Στο γκαράζ του David Beckham

Η απίθανη συλλογή αυτοκινήτων του Άγγλου σταρ περιλαμβάνει κάποια από τα πιο εμβληματικά μοντέλα όλων των εποχών.

Όπως ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί, τύποι σαν τον David Beckham μπορούν να αποκτήσουν οποιοδήποτε όχημα επιθυμούν και ο Άγγλος σταρ έχει τιμήσει με το παραπάνω τον κόσμο των 4 τροχών, διαθέτοντας κάποια από τα πιο εμβληματικά αυτοκίνητα που υπάρχουν. Και να φανταστεί κάποιος ότι ξεκίνησε με ένα παλιό Ford Escort που του πούλησε το 1996 ο συμπαίκτης του στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Ryan Giggs. Πάρε βαθιά ανάσα και διάβασε για τα εντυπωσιακά αμάξια που βοηθούν τον Becks στις καθημερινές του ή πιο ιδιαίτερες μετακινήσεις.  

Ferrari 550 Maranello του 1998

Στο γκαράζ του David Beckham

Πίσω στα late 90s, τα ποσά που έπεφταν στο ποδόσφαιρο άρχισαν να ξεφεύγουν, την ίδια στιγμή που ο Becks ξεκινούσε ουσιαστικά να χτίζει το μύθο του - και το brand του. Τα Χριστούγεννα του 1998 λοιπόν ο τότε μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποφάσισε να κάνει δώτο στην τότε αρραβωνιατικιά του Victoria Adams (νυν Beckham) μία ασημένια 550 Maranello, η οποία ευτυχώς για όλους παραμένει μέχρι σήμερα στην κατοχή του ζευγαριού. Το εν λόγω μοντέλο σχεδιάστηκε από τον Sergio Pininfarina και αντλεί τις σχεδιαστικές του γραμμές από την Daytona των 70s. Είναι εξοπλισμένη με έναν V12 κινητήρα 5,5 λίτρων και έχει ιπποδύναμη 485 αλόγων. 

Cadillac Escalade ESV του 2007

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ DAVID BECKHAM 4

Όταν ο Beckham πέρασε τον Ατλαντικό για να παίξει στους LA Galaxy, επίλεξε το εξαιρετικά στιβαρό και σταθερό Escalade ESV για τις μετακινήσεις του στο Λος Άντζελες. Ο κολοσσός της Cadillac είναι μία συνηθισμένη επιλογή για σταρ του διαμετρήματός του καθώς τύποι όπως οι Shaquille O’Neal, Floyd Mayweather και Tiger Woods έχουν ένα τέτοιο στην κατοχή τους. Διαθέτει έναν V8 κινητήρα 6,2 λίτρων. 

Porsche 911 του 1969

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ DAVID BECKHAM 8

Από τη συλλογή δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ένα εξαιρετικά κλασικό κομμάτι. Ακριβώς τέτοιο είναι η ρέπλικα της 911S του Steve McQueen, που ο Βρετανός σταρ αγόρασε από τους Porsche specialists Lee Mayor Restorations στο Πρέστον. Η old-school 911 δεν είναι ωστόσο η πρώτη Porsche που αγόρασε ποτέ ο Becks - αυτήν ήταν μία 997 convertible.

McLaren 720S του 2017

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ DAVID BECKHAM 1

Μία από τις πιο πρόσφατες προσθήκες στο γκαράζ της οικογένειας Beckham είναι η 720S, που από πολλούς experts των 4 τροχών έχει περιγραφεί ως "ένα μαχητικό αεροσκάφος που βγήκε στους δρόμους αλλά με μοναδικό στυλ και εξαιρετικές σχεδιαστικές γραμμές". Ο V8 κινητήρας των 4 λίτρων, το 0-100 σε 2,8'', η τελική ταχύτητα των 342 χλμ/ώρα και οι 700 ίπποι επιβεβαιώνουν τα παραπάνω. Πριν από αυτήν, μία μαύρη McLaren MP4-12C Spider προϋπήρχε στην κατοχή του Becks.

Lamborghini Gallardo του 2004

ΛΑΜΠΟΡΓΚΙΝΙ ΓΚΑΓΙΑΡΔΟ 2004

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως το "επίσημο" αυτοκίνητο των παικτών της Ρεάλ Μαδρίτης πίσω στις αρχές του Millennium. O David Beckham -που αγωνίστηκε στη Βασίλισσα από το 2003 έως και το 2007- δεν θα μπορούσε να αποτέλεσει εξαίρεση, αγοράζοντας το πρώτο baby supercar της Lamborghini, που διαθέτει ένα V10 κινητήρα 5 λίτρων και τελική ταχύτητα 310 χλμ/ώρα. Για την εποχή της ήταν τρομερά πρωτοποριακή, πέρα από εντυπωσιακή στο μάτι. Τόσο, που οι παρουσιαστές του Top Gear Jeremy Clarkson και Richard Hammond ρωτούσαν διαρκώς τον Becks αν την πουλά επί σειρά ετών. 

Hummer H2 του 2005

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ DAVID BECKHAM 6

Υπήρξε μία εποχή, γύρω στο 2005, που τα Hummers πρωταγωνιστούσαν στη σχέση των celebrities με τους 4 τροχούς, κυρίως χάρη στον Arnold Schwarzenegger, που ήταν από τους πρώτους που τα έκανε μόδα. Από τον κανόνα δεν ξέφυγε ούτε ο Beckham, με το "κτήνος" του να έχει χαραγμένα στα καθίσματα τα αρχικά της Victoria - έτσι τουλάχιστον υποστηρίζουν οι φήμες στο Νησί. 

Rolls-Royce Phantom Drophead του 2008

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ DAVID BECKHAM 9

Το πανέμορφο διθέσιο της Rolls-Royce έχει κερδίσει τις προτιμήσεις αρκετών κορυφαίων ονομάτων της μουσικής, του κινηματογράφου και του αθλητισμού. Το πλησιέστερο αυτοκίνητο που κατασκεύασε ποτέ το βρετανικό luxury brand σε sports car γοήτευσε και τον Becks. Η Phantom Drophead κοστίζει γύρω στις $500.000. 

Bentley Bentayga του 2016

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ DAVID BECKHAM 3

Όταν ο Becks χρίστηκε ιππότης από το Παλάτι, πήγε στην τελετή με μία Bentley Arnage T, στην οποία μάλιστα είχε προσαρμόσει και παιδικά καθίσματα. Μερικά χρόνια αργότερα την αντικατέστησε με την Bentayga, ένα εντυπωσιακό SUV της βρετανικής εταιρείας που κοστολογείται στις £160.000. Αξίζει να αναφερθεί πως οδηγώντας το 600 ίππων αυτοκίνητο, ο Beckham κέρδισε και μία κλήση από τη βρετανική τροχαία, που του κόστισε -πέρα από χρήματα- 6 πόντους από το δίπλωμά του και απαγόρευση οδήγησης για ένα εξάμηνο. 

Aston Martin V8 Vantage X-Pack Volante του 1987

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ DAVID BECKHAM 2

Ένα από τα μόλις 194 αντίτυπα του εν λόγω μοντέλου που κατασκεύασε ποτέ η Aston Martin, βρίσκεται στην κατοχή του David Beckham, ο οποίος παρεμπιπτόντως έχει τα ίδια αρχικά με τον David Brown, εκ των ιδρυτών του σπουδαίου brand. H Aston Martin V8 Vantage X-Pack Volante είναι εξοπλισμένη με έναν V8 κινητήρα 432 ίππων και από πολλούς θεωρείται το πρώτο supercar ολόκληρης της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.


Διάβασε ακόμη για το γκαράζ του Robert Downey Jr. που θυμίζει εκείνο του Tony Stark και την απίθανη συλλογή αυτοκινήτων του Iggy Pop.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης