Oι έρευνες που δείχνουν ότι υπάρχουν οφέλη για την υγεία και το περιβάλλον από μια vegan διατροφή γίνονται όλο και περισσότερες. Αν, μάλιστα, αναλογιστούμε ότι πριν από κάποια χρόνια η ιδέα του να ακολουθήσει κανείς μια τέτοια διατροφή θεωρούνταν ακραία και καθόλου πρακτική, βλέπουμε ότι το ενδιαφέρον συνεχώς αυξάνεται.

Όποιος ακολουθεί ένα vegan διατροφικό μοντέλο απέχει από κάθε είδους τρόφιμο ζωικής προέλευσης, σε μια προσπάθεια σεβασμού προς τα ζώα και αντίθεσης στην εκμετάλλευσή τους. Αυτό σημαίνει ότι, εκτός από κρέας, πουλερικά, ψάρια και θαλασσινά, δεν καταναλώνει επίσης γαλακτοκομικά προϊόντα, αβγό και μέλι, ενώ η πηγή προέλευσης κάθε τροφής είναι φυτική, συμβάλλοντας ταυτόχρονα και στην προστασία του περιβάλλοντος (χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι η παραγωγή 1/2 κιλού ζωική πρωτεΐνη απαιτεί 100 φορές περισσότερο νερό από την ίδια ποσότητα φυτικής πρωτεΐνης).

Η συνέχεια στο Shape.gr