Πρόγραμμα για γρήγορες καύσεις και μεγάλο όγκο

Μία προπόνηση από τον κόσμο του CrossFit τεστάρει τα fitness επίπεδα όσων την τολμούν.

Γράφει: 08 Ιουλίου 2020

Να σου συστήσουμε τη μέθοδο EMOM (σ.σ: Every Minute of the Minute) όπου ο χρόνος λειτουργεί υπέρ σου για αυξήσεις όγκο, να επιταχύνεις τον μεταβολισμό σου και, τελικά, να τεστάρεις σε ποιο επίπεδο fitness πραγματικά βρίσκεται. Τι ακριβώς όμως είναι αυτή η μέθοδος, τι απαιτεί και τι αποτελέσματα θα έχεις αν επιλέξεις να τη βάλεις στο ρεπερτόριό σου; Ας δούμε τι έχει να πει ο εξειδικευμένος συντάκτης επί του θέματος Andrew Tracey.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ben Davie - Fitness Coach (@movewithben_) on

"Η συγκεκριμένη μέθοδος έχει να κάνει με τον ρυθμό και δουλεύει τμηματικά σε κάθε πλευρά του σώματος" λέει χαρακτηριστικά ο Tracey ενώ συμπληρώνει ότι τα αποτελέσματα έρχονται με πιο φυσικό και ισορροπημένο τρόπο. Ας δούμε όμως τι εννοούμε όταν λέμε EMOM: Πρόκειται για μία μέθοδο που προέρχεται από το CrossFit και απαιτεί συγκεκριμένο αριθμό επαναλήψεων ανά λεπτό. Κάθε λεπτό που περνάει οφείλεις να προσθέτεις και από μία επανάληψη σε κάθε άσκηση μέχρις ότου να μην μπορείς να εκτελέσεις τις απαιτούμενες επαναλήψεις μέσα σε ένα λεπτό.

To πρόγραμμα

Έτσι, στο συγκεκριμένο πρόγραμμα θα ξεκινήσεις στο πρώτο λεπτό με μία ανάποδη προβολή προς τα αριστερά, στη συνέχεια στα δεξιά, πριν επιχειρήσεις clean & press με το αριστερό και ύστερα με το δεξί χέρι. Στο επόμενο λεπτό οι επαναλήψεις γίνονται δύο, πριν γίνουν τρεις και πάει λέγοντας. 

Ανάποδες προβολές με αλτήρες

Πρόγραμμα για γρήγορες καύσεις και μεγάλο όγκο

Επαναλήψεις: 1 (στο πρώτο λεπτό) - 2 ( στο δεύτερο λεπτό) - 3 (στο τρίτο λεπτό) μέχρι να μην μπορείς να βγάλεις τις επαναλήψεις σε 60 δευτερόλεπτα.

Clean & Press

Clean & Press

Επαναλήψεις: 1 (στο πρώτο λεπτό) - 2 ( στο δεύτερο λεπτό) - 3 (στο τρίτο λεπτό) μέχρι να μην μπορείς να βγάλεις τις επαναλήψεις σε 60 δευτερόλεπτα.

Από: Esquire UK


φωτογραφία © Getty Images 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

H Lamborghini και οι 'ήρωες των καλωδίων' στην Ουκρανία

Το προσωπικό της Leoni κάνει τεράστιες θυσίες για να συνεχίσει να κινείται η παραγωγική διαδικασία.

Γραφει TopGear

Πώς οι μπαταρίες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αποκτούν δεύτερη ζωή

Πώς οι μπαταρίες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα αποκτήσουν δεύτερη ζωή -ίσως και στο σπίτι σου- και δεν θα καταλήξουν σε κάποια χωματερή.

Γραφει TopGear

Η αγάπη του Σταύρου Ξαρχάκου για τη μουσική δεν έχει όρια

Ο Σταύρος Ξαρχάκος συγκινεί καθώς διήθυνε παιδιά που έπαιζαν μουσική σε ταβερνάκι της Σύρου.

H πολυτελής έπαυλη του Bruce Willis στα Turks & Caicos

Πού αποφάσισε να επενδύσει την περιουσία του o Bruce Willis, λίγο μετά την απόσυρσή του.

H BMW M4 GT4 συζητιέται πολύ, δικαίως

Οι εικόνες του νέου αγωνιστικού της BMW "κόβουν την ανάσα".

Γραφει TopGear