεκτρικά σπαθιά και αλυσοπρίονα. Ο Doom Slayer διαθέτει ακόμα 100 διαφορετικούς τρόπους για να σκοτώσει τους εχθρούς τους – κάτι, όμως, που ισχύει με ακριβώς τον ίδιο τρόπο και για εκείνους.

Έτσι, αν θες να βυθιστείς σε έναν κόσμο που θα σε κάνει να ξεχάσεις για μερικές ώρες την καραντίνα, το Doom Eternal είναι εδώ για σένα. Αυτή την φορά, μάλιστα, με ένα soundtrack που αν άκουσες έστω και λίγο heavy metal στη ζωή σου θα σε κάνει να κολλήσεις για πολλές ώρες με αυτό το πραγματικά τρομακτικό first person shooter.


φωτογραφίες © id Software

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Νέα

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Μερικά tips για καλύτερες βιντεοκλήσεις

Όλοι οι τρόποι για να βελτιώσεις την επικοινωνία σου.

Το Viber στη μάχη κατά των fake news για τον κορονοϊό

Το δημοφιλές app ενώνει τις δυνάμεις του με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για την καλύτερη ενημέρωση όλων μας γύρω από την πανδημία.