Η προπόνηση του Channing Tatum

Η κυκλική προπόνηση που ακολούθησε ο ηθοποιός για τις ανάγκες του Dog.

Αν έχεις δει το Step Up, το Magic Mike ή το Hail, Ceasar!, τότε γνωρίζεις ήδη ότι ο πολυτάλαντος Channing Tatum (ο οποίος κλείνει σήμερα τα 42 του χρόνια) είναι ικανός για πολλές χορευτικές φιγούρες που δεν θα καταφέρεις να αντιγράψεις ποτέ. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να αποκτήσεις και το σώμα του. Ο πρώην φυσικοθεραπευτής και επί δεκαετία personal trainer του, Arin Babaian, αποκαλύπτει όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για να γίνεις φέτες, περίπου σαν κι αυτόν. Και ναι, το μυστικό είναι πάντοτε η προπόνηση.

Η αποστολή

Όλοι τον ρωτούν για την προπόνηση που ακολούθησε ο ηθοποιός για τις ανάγκες του ρόλου του στην ταινία Magic Mike. Ο Babaian τονίζει ότι, όσον αφορά τους ηθοποιούς του Hollywood, αυτό που τον νοιάζει δεν είναι το πόσο γυμνασμένο θα είναι το σώμα τους, αλλά πρωτίστως ο χαρακτήρας που έχουν να ενσαρκώσουν. 

> Διάβασε ακόμη: Πώς θα ρίξεις την κοιλιά χωρίς να τρως λιγότερo

Ποιο θα ήταν το lifestyle τους; Πόσο συχνά θα γυμνάζονταν ή, για να έχουμε καλό ερώτημα, θα είχαν καθόλου χρόνου για προπονήσεις;

Η προπόνηση του Channing Tatum

Γι' αυτό και το επιστέγασμα της συνεργασίας του με τον Tatum έγινε με το Foxcatcher, που ο χαρακτήρας που είχε να ενσαρκώσει όχι μόνο είχε χρόνο για γυμναστική, αλλά γυμναζόταν όλη την ώρα και επί καθημερινής βάσεως και μάλιστα στην πάλη. Το ότι ο ηθοποιός έπρεπε να μετατραπεί σε έναν αγριάνθρωπο, βέβαια, ήταν συναισθηματικά εξουθενωτικό.

Tatum 3

Για την τελευταία του ταινία, το Dog, το challenge ήταν να μεταμορφωθεί σε έναν πρώην στρατιώτη που πρέπει να δείχνει ότι είναι σε καλή φυσική κατάσταση ενώ ταυτόχρονα αναρρώνει από τραυματισμούς στη μάχη. 

Τα tips που πρέπει να γνωρίζεις

Όταν ξέσπασε η πανδημία, ηθοποιός και personal trainer κλείστηκαν στο ράντζο του Tatum στην Καλιφόρνια και έβαλαν μπρος το "ζέσταμα" για τα προγράμματα προπόνησης που θα ακολουθούσαν. Ξεκίνησαν κάνοντας ποδήλατο κάθε πρωί. Τα 3-4 χιλιόμετρα που έκαναν τις πρώτες ημέρες, σταδιακά έγιναν 10 και οι ορεινές τους βόλτες μετατράπηκαν σε μεταξύ τους μονομαχίες. Η ποδηλατοδρομία τους γινόταν σε υψόμετρο περίπου 600- 750 μέτρων, στην πλαγιά ενός βουνού, σε ανοδική πορεία για περίπου 25 χιλιόμετρα.

Η μέθοδος

Για τo Dog, ο Tantum έπρεπε να είναι ικανός να μπορεί να σηκώνει μέτρια βάρη για πολλές επαναλήψεις. Ένας καλός τρόπος να το επιτύχεις κι εσύ, είναι το να κάνεις κυκλικές προπονήσεις μαζί με έναν φίλο σου.

> Διάβασε ακόμη: Η προπόνηση που έχτισε τον James McAvoy για το Glass

Ενώ εσύ θα εκτελείς έναν κύκλο με τρεις ή πέντε ασκήσεις, εκείνος θα τρέχει στον κυλιόμενο διάδρομο ή θα κάνει σχοινάκι και δεν θα σταματάει μέχρι εσύ να τελειώσεις τον κύκλο σου, για να σε αναγκάσει να τον ολοκληρώσεις στον σωστό χρόνο, αντί να πηγαίνεις με το πάσο σου και να τον βασανίζεις.

Η προπόνηση

Κατά βάση, οι προπονήσεις του Tatum χωρίστηκαν σε κύκλους πιέσεων και κύκλους έλξεων, με εναλλαγή μέρα παρά μέρα. Κάποιες φορές, έγιναν και συνδυασμοί των δύο κύκλων, αλλά δεν επαναλήφθηκε ποτέ η ίδια προπόνηση μέσα σε μία εβδομάδα.

Tatum 4

Για μια δοκιμαστική προπόνηση που μπορείς να κάνεις στο σπίτι, ξεκίνα με χαλαρό τζόκινγκ σε έναν κυλιόμενο διάδρομο και αύξησε την ταχύτητα κατά 0,5 km/ph κάθε 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να φτάσεις στο ανώτατο όριο.

Στη συνέχεια δοκίμασε 5 γύρους των εξής ασκήσεων:

  • 20 x Πιέσεις πάγκου με βάρος 60 κιλών
  • 15 x Πιέσεις ώμων με αλτήρες (για να κάνεις την άσκηση πιο δύσκολη, μπορείς να την κάνεις καθιστός σε μία μπάλα πιλάτες)
  • 15 x Στροφές δικεφάλων (ενώ είσαι ακόμη πάνω στην μπάλα)
  • 15 x Εκτάσεις τρικεφάλων (ξαπλωτός στην μπάλα)

Ολοκλήρωσε κάθε γύρο με έναν σούπερ κύκλο εκγύμνασης των κοιλιακών:

  • 50 x Καθίσματα
  • 75 x Πλάγια ροκανίσματα σε κάθε πλευρά
  • 20 x Άρσεις ποδιών
  • 10 x Ρολαρίσματα με ρόδα κοιλιακών

> Διάβασε ακόμη: Η προπόνηση που έκανε super fit τον Matt Damon

Με το που τελειώσεις, επέστρεψε στον κυλιόμενο διάδρομο για αποθεραπεία.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για την ανδρόπαυση, την 'αντρική εμμηνόπαυση'

Μια φυσική διαδικασία που συμβαίνει στους άνδρες και συνεπάγεται μείωση της παραγωγής τεστοστερόνης.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Οι τέλειες ασκήσεις για να χτίσεις πανίσχυρα πόδια

Θα δεις αξιοσημείωτα αποτελέσματα μόλις με 30 λεπτά άσκησης την εβδομάδα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μάθαμε πότε θα δούμε τα νέα iPad

H Apple ανακοίνωσε επίσημα την ημερομηνία της παρουσίασης των νέων προϊόντων της.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Carys Zeta Douglas, ο 'κλώνος' της Catherine Zeta-Jones

Δες την κόρη της Catherine Zeta-Jones και του Michael Douglas να γιορτάζει τα 21α γενέθλιά της.

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου