Τα νέα εφέ του Instagram

Το Instagram περνά στην εποχή της επαυξημένης πραγματικότητας.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 28 Μαΐου 2020

Το Instagram συνεχίζει την προσπάθειά του ώστε να γίνει όσο πιο συμβατό μπορεί με τις λειτουργίες και τα features της επαυξημένης πραγματικότητας. Στο πλαίσιο αυτό, μετά το Facebook, και το Instagram θα μπορεί να επωφεληθεί από τις δημιουργικές δυνατότητες και εμπειρίες του Spark AR, προσφέροντας παράλληλα καινούριες δυνατότητες προβολής αλλά και διασκέδασης. 

Το νέο update της πλατφόρμας θα διευκολήνει τους χρήστες να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες του AR, με την προσθήκη μουσικής σε φωτογραφίες και βίντεο, καθώς επίσης και με κάποια επιπλέον εξατομικευμένα εφέ. Ο Matt Roberts, product manager του Spark AR, μιλώντας στο The Verge, υποστηρίζει πως "η εταιρεία θέλει να δώσει σε όλους την ευκαιρία να γίνουν πιο δημιουργικοί, εκμεταλλευόμενοι τις νέες δυνατότητες". Από τον περασμένο Απρίλιο, όταν και έγινε το launching των AR stickers αναζητούνταν ο καταλληλότερος τρόπος για το επόμενο βήμα. 

Μία από τις σημαντικότερες αλλαγές δίνει στους δημιουργούς την ευκαιρία να φτιάχνουν εφέ που ανταποκρίνονται στη μουσική, είτε εισάγοντας δικές τους δημιουργίες, είτε επιλέγοντας κομμάτια από το music library του Instagram - ένα feature που είναι προς το παρόν διαθέσιμο μόνο για τους χρήστες Android αλλά σύντομα θα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν και εκείνοι του iOS. Παράλληλα, θα εμπλουτιστεί το Effect Gallery με περισσότερα AR effects, που θα σχετίζονται όλο και περισσότερο με την επικαιρότητα αλλά και πολιτισμικά θέματα. 

Υπάρχει ακόμη βεβαίως αρκετός δρόμος προκειμένου η δημοφιλής πλατφόρμα να φτάσει εκεί που ακριβώς θέλει αλλά μοιάζει να ακολουθεί μία πολύ συγκεκριμένη πορεία. 


Διάβασε ακόμη για το Instagram που γίνεται λιγότερο τοξικό με νέα features, το αναδιπλούμενο iPhone 12, το TikTok που μόλις ξεπέρασε το YouTube σε πωλήσεις και το Face ID του iPhone που θα αναγνωρίζει και πρόσωπα με μάσκες.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Υγεία & Fitness

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Τα πιο αναμενόμενα video games για το PlayStation 5

O κατάλογος είναι ήδη μακρύς και πολύ εντυπωσιακός.