Η προπόνηση του Ryan Reynolds για το Deadpool

Ο προπονητής του αποκαλύπτει πώς ο 45χρονος ηθοποιός έχτισε το σώμα του, βήμα-βήμα.

O Ryan Reynolds, στα 45 του (γεννήθηκε σαν σήμερα, 23 Οκτωβρίου 1976), είναι στην καλύτερη φάση που έχει υπάρξει ποτέ όσον αφορά τόσο την εμφάνιση όσο και τη σωματοδομή του. Αυτό το οφείλει στο ότι τα τελευταία δέκα χρόνια προπονείται με τον θρύλο της άσκησης Don Saladino, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τις υπερηρωικές μεταμορφώσεις πολλών ακόμα stars (βλέπε Hugh Jackman, Jake Gyllenhaal και Scarlett Johansson). Ο Saladino αποκαλύπτει βήμα-βήμα το πώς δούλεψαν για την προετοιμασία του ηθοποιού για το Deadpool, δίνοντας κάποια στοιχεία για την προπόνησή του.

Ο στόχος

Στόχος της προπόνησης, ήταν ο Reynolds να ξεπεράσει το ήδη πολύ καλό επίπεδο στο οποίο έχει φτάσει. Σύμφωνα με τον Saladino, οι ηθοποιοί που δουλεύουν μαζί του καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, χρειάζονται μόνο 2-3 εβδομάδες για να είναι έτοιμοι να 'δείξουν' τους κοιλιακούς τους σε μία ταινία. Απλώς ανεβάζουν ένταση στην προπόνηση, δεν ξεφεύγουν από το διατροφικό πλάνο τους και κόβουν μαχαίρι το αλκοόλ.

Η προπόνηση του Ryan Reynolds για το DeadpoolGetty Images

Διατροφή

Κόντρα σε ό,τι θα περίμενες, ο Reynolds, αντί να μειώσει τις θερμίδες που προσλάμβανε από τα γεύματά του, τις αύξησε. Πιο συγκεκριμένα, όσες προέρχονταν από υδατάνθρακες - για να έχει περισσότερη ενέργεια κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Για πρωινό έτρωγε νιφάδες βρώμης και πρωτεΐνη, ενώ δεν παρέλειπε το καστανό ρύζι, τα φρούτα και τις γλυκοπατάτες.

Προθέρμανση

Παρότι είναι γνωστό το ότι στην πραγματικότητα τα σώματα φτιάχνονται στην κουζίνα, δεν γίνεται δουλειά αν δεν σηκώσεις βάρη. Ο Saladino, αν και αρνήθηκε να δώσει στη δημοσιότητα το ακριβές πρόγραμμα του Reynolds, αποκάλυψε ότι ξεκινούσε με κίνηση: "Αφιερώναμε 10-15 λεπτά στην αρχή κάθε προπόνησης για να επιτρέψουμε στο σώμα να κινηθεί και να μπορέσει να δεχθεί την άσκηση".

Προπόνηση δύναμης

Μετά την προθέρμανση, έκαναν ασκήσεις για την αύξηση της δύναμης, πατώντας στον τρόπο με τον οποίο προπονείται ο ηθοποιός τα τελευταία δέκα χρόνια, ανάλογα με τις σωματικές ανάγκες και τις απαιτήσεις των ρόλων του. "Έχουμε κάνει τα πάντα, από την εκγύμναση απομονωμένων μυών και τον διαχωρισμό άνω και κάτω μυικών ομάδων, έως την καθημερινή κυκλική προπόνηση", θα πει ο Saladino.

Καθώς ο Reynolds ήταν σε καλή φυσική κατάσταση, δεν χρειάστηκε να κάνουν συνέχεια ασκήσεις για να αυξήσει τον όγκο του. Το πρόγραμμα περιελάμβανε πιέσεις, έλξεις, βαθιά καθίσματα, μονόζυγο και πολλές ασκήσεις για τον κορμό. Το προπονητικό πλάνο άλλαζε ανάλογα με το πώς αισθανόταν κάθε ημέρα και το τι κινήσεις είχε να προετοιμάσει.

Από: Esquire UK

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.