O David Beckham δεν είναι πια ένας ανερχόμενος νεαρός ποδοσφαιριστής. Ο Βρετανός super star της στρογγυλής θεάς και του αντρικού στυλ έχει πατήσει τα 45. Μάλιστα, τα παιδιά έχουν μεγαλώσει πια αρκετά ώστε να παραδίδουν κι εκείνα τα δικά τους στιλιστικά μαθήματα ενώ οι εποχές που κατάπινε δεκάδες χιλιόμετρα μέσα στο γήπεδο έχουν περάσει προ πολλού. Και όμως, στο σώμα του δεν υπάρχει ίχνος από τη φθορά του χρόνου. Μάλλον, το αντίθετο θα λέγαμε.

Ποιο όμως είναι το μυστικό του αειθαλή Becks; Η Shona Vertue, personal trainer από τν Αυστραλία με εξειδίκευση στη yoga, βρίσκεται πίσω από το εντυπωσιακά σωματικά αποτελέσματα του 45χρονου super star.  Αν τώρα περίμενες ότι κάποια εξειδικευμένος στα fitness μυστικά της Άπω Ανατολής θα απαγόρευε δια ροπάλου το αλκοόλ, τότε ετοιμάσου για μία έκπληξη.

Σε αντίθεση με ό,τι έχουμε πολλοί στο μυαλό μας, ότι δηλαδή η yoga είναι γεμάτη απαγορεύσεις, η Shona Vertue έχει τρεις πολύ απλούς κανόνες για το αλκοόλ, οι οποίοι μπορεί να ακούγονται απλοί, είναι όμως πάρα πολύ σημαντικοί και, μεταξύ μας, απόλυτα λογικοί. Με πολύ απλά λόγια, δε θεωρεί ότι το να πίνεις πού και πού ένα ποτό αποτελεί ένα θανάσιμο fitness αμάρτημα που λερώνει το κάρμα σου.

Οι τρεις χρυσοί κανόνες

Η Αυστραλίδα personal trainer δηλώνει απερίφραστα πως δεν πρέπει να πίνεις όταν δε  νιώθεις καλά με τον εαυτό σου, αφού το μόνο που θα καταφέρεις στο τέλος είναι να νιώσεις ακόμα χειρότερα. Επίσης, σε δεύτερο επίπεδο, όσον αφορά τη διατροφή, δεν πρέπει ποτέ να πίνεις με άδειο στομάχι ούτε όμως να βάζεις ένα ποτό αμέσως μόλις φας καθώς, παρότι νομίζουμε το αντίθετο, δε θα σε βοηθήσει στη διαδικασία της πέψης.  

Τέλος, ο τρίτος κανόνας είναι και εκείνος που παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον: Φρόντισε να πίνεις ποτά της αρεσκείας σου και όχι κάποιο άγευστο κοκτέιλ που καμία σχέση δεν έχει με τα γούστα σου και ταλαιπωρεί τους γευστικούς σου κάλυκες μόνο και μόνο επειδή έχει ελάχιστες θερμίδες. Όσο για το hangover; Άσε τη σκληρή προπόνηση για άλλη μέρα, όταν έχει πιει παραπάνω το σώμα σου χρειάζεται ξεκούραση. Πίνε, λοιπόν, όπως ο Becks και η Shona Vertue προτείνουν και δε θα χάσεις.


φωτογραφία © Getty Images