Το Streets of Rage 4 γυρίζει τον χρόνο στην εποχή του Mega Drive

Νοσταλγία, 80s soundtrack και beat' em up περιπέτειες.

Γράφει: Αργύρης Κούρσαλης 01 Μαΐου 2020

Αν είσαι κάτω από 30 χρονών, λογικά δεν πρόλαβες τις μεγάλες στιγμές που έζησαν τα arcade games στα 80s και τα 90s. Τα μεγάλα παραλληλόγραμμα κουτιά που βρίσκονταν στοιβαγμένα δίπλα σε μπιλιάρδα και φλιπεράκια στα σκοτεινά σφαιριστήρια έκρυβαν ένα μαγικό κόσμο για τους πιτσιρικάδες που μεγάλωναν τότε: Από το Street Fighter και το Golden Axe μέχρι το Wonder Boy και το Donkey Kong, οι μοχλοί τους έπαιρναν φωτιά κάθε απόγευμα. Τι δουλειά, λοιπόν, έχει με αυτά το sequel του Streets of Rage;

Όταν η εποχή τους πέρασε, κάπου εκεί στις αρχές των 90s, οι κονσόλες ήταν το νέο αγαπημένο παιχνίδι των απανταχού gamers. Αυτός, όμως, δε σημαίνει ότι η αίγλη των arcade games έσβησε κατευθείαν. Το αντίθετο, αφού ιδιαίτερα η Sega επένδυσε πολύ πάνω στη σκοτεινή και εθιστική τους κληρονομιά. Το Streets of Rage ήταν ακριβώς μία τέτοια περίπτωση: Beat' em up περιπέτειες στα χνάρια του θρυλικού Double Dragon.

Το trailer

Σήμερα, 26 χρόνια μετά την κυκλοφορία της τρίτης συνέχειας, το Streets of Rage επιστρέφει με το τέταρτο κεφάλαιο της ιστορίας όπου οι cyber punk ήρωες προσπαθούν να καθαρίσουν τους δρόμους από το οργανωμένο έγκλημα της Wood Oak City. Πίσω από την παραγωγή βρίσκονται τρία ανεξάρτητα gaming studios - Dotemu, Lizard Cube, Guard Crush- με το πρώτο να ειδικεύεται στα revivals, αφού είναι εκείνο που ευθύνεται για το τελευταίο sequel του Wonder Boy με τίτλο Wonder Boy: The Dragon's Trap.


Το Streets of Rage 4 έρχεται σε μία στιγμή όπου το back to the basics αποτελεί βασικό trend στον κόσμο των video games.


Τι ακριβώς πρέπει να περιμένουμε από την τέταρτη συνέχεια του Streets of Rage; Καταρχάς, πολύ μεγάλες δόσεις νοσταλγίας. Από εκεί και πέρα, το εθιστικό gameplay βρίσκεται σε πρώτο πλάνο, μαζί με το εξαιρετικό κομίστικο σχέδιο καθώς και το εξαιρετικό 80s soundtrack όπου τα synths συνοδεύουν τις ηλεκτρικές κιθάρες στον καλπασμό τους.

Το Streets of Rage 4 έρχεται σε μία στιγμή όπου το back to the basics αποτελεί βασικό trend στον κόσμο των video games. Έτσι, οι χρήστες PlayStation 4, Xbox One και Nintendo Switch θα μπορούν από σήμερα κιόλας, Πέμπτη 30 Απριλίου, να το προμηθευτούν μέσω Steam. Για να κάνουν μία βουτιά στον 80s arcade κόσμο του. 

Δείτε πρώτοι τις ειδήσεις του Esquire.com.gr στο Google News.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η υβριδική HIIT προπόνηση για το πάνω μέρος του κορμιού

Με αυτό το πρόγραμμα και ένα ζευγάρι αλτήρες, θα αποκτήσεις χέρια, πλάτη και κοιλιακούς από ατσάλι.

Γραφει Παναγιωτης Κουστας

Κάνοντας πιο αποδοτικό το τρέξιμο σε ανηφόρα

Πώς μπορείς να αυξήσεις το ρυθμό καύσης θερμίδων, με ένα απλό πρόγραμμα τρεξίματος.

Η προπόνηση που έχτισε τον James McAvoy για το Glass

Κατάφερε να φτιάξει αυτό το σώμα μέσα σε μόλις τρεις μήνες.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Τα πιο ακριβά αυτοκίνητα του κόσμου αυτή τη στιγμή

Ferrari, Aston Martin, Bugatti και σία: Τα μοντέλα που κοστίζουν όσο το ΑΕΠ μίας μικρής χώρας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η Μάλτα πληρώνει για ταξιδιώτες

Το μικρό νησιωτικό κράτος θέτει σε λειτουργία ένα φιλόδοξο τουριστικό πρόγραμμα προκειμένου να προσελκύσει επισκέπτες.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τώρα μπορείς να κάθεσαι και να νιώθεις ότι περπατάς

Ευχαριστούμε τους Ιάπωνες ερευνητές που βρήκαν τον τρόπο.