Το Streets of Rage 4 γυρίζει τον χρόνο στην εποχή του Mega Drive

Νοσταλγία, 80s soundtrack και beat' em up περιπέτειες.

Αν είσαι κάτω από 30 χρονών, λογικά δεν πρόλαβες τις μεγάλες στιγμές που έζησαν τα arcade games στα 80s και τα 90s. Τα μεγάλα παραλληλόγραμμα κουτιά που βρίσκονταν στοιβαγμένα δίπλα σε μπιλιάρδα και φλιπεράκια στα σκοτεινά σφαιριστήρια έκρυβαν ένα μαγικό κόσμο για τους πιτσιρικάδες που μεγάλωναν τότε: Από το Street Fighter και το Golden Axe μέχρι το Wonder Boy και το Donkey Kong, οι μοχλοί τους έπαιρναν φωτιά κάθε απόγευμα. Τι δουλειά, λοιπόν, έχει με αυτά το sequel του Streets of Rage;

Όταν η εποχή τους πέρασε, κάπου εκεί στις αρχές των 90s, οι κονσόλες ήταν το νέο αγαπημένο παιχνίδι των απανταχού gamers. Αυτός, όμως, δε σημαίνει ότι η αίγλη των arcade games έσβησε κατευθείαν. Το αντίθετο, αφού ιδιαίτερα η Sega επένδυσε πολύ πάνω στη σκοτεινή και εθιστική τους κληρονομιά. Το Streets of Rage ήταν ακριβώς μία τέτοια περίπτωση: Beat' em up περιπέτειες στα χνάρια του θρυλικού Double Dragon.

Το trailer

Σήμερα, 26 χρόνια μετά την κυκλοφορία της τρίτης συνέχειας, το Streets of Rage επιστρέφει με το τέταρτο κεφάλαιο της ιστορίας όπου οι cyber punk ήρωες προσπαθούν να καθαρίσουν τους δρόμους από το οργανωμένο έγκλημα της Wood Oak City. Πίσω από την παραγωγή βρίσκονται τρία ανεξάρτητα gaming studios - Dotemu, Lizard Cube, Guard Crush- με το πρώτο να ειδικεύεται στα revivals, αφού είναι εκείνο που ευθύνεται για το τελευταίο sequel του Wonder Boy με τίτλο Wonder Boy: The Dragon's Trap.


Το Streets of Rage 4 έρχεται σε μία στιγμή όπου το back to the basics αποτελεί βασικό trend στον κόσμο των video games.


Τι ακριβώς πρέπει να περιμένουμε από την τέταρτη συνέχεια του Streets of Rage; Καταρχάς, πολύ μεγάλες δόσεις νοσταλγίας. Από εκεί και πέρα, το εθιστικό gameplay βρίσκεται σε πρώτο πλάνο, μαζί με το εξαιρετικό κομίστικο σχέδιο καθώς και το εξαιρετικό 80s soundtrack όπου τα synths συνοδεύουν τις ηλεκτρικές κιθάρες στον καλπασμό τους.

Το Streets of Rage 4 έρχεται σε μία στιγμή όπου το back to the basics αποτελεί βασικό trend στον κόσμο των video games. Έτσι, οι χρήστες PlayStation 4, Xbox One και Nintendo Switch θα μπορούν από σήμερα κιόλας, Πέμπτη 30 Απριλίου, να το προμηθευτούν μέσω Steam. Για να κάνουν μία βουτιά στον 80s arcade κόσμο του. 

Δείτε πρώτοι τις ειδήσεις του Esquire.com.gr στο Google News.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.