Όταν έχεις διάθεση να ασπαστείς ωφέλιμες συμβουλές για την υγεία, το σώμα, το πνεύμα και την φυσική σου κατάσταση, ψάξε να τις ακούσεις από τα πιο έμπειρα επιστημονικά χείλη. Καλές και άγιες οι συμβουλές του Arnold Schwarzenegger, ενδιαφέρουσες οι εμπειρίες καθημερινών αντρών που έχτισαν τεράστιους μυς από το πουθενά, χρήσιμα ακόμη και τα μυστικά προπόνησης των ηθοποιών ταινιών δράσης του Χόλιγουντ. 

Αναλογίσου όμως ότι όλοι αυτοί οι μεγάλοι ή μικροί " fitness celebrities" ακολούθησαν τις οδηγίες κάποιων επιστημόνων (προπονητών, γιατρών, διατροφολόγων κλπ.) για να πετύχουν τον δύσκολο στόχο τους.

Εδώ και τώρα έχεις την ευκαιρία να σε καθοδηγήσουν οι πιο καταξιωμένοι ερευνητές, προπονητές, συγγραφείς και εμπειρογνώμονες, η παγκόσμια ελίτ ειδικών υγείας και φυσικής κατάστασης. .Ναι, αυτές τις συμβουλές, αξίζει να τις ασπαστείς και να τις κάνεις κτήμα σου. Από σήμερα και για πάντα.

Ξεκίνα από τα μικρά πριν φτάσεις στα μεγάλα

"Με τους ασθενείς μου που φοβούνται να πάνε στο γυμναστήριο επειδή αδυνατούν να εκτελέσουν οποιαδήποτε έντονη σωματική δραστηριότητα, τους συστήνω να δοκιμάσουν τουλάχιστον μερικές ασκήσεις με το ίδιο το σωματικό τους βάρος μόλις ξυπνήσουν το πρωί, για 10 λεπτά: ημικαθίσματα, κάμψεις, επιτόπια άλματα, προβολές ποδιών. Έχω δει ότι όσοι το κάνουν συνειδητά και με αφοσίωση, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα προμηθεύονται και ένα ζευγάρι αλτήρες ή kettlebells. Σχεδόν οι μισοί από αυτούς, τους επόμενους μήνες έχουν γραφτεί σε ένα γυμναστήριο" - Dr. Spencer Nadolsky, φυσίατρος, πρώην πρωταθλητής bodybuilding.

H συνέχεια στο gr.AskMen.com